Vredesduif Merkel.

Ma 16 Februari 2015 12:48 | Wouter ter Heide. | 2106 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 In haar streven naar vrede vloog Angela Merkel afgelopen tijd twintigduizend kilometer. Een prestatie van formaat waar niet alleen haar gezonde levensstijl debet aan is, maar ook haar onverwoestbare geloof in vrede door onderhandelingen. De weg van de lange adem die uiteindelijk helderheid zal geven over de legering van de sleutel naar vrede. Het metaalmengsel dat nodig is om de Oekraïne-oorlog (of welke oorlog dan ook) definitief in het slot te gooien en tegelijkertijd de deur naar duurzame vrede te ontsluiten.

Die ontsluiting moet langzamerhand werkelijkheid kunnen worden door af te zien van de geweldsoptie, waar de bondskanselier keer op keer op hamert. De loop van het geweer is nu eenmaal ongeschikt om vrede te bewerkstelligen, zoals de geschiedenis zo langzamerhand zonneklaar bewezen heeft. Zolang haar collega wereldleiders dat onweerlegbare bewijs blijven negeren, zullen zij daar geen politieke consequenties aan verbinden, waardoor wereldwijd geen baanbrekende maar uitzichtloze vredesonderhandelingen (zoals in Minsk) het nieuws zullen blijven beheersen.

Uiteraard zal de wapenindustrie, ook de Nederlandse, daar wel bij varen. De welvaart die het vredesideaal, waar elke religie en ideologie naar verwijst en de VN symbool voor staan, langzaam maar zeker in rook zal doen opgaan. Over kortzichtig eigengereid handelen van het bevoegd gezag gesproken! Het wrange is alleen dat onze Hoogmogende Dames en Heren in feite niets te verwijten is. Wij hebben hen immers zelf in het zadel geholpen en daarmee onszelf een brevet van onvermogen verleend betreffende het waarmaken van het ultieme politieke doel!

Bron: Diverse media.