Diepgaande reflectie.

Vr 18 December 2015 14:04 | Wouter ter Heide. | 1551 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 Volgens Karen Armstrong zouden Jezus, Paulus, Mohammed totaal geschokt zijn door de wereld van nu. Om de betere wereld waar deze profeten van droomden in het vizier te krijgen roept Armstrong op tot diepgaande reflectie. Alleen daardoor kunnen wij er achter komen waardoor de verwerkelijking van hun droom, die toch ook de onze is, wordt geblokkeerd.

Gelukkig is dat geen onmogelijke opgave, omdat het zo langzamerhand duidelijk wordt dat hun droom nooit realiteit zal kunnen(!) worden door vast te houden aan het wereldwijd gangbare parlementaire en monetaire gedachtegoed en de daarop gebouwde maatschappelijke ordening. Deze is namelijk per definitie dictatoriaal, als logisch gevolg van het gegeven dat 'wie regeert dicteert' en 'wie betaalt bepaalt'.

Kortom, om anno 2015 de droom van Jezus, Paulus en Mohammed uit te laten komen zal de uitzichtloze parlementaire/monetaire orde die de wereld dag en nacht gevangen houdt, in alle openheid open gebroken moeten worden, ten gunste van een zuiver democratische. Op het wereldtoneel zou Den Haag daartoe de aanzet kunnen geven, via het organiseren van een brede maatschappelijk discussie (BMD). De nationale BMD die de weg zal banen voor een mondiale BMD (MBMD) onder auspiciën van de VN.

Redelijkerwijs gesproken zal die MBMD uiteindelijk leiden tot afschaffing van het uitzichtloze parlementarisme en monetarisme. Een (geestelijke) bevrijding die voor het eerst in de geschiedenis op humane wijze haar beslag zal krijgen, dus zonder zinloos bloedvergieten, waardoor zij op mondiale steun mag rekenen. Een haalbare (want bijdetijds) ontwikkeling die maar weer eens zal aantonen waarin een klein land groot kan zijn.

Bron: Diverse media.