De Hypotheekcrisis 009 - Zalm's honingpot geplunderd!

Wo 18 Februari 2009 16:33 | knight | 5226 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De hypotheekcrisis 00901 staatsgeldkaan open en zalms honingpot geplunderd

Er is weer flink wat gebeurd sinds mijn laatste stuk over de kredietcrisis.

Wouter Bos blijft de geldkranen maar open houden voor banken en bedrijven, waardoor de staatsschuld verder op zal blijven lopen!

Waar blijft het door huichelaar Gerrit Zalm beloofde zoet na jaaaren van de buikriem aan te moeten trekken onder Balkenende’s regime?

De honingpot schijnt te zijn geplunderd, want ook in de komende jaaaren zullen we wederom door de zure appel heen moeten bijten, en dat allemaal dankzij wanbeleid van de overheid die verzuimde toezicht te blijven houden op het financiële stelsel omdat zij erop vertrouwde dat de banken een veiligheidsmechanisme zouden hebben ingebouwd om dit soort situaties te voorkomen.

THINK AGAIN!

Mooi niet dus, anders hadden we nu deze crisis niet gehad!

Tsja en of het wel zo wijs was van Woutertje Bos om de geldkraan open te draaien opdat banken hun slechte leningen door de belastingbetaler vergoedt krijgen en door bedrijven te subsidiëren die vroeg of laat met dit geld meer productiecapaciteit in het buitenland openen, ipv lastenvermindering voor de burger middels ( loon ) belastingverlaging en voor bedrijven lastenvermindering door de afschaf van bv. de vennootschapsbelasting valt nog te bezien!

HOE SERIEUS moeten we deze Hypotheek- Kredietcrisis nemen?

De hypotheekcrisis 00902 hypotheekbrand geldkraan economie vrije val

Heel serieus!

Na zo lang mogelijk te hebben ontkend dat er een crisis was, en daarna nog geclaimd te hebben dat het wel mee zou vallen, moeten de heren met hun dure stropdassen in Den Haag eindelijk toegeven dat er toch wel iets anders is aan de huidige kredietcrisis.

17-02-2009 Prognose CPB onder slechtste scenario – Een scenario waarbij in 2010 9% van de beroepsbevolking werkloos is ( 675.000 tov van de crisis in 1978 met 600.000 werklozen (mogelijk zelfs 800.000 aldus Teurlings )), een begrotingstekort dat kan oplopen tot 5,5% en een Jan Peter balkende die eindelijk de ernst van de situatie inziet door terug te blikken naar de crisis in de jaren 30.

“Een pijnlijke en grote beproeving voor Nederland in een ingewikkelde tijd”, aldus Jan Peter Balkenende.

17-02-2009 Wouter Bos ( een figuur die klaarblijkelijk een borreltje teveel op heeft, of oog- en oorkleppen op ) vindt het blijkbaar allemaal wel meevallen door te stellen dat het CPB “de randen van de somberheid heeft opgezocht!”

17-02-2009 CPB: Nederlandse economie krimpt met 3,5% - Het CPB blijft de economische groei maar bijstellen van groei naar 0,75% krimp ( voorspelling in december ) 2008 naar 3,50% krimp (voorspelling nu ).

Verder een werkloosheid die oploopt van 425.000 nu naar 675.000 – 700.000 in 2010.

Tot slot een overheidstekort van 3,5% nu naar een tekort van 5,5% in 2010.

Volgens Teurlings is het zelfs onmogelijk geworden om zich nog aan de begrotingsregels te houden ( voor Nederland 2% en voor Europa 3% ), tsja niet alleen teleurstellend voor de economie, maar dit wekt nu niet bepaald het vertrouwen op in de EURO zelf, immers door het “breken met de regels” voor de 3% norm kan de euro in vrije val geraken!

Houdt er dus rekening mee dat geld de komende tijd veel MINDER waard wordt.

Investeren in GOUD lijkt nu zeker de beste optie!

Als lichtpuntje in al deze ellende zou de burger meer koopkracht krijgen door de daling van de olieprijs (wel, de energiemaatschappijen gaan gewoon door met het verhogen van de maandelijkse betalingen ondanks dat er minder werd verbruikt, flauwekul dus, of we worden ook nog eens besodemieterd door de energiemaatschappijen?

Zo zei Topman Dominique Strauss-Kahn vanochtend dat in 2010 al het keerpunt kan komen in de wereldwijde financiële crisis als overheden de juiste beslissingen nemen, doch laat liet hij zich niet verder over uit.

Ik hou mijn hart vast als ik denk aan de mogelijke inhoud van zijn woorden!

Roel Janssen ( NRC ) De diepe recessie!

De hypotheekcrisis 00903 roel janssen nrc de diepe recessie

Roel Janssen ( NRC ) staat op de binnenplaats van het ministerie van financiën waar Wouter Bos de beslissingen neemt hoe hij met de banken omgaat en waar het geld van de belastingbetaler ( artikel met video ) naar toe gaat om de financiële sector te steunen.

