Marktplaats haalt advertentie 'kind te koop' van website

Wo 11 Januari 2006 00:50 | Fred_Emmer | 3097 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

EMMELOORD - De website www.marktplaats.nl heeft dinsdagavond een advertentie verwijderd waarin een kind van een jaar oud gratis werd aangeboden. Volgens een medewerkster van het Emmeloordse bedrijf worden "gelukkig niet vaker" kinderen op de site aangeboden. Marktplaats stuurt een e-mail naar de politie om die op de inmiddels verwijderde advertentie te attenderen.


De plaatser van de advertentie beweert een moeder te zijn met vier kinderen. "Hij heeft geen ziektes, ik doe hem weg omdat ik meer dingen aan mijn hoofd heb en niet zo goed met kinderen om kan gaan", luidt de begeleidende tekst. De plaatser zegt uit Leeuwarden te komen en liet een telefoonnummer en e-mailadres achter. Het telefoonnummer was dinsdagavond niet bereikbaar.

Bod
Ondanks dat in de advertentie uitdrukkelijk staat "dat het kind gratis is", heeft een van de 152 mensen die de advertentie hadden bekeken toch twee euro vijftig geboden. De politie in Friesland kon dinsdagavond nog niet op de kwestie reageren.

Volgens de Marktplaats-medewerkster heeft ooit eens een moeder bij wijze van grap haar puberdochter te koop aangeboden, "zo van: ik kan niets meer met haar beginnen."

Een jongen van vijftien jaar blijkt de advertentie op de koopsite marktplaats te hebben gezet waarin dinsdag een éénjarig kind werd aangeboden. De politie in Leeuwarden had donderdag een gesprek met de knaap.

"Hij heeft veel spijt omdat er veel commotie over was ontstaan", zei een zegsvrouw van de politie. De jongen krijgt geen straf en justitie gaat hem ook niet vervolgen.

Bron: Nu