Eenheid in verscheidenheid

Do 19 Maart 2020 11:07 | Wouter ter Heide. | 216 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hoop doet leven.

Het hoopgevende van de coronacrisis is dat de politiek opeens open staat voor het opzijzetten van meningsverschillen in het belang van het algemeen. In feite geeft het virus daarmee zelf de richting aan voor het adequaat bestrijden van de crisis. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. 

Deze samenwerkingsrichting heeft niet alleen de oudste papieren (sinds mensenheugenis is het immers duidelijk dat eendracht macht maakt!), maar is ook volledig ‘bij de tijd’. Zo langzamerhand kan er immers geen twijfel meer over bestaan dat het adequaat behartigen van het algemeen belang persoonlijke, partijpolitieke, nationale en financieel-economische kortetermijnbelangen overstijgt. Met alle consequenties van dien.

Neem echter aan dat voor het inslaan van deze overstijgende pure-algemeen-belang-richting, geen partijpoliticus - waar ook ter wereld - te porren is. Niet alleen omdat daarvoor elke betrouwbare wetenschappelijke onderbouwing ontbreekt, maar bovenal omdat hij haaks staat op het gemankeerde neoliberale gedachtegoed dat alom heerst. En ons daardoor allemaal (van links tot rechts en van jong tot oud) gevangen houdt, ter meerdere eer en glorie van ……..

Wouter ter Heide,