In de Nederlandse supermarkten moet vanaf 2014 geen contant geld meer rondgaan.

Do 11 Juni 2009 11:35 | Frank | 3634 keer bekeken | 0 reacties | 2 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De natte droom van de politiek is weer een stap dichter: de afschaffing van het contante geld zodat werkelijk alles gecontroleerd, belast en eventueel volledig afgepakt kan worden.

In de Nederlandse supermarkten moet vanaf 2014 geen contant geld meer rondgaan.

Dat stelt de overkoepelende supermarktorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL).

De winkeliers zijn de dagelijkse berovingen beu en streven naar een situatie waarin iedereen met plastic betaalt. Vorig jaar waren er ruim 200 'incidenten', variërend van een greep in de kassa tot en met gewapende overvallen.

'Cashloos is brug tever' 

Barbara den Uyl van de Consumentenbond is niet tegen pinnen, mits dat gratis is. Maar klanten die bijvoorbeeld hun uitgaven in de hand willen houden, moeten altijd met geld terechtkunnen. 'Geheel cashloos is een brug te ver.'

Het CBL publiceert vandaag een onderzoek, waaruit blijkt dat 87% van de consumenten terugdringen van contant geld en stimuleren van pinnen steunt. 'Ik ben daar erg blij mee', zegt Roorda. De supermarkten gaan daarom door met het 'verpinnen' van hun winkels. Honderden supermarkten worden de komende maanden uitgerust met kassa's waar alleen klanten met een pinpas welkom zijn. Daarnaast wordt bekeken of een proef met totaal cashloze supermarkten al haalbaar en wenselijk is.

 

Lees verder...

Bron: FD