Kabinet wil boerka uit ov weren

Do 7 Februari 2008 21:59 | Frank | 23262 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
Het kabinet wil dat er in treinen, bussen en trams geen boerka's meer worden gedragen. Vervoersbedrijven zouden de gezichtsbedekkende kleding via hun algemene voorwaarden moeten weren. De ministerraad zal dit voorstel morgen bespreken, zo hebben ingewijden vandaag gezegd. Het is een aanvulling op het boerkaverbod op scholen en voor ambtenaren, dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) al had voorgesteld.

Wetgeving
Voor het weren van de boerka in het openbaar vervoer komt geen aparte wetgeving, omdat dat in strijd zou zijn met de vrijheid van godsdienst.
Het kabinet, kiest ervoor om de kwestie door de vervoersbedrijven te laten oplossen en ov-bedrijven daarom te stimuleren deze 'niet wetgeving' in hun huisregels op te nemen zodat passagiers geen boerka's mogen dragen. Het is dan een verbod van de bedrijven en niet van de overheid. Af-schuifpolitiek noem je dat.

Mobis
Het grappige van deze afschuifpolitiek is dat Mobis, de brancheorganisatie van ov-ondernemingen zich tegen het voorstel keert, omdat het onnodig en niet te handhaven is. Volgens de bedrijven vormt de gezichtsbedekkende kleding geen probleem. "Noch voor de sociale veiligheid, noch op het gebied van mogelijk zwartrijden." Het zou natuurlijk ook te gek zijn als de conducteur nu ook al wethandhaving op zich moet nemen. Wel eens in de trein gezeten de laatste tijd?
Gezien hoe druk het daar is...Verbaasd

Wilders
Eerder deze maand bleek al dat het kabinet geen algemeen boerkaverbod zal invoeren, omdat dat in strijd is met de vrijheid van godsdienst. De Tweede Kamer heeft eind 2005 op initiatief van Geert Wilders gevraagd om een boerkaverbod. De PVV en VVD vinden dat de plannen van het kabinet niet ver genoeg gaan. De partijen proberen daarom elk afzonderlijk via een eigen initiatiefwetsvoorstel om gelaatsbedekkende kleding te verbieden.

De PVV wil een verbod op het dragen van een boerka en de iets minder verhullende nikab op straat, op straffe van een fikse boete. "In een pinguïnpak kun je niet integreren", zei Wilders donderdag in een reactie op de jongste plannen.

VVD
De VVD bepleit een algemener en drastischer verbod op gezichtsbedekking, waaronder ook bivakmutsen en integraalhelmen vallen.

Misschien moeten we gewoon een nieuwe tv show eromheen maken, want Integratie is het proces waarbij verschillende componenten samensmelten tot een geheel. In de sociologie en in de politiek is integratie een veelgebruikte term om de samensmelting van meerdere bevolkingsgroepen in de maatschappij aan te duiden. Op die manier kan Geert wilders zijn kapsel houden en de boerka dragers hun boerka blijven dragen.
Wat de t.v. show betref Ik Stel voor Boerka zoekt vrouw. Lachend


Boerka zoekt vrouw
Bron: een beetje van nu.nl en een beetje van mezelf...