Gebruik de flitspaal waar het echt nodig is

dinsdag 2 november 2010 08:08 | Brekendnieuws | 1697 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De flitspaal wordt door velen gezien als het symbool van zakkenvullerij en niet ten onrechte. Menig automobilist krijgt last van zijn bloeddruk als er weer een boete op zijn deurmat valt als er een paar kilometer te hard is gereden. Hopelijk zal dat anders worden nu de VVD, CDA en PVV willen dat er vaker wordt geflitst in woonwijken en bij scholen en minder op snelwegen. Het CDA wil nog verder gaan en bepleit taakstraffen in plaats van boetes voor onverbeterlijke verkeershufters. „Laat ze als klaarover aan de slag gaan of verkeersborden wassen in de wijk waar ze de regels hebben overtreden”, zegt verkeerswoordvoerder Sander de Rouwe van die partij in het AD.

Het is menigeen al jarenlang een doorn in het oog dat er intensief op snelwegen wordt gecontroleerd en geflitst terwijl dat niets met de verkeersveiligheid heeft te maken maar alles met het vullen van de schatkist.

Het CDA wil ook de kentekens van de snelheidsduivels in de wijkkranten laten publiceren, maar het zou goed zijn vooral recidiverende snelheidsduivels en dronken automobilisten digitaal aan de schandpaal te nagelen. Deze categorie kan niet hard genoeg worden aangepakt.