Politie roofteam van de Bijlmer jaagt op straatrovers

Zo 9 Januari 2011 11:04 | Brekendnieuws | 4931 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

In de Panorama van deze week staat een artikel over het roofteam van de politie die met man en macht achter de hondsbrutale straatrovers en ander gespuis in Amsterdam Zuidoost (Bijlmer) aan zit. Op pijnlijke wijze wordt duidelijk wat er mis gaat en wat er zou moeten verbeteren om deze criminelen harder aan te pakken. Vooral de rechters zouden zich eens achter de oren moeten krabben dat, wil er daadwerkelijk wat verbeteren aan de criminaliteitsbestrijding, zij zich niet langer zo wezensvreemd moeten opstellen en zullen moeten inzien dat zwaarder straffen op zijn plaats is en meer recht doet aan de slachtoffers en de vaak geschokte en verontwaardigde maatschappij. De politie doet zijn stinkende best Amsterdam Zuidoost, aan hun ligt het niet, maar ook voor hun is het frustrerend als zij zien dat het door hun opgepakte schorem na korte tijd al weer vrij rondloopt.


 

Pak ouders aan die hun criminele kroost steunen
Ook blijkt dat de ouders van deze criminelen hun verantwoording niet nemen en in plaats van het gedrag van hun criminele kroost af te keuren zij dit aanmoedigen, ze faciliteren en in stand houden door bijvoorbeeld valse verklaringen af te leggen. Pak de ouders aan en ontneem ze (gedeeltelijk) hun uitkering, indien ze die hebben, leg beslag op hun bezittingen, en bij herhaling het huis uitzetten, zouden opties zijn. De in Amsterdam Zuidoost (Bijlmer) hardwerkende leden van het straatroofteam zeggen over de veel te lage straffen het volgende. ,,Het verbaast me soms dat als ik een keiharde zaak van zo’n gast aanbreng bij justitie, met overtuigende bewijzen, ik hem dan een paar weken later weer oppak. Dan denk ik: hè, ik had jou toch pas ook al bij me? Vaak staan ze na een paar dagen al op straat. Zo woekert het maar voort.’’ ,,Alleen als je soms de straffen ziet, dan denk je weleens: waar heb ik het allemaal voor gedaan. Ik ben soms nog bezig met de afhandeling en dan loopt zo’n jongen al buiten.’’

Justitie en rechters veel te slap
,,Je hebt hier schorem dat z’n weerga niet kent. Veel recidivisten. Zij vinden justitie en rechters zelf ook veel te slap, dat hoor je wel. Al die klanten krijgen keer op keer een nieuwe kans. Vaak denk ik ook: hoe is het in godsnaam mogelijk. Van die straffen in Nederland zal geen jongen zich rot schrikken. Op straatroof staat een straf van acht tot twaalf jaar, maar ik heb in m’n hele carrière nog nooit meegemaakt dat iemand dat kreeg. "

Niet laten schoffelen maar opsluiten
Over de straffen van de verdachten zegt de roofteamleider het volgende. ‘’Die vallen vaak tegen. Bij zo’n veelpleger die onder bepaalde voorwaarden naar huis mag, weer een nieuwe kans krijgt, denk ik: hou hem toch een keer binnen!”Rechters staan niet met beide benen in de maatschappij. Ze snappen het gewoon niet. Je moet bij straatroof met geweld geen voorwaardelijke straf plus taakstraf opleggen. Van een weekje schoffelen raakt hij echt niet onder de indruk. Rechters hebben te veel mogelijkheden om naar eigen inzichten te straffen. Daarom ben ik ook voor minimumstraffen."

Politici doen stoer maar hebben geen idee wat er in de maatschappij speelt
“Politici doen wel stoer en roepen wel veel maar dat zijn vaak loze kreten. Ook zij hebben geen idee wat er in de maatschappij speelt. Dan komt zo’n minister hier een keer kijken en loopt er vijftien man beveiliging omheen. Hij zou hier eens alleen met mij over straat moeten lopen. Dan schrikt zo’n man zich rot.” Besluit de leider van het roofteam.

Bron: Brekendnieuws

Reacties

    Hard Harder Hardst

    Zo 9 Januari 2011 16:29 | Vincent Brunott |

    Dat criminaliteit harder wordt naarmate er harder wordt gestraft is al lang bekend. Voorbeelden daarvan vindt je in Frankrijk, Italië, Amerika en in nog een heleboel andere landen.

    Toch blijft het loze geroep om hardere straffen, aangewakkerd door dierlijke instincten, hardnekkig aanhouden. De onderbuik, een geliefd speeltje van populistische politici, is nou eenmaal hardleers en houdt niet van gezond verstand. 

    Naar echte oorzaken en echt menselijke oplossingen wordt nauwelijks gezocht. Kuddedieren roepen liever om wraak en terwijl ze elkaar het leven zuur maken gaan machthebbers gewoon door met oorlogen om grondstoffen, het verwoesten van de aarde en het vernietigen van sociale verhoudingen en alles wat menselijk is. Over oorzaken van criminaliteit gesproken...

    Voor echte problemen steekt de kudde zijn kop in het zand en 'Brekendnieuws' komt dan met de 'Panoramavisie' op criminaliteit om die houding te rechtvaardigen. Tja, kuddegedrag leidt nou eenmaal tot napraten.

    Andere naslagwerken die 'Brekendnieuws' raadpleegt om aan verlichte standpunten te komen zijn vast en zeker 'Nieuwe Revu', 'Telegraaf' en 'Elsvier'.