Kredietcrisis.

Di 23 September 2008 14:16 | Wouter ter Heide. | 4385 keer bekeken | 1 reactie | 0 x aanbevolen

 

Volgens de Britse topeconoom Willem Buiter (tv-programma Buitenhof, 21 september) is het Amerikaanse plan om een fonds op te richten dat ‘besmette’ hypotheekleningen van bankinstellingen overneemt een essentieel deel van de oplossing van de kredietcrisis. De hoogleraar politieke economie geeft daarmee uiting aan zijn geloof in de visie van de Amerikaanse minister van Financiën, Henry Paulson. Alleszins begrijpelijk, omdat zowel voor hem als voor de minister economie en politiek onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld zijn. In hun gedachtewereld vormen zij een natuurlijke twee-eenheid, waardoor de gekunsteldheid daarvan hen totaal ontgaat. Zolang deze gekunsteldheid het beleid wereldwijd blijft bepalen, zal de waarheid (via allerlei financiële goocheltrucs) geweld worden aangedaan, dus zal er nooit een eind komen aan de crisis en het daarmee gepaard gaande onrecht.
Met andere woorden, de creatie van een duurzame oplossing voor de kredietcrisis is gelegen in het ontvlechten van politiek en economie in het denken, in het bijzonder van politici. Aangezien deze geestelijke ontvlechting alles te maken heeft met het behartigen van het algemeen of publiek belang, het geweldloos doorbreken van de huidige (zowel politieke als economische) anarchie of wanorde, ligt hier voor de publieke omroep een uitgelezen taak weggelegd.
Bron: Metro, 22 september.

Reacties

  Geplande FED actie is tegen woordig een crisis ?

  Di 23 September 2008 22:52 | Aservire |

  Gaan we nu ook al copie/pasten wat Metro roept ? Metro de gratis krant ?? (Oeps wie zou die krant toch gratis weggeven enne met welk doel ?)

   

  Krediet crisis ? Noem je iets een crisis wat gepland is om zo te verlopen ?

  De particuliere FED die bank na bank goedkoop in zijn schoot geworpen krijgt is een krediet crisis ?

  Get informed !

  Eat this http://www.youtube.com/watch?v=Ev4nt3RRivk