Komt tijd komt raad.

Vr 27 Maart 2020 09:04 | Wouter ter Heide. | 2838 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Het fascinerende van virussen is dat deskundigen (virologen) denken dat het leven op aarde daarmee begonnen is (VPRO Tegenlicht, 22 maart). In feite houdt dit in dat (a) virussen niet te vernietigen zijn, omdat daarmee de bodem onder het hele aardse leven (dus ook onder ons eigen leven) wordt weggeslagen, en (b) dat we (als een geëvolueerde virusstam) met alle andere soorten virussen moeten leren leven, dus tot vruchtbare samenwerking zullen moeten komen. Met als simpele reden: “Wij (mensheid en virusdom) zijn nu eenmaal tot elkaar veroordeeld”.

Een veroordeling die politiek te vertalen is door in te zien dat daarvoor de gebruikelijke parlementaire-monetaire beleidsgrondslag fundamenteel tekortschiet, omdat deze niet tot eendracht maar tot tweespalt leidt. Zolang dit besef niet doordringt bij het bevoegd gezag wereldwijd zal het adequaat aanpakken van grensoverschrijdende crises – van welke aard en omvang dan ook – nooit van de grond kunnen(!) komen, dus zullen we paniekerig of onsamenhangend blijven reageren op virusuitbraken.

Wouter ter Heide.

Reacties

  Wij (mensheid en virusdom) zijn nu eenmaal tot elkaar veroordeeld!

  Za 28 Maart 2020 13:53 | knight |

  Mooie uitgedrukt: "Mens en virus zijn tot elkaar veroordeeld!"

  Virussen zijn nodig opdat een ras sterker wordt.
  In de regel ruimen de virussen de zwakkere exemplaren binnen een ras op.
  Gewoonlijk zijn dat de ouderen aangezien hun natuurlijke afweersystemen het op latere leeftijd laten afweten, dan wel kinderen en geestelijk gehandicapten waarvan de afweersystemen nog niet zijn volgroeid.

  Biologische en viriele wapens uitgezonderd want die doden ook de gezonde exemplaren.
  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/biowapens-de-dodelijke-kant-van-levenswetenschap/

  Wanneer een virus een lichaam aanvalt, bouwt het lichaam ( indien het gezond is ) weerstand op tegen het virus, en als die weerstand succesvol is wordt het lichaam immuun voor dat virus.

  TIP: Hoe houdt je een lichaam gezond!
  https://www.voedingscentrum.nl/nl/thema/coronavirus-voeding/hoe-zorg-je-voor-een-goede-weerstand.aspx