Gesprek Joran kost gevangenisdirecteur baan - De Vries: Tot hoogste niveau toestemming interview

Ma 8 November 2010 13:01 | Brekendnieuws | 4077 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Joran van der Sloot heeft zijn eerste slachtoffer in de gevangenis geëist. De directeur van de Miguel Castro Castro-gevangenis in Peru is op non-actief gesteld. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. Directeur Eddie Samame werd uit zijn functie ontheven vanwege zijn medewerking aan een confrontatie tussen de moeder van de in 2005 verdwenen Natalee Holloway, Beth Twitty, en Joran. De directeur wacht een disciplinaire maatregel. In de kamer van de gevangenisdirecteur werd door hem een ontmoeting gearrangeerd, die werd vastgelegd met geheime camera’s van een team van Peter R. de Vries. De beelden werden gisteravond uitgezonden, nadat ze eerder op de dag via internet (zie video) uitlekten.

 

De advocaat van Joran van der Sloot, Mr Maximo Altez, stelt dat zijn cliënt door de directeur werd gedwongen om met Twitty te spreken. “Als hij niet zou meewerken zou hij in isolatie worden geplaatst.”

Hij kondigt aan een juridische procedure aan te spannen tegen Twitty en De Vries vanwege “het omkopen van overheidsfunctionarissen”. Volgens hem zou de toegang tot de gevangenis op “onrechtmatige manier” hebben plaatsgevonden.

Tijdens de ontmoeting met de moeder van Natalee Holloway liet Joran overigens niets los over wat er met haar dochter is gebeurd.

De beelden lekten uit doordat De Vries de beelden verkocht aan een zender in de VS, die ze gisteren na uitzending direct op internet plaatste. Dat was uren voordat De Vries er met een uitzending van anderhalf uur over zou komen.

Peter is verrast door de aangekondigde maatregel: “Dit is vreemd, want er is tot op het hoogste niveau toestemming gegeven voor deze actie. De directeur heeft gewoon opdracht gekregen van hogerhand om mee te werken. Voorwaarde was dat er niet over de zaak van Stephany Flores zou worden gesproken. Dat zijn we nagekomen. Er is van onze kant überhaupt niets onreglementairs gedaan. Iedereen wist wat er zou gebeuren, niemand is misleid.”

“Er is ook geen sprake van corruptie. Er is door ons geen cent, geen peso, echt nul komma nul, betaald om de gevangenis binnen te komen. Dat de advocaat van Joran nu roept dat hij een procedure tegen Beth en mij aanspant wegens het omkopen van gevangenisautoriteiten, geeft aan dat de man maar wat uit zijn nek kletst, want daar is totaal geen sprake van. Men heeft Beth binnen gelaten uit medemenselijkheid, dus alle opwinding die er nu ontstaat begrijp ik niet”.