Eerst de winkeliers dan de burgers!!?

maandag 30 januari 2006 14:39 | Fred_Emmer | 2792 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

ZAANSTAD - De bewoners van de woningen boven de zaterdag uitgebrande winkels aan de Heiligeweg in Krommenie kunnen nog niet naar huis terug. De gemeente is nog aan het bekijken in welke staat de gebouwen verkeren.


Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Zaanstad maandag gezegd. De 29 evacués logeren bij familie of vrienden.

De gemeente houdt maandagmiddag eerst een bijeenkomst met de winkeliers om te bespreken op welke manier de bedrijven weer snel aan de slag kunnen. Daarna spreekt zij met de bewoners.

Was hier misschien iets meer aan de hand ?

KROMMENIE (ANP) - Een grote brand heeft in Krommenie een winkelcentrum in de as gelegd. Niemand raakte gewond maar de schade loopt in de miljoenen, aldus een woordvoerder van de politie in Zaanstad waar Krommenie onder valt. Het vuur ontstond rond 05.00 uur in een filiaal van Blokker en sloeg snel over naar andere winkels waaronder een electronicazaak en een stomerij. Pas rond 14.30 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.
Ongeveer dertig geëvacueerde omwonenden werden opgevangen in een bejaardencentrum. Ze mogen op last van de gemeente en de brandweer de komende dagen niet naar hun huizen terug.
De oorzaak van de brand is niet bekend maar de politie sluit brandstichting niet uit. Tijdens het onderzoek bekijkt de politie daarom met veel interesse de beelden die omstanders met videocamera's van de brand hebben gemaakt.

Bron: Dagbladen