PVV, een achterhaalde partij.

Vr 4 September 2009 12:21 | Wouter ter Heide. | 2522 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 

De PVV-vraag wat de aanwezigheid van niet westerse allochtonen de staatskas kost en wat deze groep de staat in het laatje brengt, is een vraag die door de tijd is achterhaald, dus als niet relevant moet worden bestempeld. Onze tijd wordt immers gekenmerkt door mondialisering, waarvan de implicaties ver uitstijgen boven het financiële staatsbelang! In het licht van de mondialiserende tijd waarin wij leven, die nu eenmaal te kapitaliseren noch terug te draaien is, kunnen de vragen van PVV-kamerlid Sietse Fritsma dan ook als niet ter zake doende gevoeglijk ter zijde worden geschoven.
Dat wil echter niet zeggen dat de problematiek die hij signaleert onbelangrijk is. Integendeel! Alleen is deze niet op te lossen met een kosten-batenanalyse, maar enkel met een beleid dat recht doet aan de tijdgeest en zodoende een ieder (autochtoon én allochtoon) volledig ten goede komt. Iedereen maakt immers deel uit van de mondialiserende tijdgeest! Met elkaar, niemand uitgezonderd, zullen wij daar dan ook onze schouders onder moeten zetten. Voor de realisatie daarvan zal allereerst ons partijpolitiek en financieel-economisch bestel, die beide gericht zijn op moedeloos makende verdeeldheid in plaats van op noodzakelijke (gezien de tijdgeest) eenheid, publiekelijk ter discussie gesteld moeten worden. Als medium leent de publieke omroep zich daar bij uitstek voor. Voor het benutten daarvan ligt hier voor minister Plasterk een uitgelezen taak weggelegd.
Bron: Diverse media.

Reacties

    Het dilemma van Wilders

    Vr 4 September 2009 21:09 | Vincent Brunott |

    Hoe zou Wilders, die naar eigen zeggen geen etno-centrist, geen xenofoob en geen racist is, het waarderen dat bijna alle xenofoben, etno-centristen en racisten op hem stemmen en verder bijna niemand?...

    Wilders: "Tsja, mijn aanhang past niet bij me maar met al die stemmen ga ik de nederlandse cultuur bevriezen op het nivo van de jaren '50 want ik ben en blijf nou eenmaal een opportunist".

    Of zou hij zeggen: "Stiekem past die aanhang heel goed bij me maar als ik uitkom voor wie ik echt ben zou ik veel te veel tegengas krijgen..."

     
     
    En wat als we de kosten en baten analyseren van de invloed van Geert Wilders op de samenleving?... Zou dan blijken dat die invloed té negatief is om dé passende maatregel nóg langer uit te stellen?...


    Wat 'kost' ons een allochtoon?...

    Ma 7 September 2009 15:32 | Vincent Brunott |

    Een veelzeggende reactie op Indymedia.nl over dit onderwerp is https://indymedia.nl/nl/2009/08/60906.shtml" target="_blank">hier te vinden.