Interim vastgoedbeheer speelt eigen rechter

Za 17 Maart 2007 23:30 | Fred_Emmer | 11258 keer bekeken | 0 reacties | 4 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Bij een gekraakte villa aan de Gulberg in Nuenen, zijn vrijdag rake klappen gevallen toen een ingehuurde knokploeg van tien man de situatie op kwam nemen bij de krakers. Een 47-jarige medewerker van het Geldropse bedrijf Interim Vastgoed Beheer, ingehuurd door eigenaar P. van der Vleuten, werd hierbij aangehouden.

De krakers betrokken de leegstaande villa 4 weken geleden. Het pand stond toen al meer dan een jaar leeg. Ze informeerden op 17 februari de politie die inderdaad leegstand constateerde. Nadat de onderhandelingen, over een contract, met de eigenaar van het pand op niks waren uitgelopen, heeft de eigenaar het bedrijf uit Geldrop ingehuurt om op te treden tegen de krakers. Na de onderhandelingen met de krakers heeft de eigenaar toen de oorlog verklaard aan de krakers. Hetgeen dus resulteerde in een 'slagveld' afgelopen vrijdag.

"Na een jaar hebben we het recht om zo'n leegstaand pand te kraken. Via de rechter kan de situatie ongedaan gemaakt worden. De eigenaar kiest er echter voor om een soort knokploeg te sturen. Wij zijn nu de bewoners van dit pand en latens ons niet zomaar wegsturen. Er ontstond een zeer dreigende situatie maar wij laten ons hier niet zomaar wegsturen. Zeker niet door intimidatie", zei de 31-jarige kraker Martijn tegen het eindhovens dagblad.

Toen de officier van justitie ter plekke kwam om met de eigenaar te praten, bemoeide een van de medewerkers van Interim Vastgoed Beheer zich ermee. Nadat de officier tot twee keer toe had gevraagd of de man wilde vertrekken, gaf hij agenten het bevel de man aan te houden en af te voeren. De overige medewerkers werden toen ook door de politie weggestuurd.

"We kwamen in eerste instantie slechts met drie man om 'onderhoud' te plegen.Toen er ineens een bus vol vrienden aan kwam rijden, hebben we direct ook een knokploeg laten komen", zegt Bert Gruijters, manager/beheerder bij Interim Vastgoed Beheer. Gruijters ontkent niet dat er door zijn ploeg werd geïntimideerd. "Dat is het spel dat in dit wereldje wordt gespeeld. We zijn niet uit op geweld maar in de hectische situatie kwam het tot een handgemeen. Zo'n krakerssituatie moet via de rechterlijke macht opgelost worden, maar dat is vaak niet zo eenvoudig als het struen van een knokploeg. Dus gebruiken wij deze intimiderende methode. Soms moet het eerst een keer escaleren voordat de oplossing er is", aldus Bert Gruijters.


Alhoewel deze jochies juan van grinsven en henry klees, de oprichters van interim, als de ideale schoonzoon vermomt zijn denken zij boven de wet te staan en dus zelf voor rechter te kunnen spelen. Gelukkig voor de krakers stak de officier van justitie hier een stokje voor.

Bron: Eindhovens dagblad