Wilders, beproeving gezond verstand.

Zo 16 Maart 2008 14:33 | Wouter ter Heide. | 2999 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Hoewel ik evenals Wilders pal sta voor de vrijheid van meningsuiting, heb ik het idee dat hij zich met zijn anti-islamfilm in de vingers snijdt en publiekelijk voor schut zet. Voor wie geen vreemdeling is in Jeruzalem, is het immers zonneklaar dat aan elke wereldreligie zowel positieve als negatieve aspecten kleven! Dus dat geen enkele wereldreligie model staat voor het ultieme kwaad. Met zijn film ‘Fitna’ maakt de heer Wilders zich dan ook schuldig aan intellectuele luiheid en simplisme, wat zich politiek vertaald in populisme, waar niemand iets mee opschiet. Om dit duidelijk te maken, dus in het democratische belang van het algemeen, is het daarom geboden dat zijn film ‘Fitna’ eind maart integraal wordt uitgezonden door alle publieke en commerciële omroepen tegelijkertijd. De gelijktijdige uitzending die de weg effent voor een Brede Maatschappelijke Discussie (BMD) over de vraag of Wilders’ kritiek op de islam niet overtrokken of buitenproportioneel (dus irrelevant) is. Aangenomen mag worden dat alle media in die BMD zullen participeren, wat redelijkerwijs gesproken een weldadige invloed zal hebben op de verhitte gemoederen, zowel in Nederland als ver daarbuiten, met alle positief maatschappelijke consequenties van dien.  
Bron: de Stentor, 14 maart 2008.

Reacties

  Toch knap

  Ma 17 Maart 2008 02:51 | Evocatus |

  Verbazingwekkend is het altijd weer hoeveel mensen een mening hebben over een film die niemand nog gezien heeft.

  Voor mij is het zonneklaar dat de Islam een totaal andere religie is dan m.n. het Jodendom of het Christendom. Dat er negatieve en positieve aspecten aan religies kleven is zeker waar, maar het gaat daarbij om de aard, grootte en invloed van deze aspecten. Het Christendom heeft bekering te vuur en te zwaard eindelijk afgeleerd, maar w.b. de islam is dat geenszins het geval. in tegendeel!

  Het ultieme kwaad? Één moord is voldoende.
  Theo's dood was voor mij meer dan genoeg!

  Voorlopig heb ik Wilders niet zo gek veel overtrokkens horen zeggen. Ik ben het niet met hem eens dat de Koran verboden moet worden. De Koran moet juist gelezen worden en dat wordt veel te weinig gedaan. M.n. door de politici, want die weten nauwelijks waarover ze praten.
  Ave, Evocatus