“De laatste tijd hebben we aankondigingen gehoord van komende massaontslagen bij o.a. Corus, Philips en ING, ofwel 17.000 banen wereldwijd alleen al bij deze 3 bedrijven!”, aldus Roel Janssen.

Het CPB zou hebben berekend dat het aantal werklozen zou oplopen tot zo’n 600.000 mensen in 2010.

Zo zou Wouter Bos geen geld willen steken in de economie zolang het financiële stelsel nog niet gezond is.

Wouter Bos is van plan een tweede geldinjectie toe te dienen aan het financiële stelsel van corrupte banken.

Zo zou Wouter Bos bv. ING garanties geven voor de slechte hypotheken die ING heeft uitstaan in Amerika.

Deze recessie zou beduidend erger zijn dan die uit 1982.

Afijn…

Als Wouter Bos niet zoveel kapitaal injecties zou hebben verstrekt aan banken en bedrijven, maar gewoon de belasting omlaag had geschroefd voor burger en bedrijf om de koopkracht op peil te behouden en massa-ontslagen te voorkomen, was de crisis waarschijnlijk een stuk vertraagd en had men meer tijd gehad om eens goed na te denken over de mankementen in het huidige financiële systeem zodat deze op meer verantwoordde wijze gerepareerd hadden kunnen worden.

De hypotheekcrisis 00904 economie in zwaar weer - marktwerking in personeel

Persoonlijk denk ik dat de gevolgen van deze “crisis” nog steeds veel te laag worden ingeschat.

Dit met de komende massaontslagen in het verschiet, het afgebroken sociale stelsel en verdere koopkracht vermindering, en de aangekondigde “onorthodoxe” maatregelen vormt een zekere voedingsbodem voor een verder neerwaarts gaande spiraal!

Door het blijven steunen van de banken en bedrijven zoals Wouter Bos nu doet, moeten we er van uitgaan dat deze banken en bedrijven steeds meer afschrijvingen gaan doen en de indruk wekken in TOTALE shit te zitten waardoor ze vrijgesteld worden van belastingbetaling, en er zelfs geldinjecties toegediend krijgen zoals in het artikel onderin op de link 30-08-2008 over de pensioenfondsen ( de papieren verliezen )!

Bovendien, zijn er nog 2 punten waar we op moeten letten:

  1. Een leuke bijkomstigheid voor bedrijven dat ze veel meer keus zullen hebben in de toekomst wanneer de economie weer aan trekt, met zoveel massaontslagen waarbij men zwaar in salaris achteruit gaat en de sociale voorzieningen steeds verder worden afgebroken mag men straks in de handen klappen als men überhaupt wordt aangenomen omdat de concurrentie steeds moordender wordt zeker voor de simpelere werkzaamheden ( productie, tuinbouw etc. ) …
  2. Doordat de productie steeds verder stil valt doordat bedrijven fabricage processen stilleggen vanwege afnemende vraag en steeds meer fabricage naar lage lonen landen verplaatsen, zullen de prijzen van producten en voeding binnen niet al te lange tijd exorbitante waarden aannemen ( meer vraag dan aanbod doet immers de prijs omhoog drijven ( simpele regel uit de marktwerking )).

Daarbij rijst een merkwaardige gedachte in mijn hoofd, namelijk of de recessie wellicht opzettelijk is veroorzaakt en / of wordt aangewakkerd, of het moet zo zijn dat politici toch niet zo capabel zijn dan gedacht!

De lonen zijn sinds de 90’er jaren immers sterk gestegen ( doch hetzelfde geldt voor de belastingen en de prijzen, zeker als we daar Zalm’s oplichtingpraktijken aangaande de invoering van de Euro erbij optellen ) en blijken nu steeds sterker terug te vallen, wat helaas niet opgaat voor de vaste lasten!

Een economie in zwaar weer ( zoals nu ), kunnen bedrijven gemakkelijker personeel ontslaan dankzij versoepelde regel- en wetgeving en het slaafse gedrag van vakbonden, bovendien gesteund door de overheid die een tijdelijk regeltje bedacht de WerkTijdVerkorting, doch tegelijkertijd de WW verder onderhanden wil nemen omdat mensen nu eenmaal niet ONDER hun WW-niveau willen werken, is men dus van plan de WW steeds verder te verlagen, desnoods compleet te laten verdwijnen!

Hoe denkt u erover?

08-12-2008 Een zeer interessant CPB memorandum, met een verhaal over falende overheden die nonchalant vertrouwden op een bancair veiligheidmechanisme dat er niet werkte en het niet gereguleerde bancaire schaduwsysteem van hedge fondsen, investeringsbanken, aparte fondsen van bankenfinanciële stelsel!

