Verhoging vaccinatiegraad? Nee, bedankt!

Za 30 Oktober 2021 12:27 | Wouter ter Heide. | 92 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Volgens schrijver Philip Huff ben je een egoïst als je je nu nog niet laat vaccineren (NRC-opinie, 22 oktober), Daar ben ik het volstrekt mee oneens. Daarnaast vind ik de afbeelding bij zijn opiniestuk, Jezus Christus met een hart ingesnoerd door prikkeldraad, volstrekt misplaatst.

Vanuit mijn kijk op de mondiale besmetting ervaar ik COVID-19 niet als een angstaanjagend harteloos monster, maar als een behartigenswaardige Mondiale Wake Up Call. Een beschaafd maatschappelijk ontwakingsbelletje dat ons – als mensheid – wereldwijd de ogen opent voor de verstrekkende en diep ingrijpende implicaties van het naderende Post Corona Tijdperk. De volgende stap in het evolutionaire scheppingsproces, waar wij (gelovigen en ongelovigen) anno 2021 gezamenlijk voor staan.

Voor het maken van die cruciale gezamenlijke stap voorwaarts zullen wij alleen onze duiding van de pandemie drastisch moeten herzien. Geen bedreiging maar een belofte, ofwel een wenkend perspectief voor een betere wereld.

Het hard maken van die opfrissende herziening is als kerntaak van de nieuwe regering te bestempelen. Voor het waarmaken daarvan zal uiteraard wel eerst een definitieve punt gezet moeten worden achter de uitzichtloze – maar desondanks periodiek terugkerende – partijpolitieke machtsstrijd. Het verkiezingsritueel met alle toeters en bellen, dat door de media immer flink wordt opgeklopt en door het bevoegd gezag abusievelijk wordt verkocht als het feest van de democratie.

Een gotspe, omdat deze verkoopstrategie te vergelijken met de promotie van COVID 19, als 'het verlossende antwoord' op de besmetting.

Wouter ter Heide.