Terugblik.

Vr 26 Juni 2020 11:34 | Wouter ter Heide. | 218 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

De lessen die premier Rutte, minister de Jonge en het Outbreak Management Team uit de coronacrisis hebben getrokken (AD, 25 juni) zijn stuk voor stuk behartigenswaardig. Met name het voortschrijdende inzicht dat uit de lessen spreekt biedt hoop voor de toekomst. Zonder inzicht immers geen uitzicht!

Wat dat inzicht betreft wijst Mark Rutte erop we ‘samen’ enorm veel kunnen bereiken. Hugo de Jonge wil meer aansprekende regie. Jaap van Dissel wijst op het belang van de OMT-beleidsadviezen. Voor Martin van Rijn staat onze behoefte om het goede te doen voorop. Diederik Gommers wijst op de neiging te polderen, waardoor we de broodnodige centrale aansturing voor de intensive cares missen. Marion Koopmans hamert op betere internationale samenwerking en Bruno Bruins herhaalt de boodschap: “Let een beetje op elkaar, ook ná de coronatijd”.

Waar het nú op aankomt; hoe vertalen wij al die boeiende inzichten in dito beleid. Wat dat betreft denk ik aan een voortzetting van de dagelijkse OP1-uitzendingen, indachtig de woorden van de NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “Dat is gewoon waarvoor de publieke omroep (dat OP1 aanstuurt) op aarde is.

Wouter ter Heide.