Het geheim van de kleedkamer

zondag 14 november 2010 11:53 | Brekendnieuws | 2231 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Als iemand in de onderwereld na een ripdeal een pistool op zijn hoofd krijgt gezet kijkt niemand daar van op maar als dat in de bovenwereld gebeurt is dat wel opmerkelijk. Nog opzienbarender is het als dat in de voetballerij gebeurt. De primeur heeft voetbalclub FC Almere, waar volgens de media Kofi Osei en Christian Ghandu onenigheid krijgen en eerstgenoemde een pistool gebruikt. RTLnieuws schrijft zelfs dat Kofi Osei een pistool op het hoofd van Christian Ghandu zette. Maar daar waar je verwacht dat de betrokkenen, de voetbalclub en de trainer opening van zaken geven hult men zich in stilzwijgen. Andere spelers mogen niets zeggen en als ze dat wel doen dan kunnen ze hun voetbaltas pakken en opzouten. Henk Wisman, trainer van FC Almere, speelt ook al een discutabele rol en doet het incident in een interview met RTLnieuws af als het geheim van de kleedkamer. Pardon? Als klopt dat er inderdaad sprake is geweest van het dreigen met een pistool dan kun je toch niet met droge ogen beweren dat je er niet over praat omdat dit onder de kleedkamer geheimen valt?

De voetbalclub had meteen aangifte moeten doen en zich niet zo krampachtig moeten opstellen door net te doen alsof er niets aan de hand is. Maar ook de KNVB moet een onderzoek instellen want dit schaadt het voetbal in het algemeen.

Saillant detail is dat FC Almere is/wordt overgenomen door de multimiljonair van De Kroonenberg Groep, Lesley Bamberger. Ironisch is te noemen dat deze multimiljonair in het verleden zelf ernstig bedreigd is geweest waardoor hij zelfs enige tijd in het buitenland door bracht.

Feit is dat als een trainer, bekijk het interview met RTL, een dergelijk ernstig incident als het geheim van de kleedkamer bestempeld, nog maar de vraag is of je als trainer wel kunt functioneren. Het moet voor het vermeende slachtoffer, Christian Ghandu, maar ook voor de medespelers een wrang gegeven zijn (geweest) dat niemand zijn mond open mag doen, alleen maar vanwege het feit dat het niet past in het beleid van de club, mede vanwege de sponsorperikelen.

FC Almere en hun trainer Henk Wisman moeten zich schamen.