Drogerende werking verkiezingen.

maandag 17 februari 2014 11:36 | Wouter ter Heide. | 2195 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

 De politieke interesse van Amsterdammers is laag, zoals blijkt uit de opkomst voor de raadsverkiezingen. Al jaren schommelt die rond de 50%. Dat moet omhoog naar 65% vindt de voltallige gemeenteraad en daarvoor is vier ton vrijgemaakt. Met spotjes en posters worden de Amsterdammers aangespoord te gaan stemmen op 19 maart. Daarnaast ziet burgemeester Van der Laan (PvdA) de slogan ‘Niet stemmen, niet zeiken!’ wel zitten.

Hoewel deze slogan aantrekkelijk is in zijn eenvoud, is hij volstrekt misplaatst. Het begrip democratie, dat toch staat voor het algemeen belang!, behelst nu eenmaal veel meer dan een ‘periodieke stembusgang’. Vandaar dat menigeen in Amsterdam, of welke stad dan ook, met een kater zal ontwaken na het ‘Feest van de Democratie’ op 19 maart.

Dit roept de vraag op, of het zo langzamerhand geen tijd wordt om - in het belang van het algemeen - niet de drogerende werking van wiet, maar die van verkiezingen publiekelijk aan de kaak te stellen. Voor de media, zowel de reguliere als de sociale, ligt hier een uitgelezen taak weggelegd. Met het oppikken daarvan tonen zij hun ware luis-in-de-pels-functie, ten behoeve van het algemeen belang.

Bron: Diverse media.

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend