Cornelius Haga Lyceum. (vervolg)

Tuesday 16 July 2019 14:30 | Wouter ter Heide. | 64 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De jeugd voorbereiden op de samenleving van morgen. De nog(!) onzichtbare invulling daarvan wordt nu eenmaal niet bepaald door de onderwijsinspectie, maar door ons allemaal. Door de samenleving als geheel, democratisch gesproken.

Hopelijk beaamt minister Slob dit en is hij bereid af te zien van zijn onzalige voornemen om een nieuw schoolbestuur aan te stellen dat orde op zaken stelt, nog voor het nieuwe schooljaar aanbreekt.

Wordt het geen tijd dat hijzelf eerst schoon schip maakt? En hij zich vervolgens gaat beraden op een overstijgende onderwijs-koers die aansluit bij de naar eenheid tenderende globaliserende tijd waaein wij leven? Een koers waar wij allemaal wel bij varen, zonder verlies van onze identiteit als 'denkend mens'.

 Quote

"De Matrix is overal. Het is rondom ons, zelfs in deze kamer. Je kunt het zien als je naar buiten kijkt of de televisie aan zet. Je voelt het als je naar het werk gaat, of naar de kerk en wanneer je de belasting betaalt. Het is de wereld die over je ogen is getrokken om je te verblinden voor de waarheid."
Morpheus in The Matrix