Pechtold zet punt achter huwelijk

Ma 15 Maart 2010 01:19 | Frank | 13370 keer bekeken | 0 reacties | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

D66-leider Alexander Pechtold beëindigt per direct de relatie met zijn vrouw. Als reden gaf hij aan dat zijn huwelijk een ‘zware tol’ eist op zijn politieke carrière. “Als ik ermee door zou gaan en nog meer kinderen zou krijgen, zie ik mijn partij gewoon niet opgroeien. Dat is het mij niet waard”, aldus Pechtold.

Burgemeester van Nijmegen Thom de Graaf heeft zich volgens Pechtold kandidaat gesteld als opvolger.

“Thom lijkt mij bij uitstek geschikt om mijn gezin te leiden”, zei de voorman van D66 vanochtend op een speciaal belegde persconferentie. Pechtold zegt zijn besluit tussen de val van het kabinet en het matige schoolrapport van zijn jongste telg te hebben genomen. “Dat was het signaal dat ik gewoon geen tijd heb voor de opvoeding. Maar De Graaf is de beste opvolger die we in huis kunnen krijgen. Ik draag de fakkel over aan iemand in wie ik veel vertrouwen heb.”

Froukje Pechtold respecteert het besluit van haar man. “We zijn verheugd met de kandidatuur van Thom de Graaf, maar we zullen Alexander thuis missen. We begrijpen zijn persoonlijke afweging. Hij heeft in een moeilijke periode zich met hart en ziel ingezet voor zowel de sociaaldemocraten als voor het thuisfront, maar dat houdt niemand op den duur vol.”

Pechtold gaf vanochtend tevens aan niet beschikbaar te zijn voor relaties met andere vrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: via anarchiel.com naar de oorsmeer blog