Italiaan leefde jaren met dode moeder

woensdag 11 januari 2006 00:55 | Fred_Emmer | 2459 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen
Een 35-jarige Italiaan blijkt drie jaar lang met het lijk van zijn moeder in zijn woning te hebben geleefd. Zijn eigen overlijden leidde de politie naar het gemummificeerde lichaam van de moeder, dat verborgen was in een kast. De 71-jarige vrouw bleek in 2002 een natuurlijke dood gestorven te zijn.

Mirko Sartori werd door de verhuurder van zijn woning dood aangetroffen in de garage van de woning, verpletterd onder zijn auto. Vermoedelijk was hij bezig geweest de wagen omhoog te krikken. De huiseigenaar wilde opheldering over de huur, die sinds afgelopen november niet meer was betaald. De gealarmeerde politie drong de woning binnen, en trof een enorme chaos aan van vuilnis en lege flessen. Een tekst op een muur bracht de agenten op het spoor van het lijk van de bejaarde vrouw.

"Op 22 november 2002 heb ik mijn moeder dood gevonden. Zij ligt in de kast in de slaapkamer. Pas op: aan een spijker hangt een kruisbeeld dat zou kunnen vallen", stond geschreven, alsof Sartori rekening hield met zijn eigen overlijden. Volgens buurtbewoners hadden moeder en zoon, die acht jaar geleden het huis betrokken hadden, nauwelijks contacten. Uit onderzoek bleek dat het pensioen van de moeder ook na haar overlijden steeds gestort was op de gezamenlijke bankrekening van de twee.
Bron: Telegraaf (enzo)