De confrontatie tussen Beth Holloway en Joran

vrijdag 5 november 2010 12:52 | Brekendnieuws | 3269 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

“Ik blijf op zijn rug zitten tot ik weet wat er is gebeurd.” Beth Holloway weet zelfs hoe ze Joran kan vinden in de streng beveiligde Castro Castro gevangenis in Lima, zo laten we zondag in onze uitzending zien. Als Beth na vijf jaar onzekerheid oog in oog komt te staan met de man die haar dochter liet verdwijnen, smeekt ze Joran om de waarheid te vertellen over wat er is gebeurd met Natalee. In het diepste geheim werkte Peter R. de Vries aan een heuse mission impossible om een ontmoeting tussen Beth en Joran op te zetten in de Castro Castro gevangenis. In de uitzending zie je hoe Peter en zijn team samen met Beth en een vracht aan apparatuur de gevangenis betreden, hoe de actie bijna in het water valt door Jorans advocaat en hoe Beth en Joran uiteindelijk toch oog in oog met elkaar komen te staan in de directiekamer.

Heeft Joran, die onlangs in een interview aangaf spijt te hebben van zijn daden, werkelijk berouw over wat er met Natalee Holloway is gebeurd?

In Peru heeft Beth voor het oog van onze camera’s ook een ontmoeting met de broer van de vermoorde Stephany Flores. In Lima wilde Beth zich ervan verzekeren dat Joran deze keer niet de dans ontspringt, zoals dat vijf jaar geleden bij de zaak van Natalee wel leek te gebeuren.

Peter en Beth reizen tot slot samen naar Aruba, waar ze naar het strand gaan waar het vijf jaar geleden allemaal begon: de plaats delict, waar Natalee spoorloos verdween. Beth Holloway durfde daar nooit eerder naartoe omdat ze het emotioneel niet aankon. Als afsluiting van de bijzondere reis heeft Peter op het strand van Aruba een aangrijpend interview met Beth.

Bekijk hier de promo van de uitzending.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, zondag 7 november om 21:30 uur bij SBS 6.