Hersenimplantaten...............Totale controle van de Mens

Di 2 Januari 2007 09:10 | louise | 4482 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hersenimplantaten: eeuwige gelukzaligheid…


Het is inmiddels technisch mogelijk om bij mensen elektroden in de hersenen te implanteren en daarmee hersencellen van buitenaf aan te sturen. Dat kan een uitkomst zijn voor patiënten met ernstige hersenaandoeningen, zoals zware vormen van epilepsie. Maar tevens is daarmee de mogelijkheid in zicht gekomen om gedrag te beïnvloeden. Al in 1963 liet een Spaanse hersenonderzoeker zien dat hij in staat was een op hem aanstormende stier met een druk op een knop tot stilstand te brengen. Zou je zo ook excessief agressief gedrag bij mensen kunnen beïnvloeden? Dat daar gigantisch ethische problemen aan vastzitten, is duidelijk, maar op de website van BLTC willen ze daar niets van weten. Als we iedereen gelukkig kunnen maken met eenvoudige elektronica, wie zou daar dan tegen kunnen zijn, vragen zij zich retorisch af.


Wie of wat BLTC vertegenwoordigt, is niet duidelijk, maar de site propageert met veel enthousiasme het idee dat de mens toe is aan een totale technologische verbouwing, waardoor pijn en verdriet van de aardbodem worden verbannen. Hoe ze zich dat voorstellen en hoe ze de argumenten van de tegenstanders weerleggen, is te lezen op de site Wirehead Hedonism, onderdeel van een uitgebreide site met nog allerlei andere methoden tot het verkrijgen van het ultieme geluk.
Chip in de hersenen moet van soldaten superstrijders maken


Amerikaanse militaire experts broeden op een plan om hun beste troepen intelligenter en dodelijker te maken. Daar moet een microchip in de hersenen van de betreffende soldaten voor zorgen.

Volgens wetenschappers zal de chip het geheugen van troepen zodanig verbeteren dat ze tijdens crisissituaties beter beroep kunnen doen op de ervaring die ze tijdens trainingen opgedaan hebben.

Hippocampus
Gespecialiseerde onderzoekers in bio-engineering aan de Universiteit van Zuid-Californië hebben de chip ontworpen. Ze werkt op precies dezelfde manier als de hippocampus - het gedeelte van het brein dat instaat voor het geheugen.

Het experiment zal nu uitgetest worden op levende dieren. Indien zij er goed op reageren, kunnen in de toekomst ook soldaten met dergelijke chip uitgerust worden.

Bron: luisa