11-02-2008 Beurzen verloren in 1 maand 3.600 miljard euro - Paniek in de beurshandel, elk negatief berichtje uit zich in overdreven sterke neerwaartse beursschommelingen met relatief hoge omzetten van de handel in aandelen.

Dit is wat gebeurd wanneer men handel drijft met een corrupt kapitalistisch land als Amerika!

De hypotheekcrisis 00905 handelen met een corrupt kapitalistisch land nederland amerika

Amerika, het land waar alles GROOT, GROTER en het GROOTST moet zijn, van energieslurpende milieuvervuilende asobakenk, via mega-detailhandel en energiebedrijven als ENRON en wolkenkrabbers als het WTC naar MILJARDENfraude!

In december was de megafraude van Bernard Madoff ( mogelijk gefraudeerd met 50 miljard dollar ) aan het licht gekomen, nu weer een investeerder met 8 miljard!

17-02-2009 Texaanse investeerder fraudeerde mogelijk voor 8 miljard dollar!

De avonturen van A&H’s en de pensioenfondsen in Amerika:

2001 FEM business opende met de titel: “Door succes verblind!” een verhaal over boekhoudfraudes bij door A&H overgenomen bedrijven en gesjoemel door Amerikaanse managers!

14-06-2004 Ahold begint boekjaar met fors verlies – Miljarden verliezen in 2004 door afschrijvingen op de aankoop van Amerikaanse supermarktketens als Bompreco en een schandaal bij het overgenomen US Foodservice.

20-03-2007 Pensioenfondsen geven openheid over beleggingen - Pensioenfondsen belegden in Amerikaanse landmijnen en massa-vernietingingswapens als clusterbommen!

30-08-2008 Pensioenfondsen verdubbelen investering in opkopers is een verhaaltje over de listige boekhoudkundige trucs van bedrijven om geld terug te kunnen krijgen van de fiscus door het aangaan van zware leningen die voor grote papieren verliezen zorgen!

13-02-2009 Nederland in recessie, fors tekort begroting – Sinds april 2008 verkeert Nederland officieel in een recessie, de economische krimp bedroeg in het 4e kwartaal van 2008 0,9%, zijnde de snelste achteruitgang in de afgelopen 25 jaar!

Belastinginkomsten en gasbaten dalen scherp, terwijl de uitgaven door de plafondnormen vliegen.

De keus is nu bezuinigen of lastenverzwaring, het zal wel weer uitdraaien op een combinatie hiervan!

En dat dankzij die kapitalen kostende oorlogen die Balkenende voert in Afghanistan, Irak en Somalië en de miljarden belastinggeldinjecties in corrupte banksystemen van Wouter Bos.

Men claimt dat de druk op het kabinet zodanig toeneemt dat zij “onorthodoxe” maatregelen moet nemen!

Onorthodox zijnde o.a. de pensioenleeftijd verhogen van 65 naar 67 jaar, wederom hogere belastingen en wellicht dat zelfs de hypotheekaftrek bespreekbaar wordt, men kan immers niet diegenen die op te grote voet hebben geleefd blijven ontzien door de lasten steeds bij dezelfde armere groepen neer te leggen!

Hoewel ik het pas onorthodox zou vinden wanneer Den Haag eindelijk eens de meer gefortuneerden aan zou pakken zodat hun eeuwige gegraai eindelijk eens afneemt!

18-02-2009 Een verhaal over de gevolgen van de kredietcrisis voor pensioenfondsen die ondertussen 20% aan verliezen hebben geïncasseerd waarvan 3% door “ giftig gestructureerde kredieten en ” en “ hypotheek gedekte obligaties! ”, aldus een schatting van de OESO!

Handelen met een corrupt kapitalistisch land is kapitalen investeren om gratis lucht te ontvangen!

Als je buitenlandse bedrijven opkoopt ( vooral bij Amerikaanse bedrijven ), bestaan deze voornamelijk uit Naam- of Merkbekendheid die later weer afgeschreven worden als “GOODWILL”!

Meer over Afschrijvingen om Goodwill op de volgende LINK

Goodwill is een niet onbelangrijke factor als het gaat om de ondergang of het overleven van een bedrijf dat te zware overnames heeft gedaan zoals op de volgende link uit 2001 LINK

2001 Goodwill – Luchtbel in de balans!

HOEVEEL luchtbellen zij er nog in Nederland?

Zeker één en wel de vastgoed- woningbouwsector met zijn overdreven hoge huur- en vraagprijzen!

Tot slot nog een geinig artikel waarin door het SCP geclaimd wordt dat de Nederlanders vertrouwen hebben in de politiek ( HaHaHa ), de Telegraaf is echter wat kritischer en claimt het tegendeel gebaseerd op een verlies van het aantal zetels voor de regerende partijen.

Hier wil ik het deze keer bij laten, tot: “De Hypotheekcrisis 010 xxx !”

Bron: WorldTheChanges