Cruijff wil dat Ajax-bestuur opstapt na verlies tegen ADO

maandag 8 november 2010 08:45 | Brekendnieuws | 2168 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Johan Cruijff haalt in zijn column in De Telegraaf weer hard uit naar het bestuur van Ajax naar aanleiding van de verloren wedstrijd van Ajax tegen ADO (0-1). Na de verliespartij tegen FC Utrecht in eigen stadion vorige maand (0-2) werd zondag weer in eigen huis verloren. Veel spelers haalden hun niveau niet en in feite haalde alleen Emanuelson een dikke voldoende. Ironisch genoeg vertrekt deze speler aan het einde van het seizoen transfervrij bij Ajax. Als je als elftal een keer in de week je kunstje hoeft te doen en daarvoor nog eens dik betaald wordt het dramatisch was te zien hoe dit Ajax collectief door de mand viel. Nu Suarez uit vorm is wordt dit steeds duidelijker. Het is daarom te begrijpen dat Johan Cruijff zich terecht grote zorgen maakt om dit Ajax. Veel supporters begrijpen overigens niet waarom een speler als Siem de Jong nog steeds in de basis staat. Cruijff zegt vandaag in zijn column "Iedereen blijft elkaar de hand boven het hoofd houden, terwijl Ajax juist belangrijker hoort te zijn dan jezelf."

Wat voor Cruijff meeweegt is dat Theo van Duyvenbode uit de ledenraad is gestapt, iets wat Ajax nog niet naar buiten zou hebben gebracht. "Van Duivenbode was verantwoordelijk voor het technische deel van het Rapport Coronel, volgens mij het belangrijkste hoofdstuk voor de voetbalclub Ajax. Terwijl bestuur en directie vertellen dat het rapport prima is uitgevoerd, is Van Duivenbode vertrokken omdat er volgens hem niets met de aanbevelingen over de opleiding, scouting, transfers en andere zaken is gedaan."

Cruijff ziet het ook gebeuren dat Jol vanwege tegenvallende sportieve resultaten zijn baan verliest en dat degenen die voor zijn aanstelling en Ajax verantwoordelijk zijn hun consequenties niet trekken: "Zowel het kampioenschap als de tweede ronde van de Champions League wordt heel moeilijk en dat kan de club financieel niet hebben. Als het bestuur het daarom echt goed met Ajax meent, dan stapt het nu op. Hetzelfde geldt voor de directie. Ik zie het na één of twee zeperds weer gebeuren dat opnieuw de trainer geofferd wordt, de rest blijft zitten en er wordt weer niets opgelost," aldus Cruijff.

 Quote

"Het kan mij niet schelen om een ‚??komplot-theoreticus‚?? te worden genoemd.... door diegenen die ‚??Toevaligheids-theoretici‚?? worden genoemd."
John Judge