Psychiatrie 002 Depressies wat zijn dat en hoe daarmee om te gaan!

Zo 1 Juni 2008 15:53 | knight | 3666 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Psychiatrie 002 Depressies wat zijn dat en hoe daarmee om te gaan:

psychiatrie 020 de wereld van de hersenkwakzalvers en de farmacie

Aangezien ik wat persoonlijk gerichte e-mails heb gehad met vragen betreffende mijn 1e artikel: “Psychiatrie 01 De wereld van de hersenkwakzalvers en farmacie!, heb ik besloten een 2e artikel te schrijven.

Waarom heb ik het 1e artikel gemaakt?

Simpel…

Terwijl ik wat aan het surfen was op YouTube, bemerkte ik een link over psychiatrie, een "beroep" waar ik zeer sceptisch over ben, zeker als er banden bestaan met de farmaceutische industrie, een industrie die duidelijk steeds meer een winstoogmerk heeft, wat vaak ten koste gaat van de gezondheid van de "patiënt".

Ik ben dan ook verder gaan zoeken en heb daarbij mijn vermoedens steeds meer bevestigd gezien.

Een miljarden industrie die zich steeds vaker gesteund weet door ondeskundige of banden met de farmacie hebbende leden in zogenaamde gezondheidstoezichthouders, en de politiek een soort gedoogbeleid voert vanuit puur economische redenen of mogelijk ook een vorm van belangenverstrengeling.

psychiatrie 021 economie versus gezondheid

Het heeft er steeds meer de “schijn” van dat het algemeen landsbelang (economie) boven dat van het individuele burgerbelang (gezondheid) gaat.

Ik weet dat ik mogelijk mensen die een advies hebben gekregen van één of andere "psycho-analist" om bepaalde "psychotische medicijnen" te slikken vanwege zo'n gediagnosticeerde "psychische onbalans" in de hersenen in twijfel heb gebracht.

Ik blijf er echter bij dat de meeste diagnoses die uit het handboek van de psychiatrie voortkomen ONZIN zijn, een sprookjesboek zoals ik het in het 1e deel heb uitgelegd!

Het is NIET de bedoeling van mijn artikelen om verwarring te zaaien, maar puur om de wantoestanden in de "Psychiatrische-, Psychologische- en "Farmaceutische" sector onder de aandacht te brengen en u te waarschuwen VOORZICHTIG te zijn met datgene wat u door zo'n "psycho-analist" krijgt voorgeschreven.

INFORMEER u naar de bijwerkingen en mogelijke afkickverschijnselen, ga NIET alleen af op een eventuele door de fabrikant aangeleverde vaak INCOMPLETE bijsluiter!

WEET WAT U SLIKT !

Even een stapje terug naar de 3 W's: Wat is een depressie, Wat zijn enkele mogelijke oorzaken van een depressie en Wat kun je doen bij een depressie:

psychiatrie 022 tijdsdruk prestatiedwang efficientie burnout stress

Een depressie is niets meer dan een gemoedstoestand, GEEN ziekte ook al proberen "psycho-analisten" u mogelijk van het tegendeel proberen te overtuigen.

Een doodnormale periode waarin u zich mogelijk down en/of ellendig voelt, bv. na een periode van langdurige blootstelling aan bv stress (wat de laatste tijd steeds vaker voor komt), of gewoon uit eenzaamheid.

We leven in een steeds sneller draaiende samenleving, waarbij ik soms wel eens denk dat iemand de tijdsvertraging of rem van de tijd heeft afgehaald, waardoor deze in een stroomversnelling terecht is gekomen en iedereen meesleurt.

In feite is dat de oorzaak van veel vormen van de steeds vaker voorkomende depressies.

Depressies zijn vaak een gevolg van de snelheid waarmee het leven aan ons voorbij vliegt.

Alles moet steeds efficiënter, goedkoper en sneller.

Er lijkt geen einde te komen aan de eisen die politiek aan haar burgers stelt, of het bedrijfsleven aan haar personeel, of de scholen aan haar leerlingen etc.

Bovendien, en dat komt de laatste tijd helaas ook steeds vaker voor, dat sommige bedrijven hun personeel een gevoel van schuld of waardeloosheid aanpraten (zeker als ze er op uit zijn personeel te lozen)!

psychiatrie 023 mensen zijn geen robots

De wereld wordt steeds meer en meer prestatiegericht!

Blijkbaar is men vergeten dat mensen op z’n tijd even rust moeten hebben, en geen machines zijn die continue dag en nacht aan één stuk door kunnen ploeteren op een paar druppels olie en een energiecelletje.

Dat er behalve de tijd om voor een habbekrats te werken ook een tijd is om te kunnen ontspannen in en vertrouwde eigen omgeving, de familie!

Hier zo’n verhaal van iemand die een depressie onderging en erover durfde te praten…

Nodeloos te zeggen dat deze steeds verder opbouwende arbeidsdruk en prestatiedwang zeer zwaarwegende factoren zijn om een depressie te krijgen.

Uiteraard zijn er nog veel meer te noemen.

Angst voor ontslag, versoepeling ontslagrecht, onzekere toekomst, schulden, hopeloze situatie, muur van bureaucratische onwil zijn een aantal termen die ik hierbij aan wil halen.

Wat te doen bij een depressie?

Het probleem ligt grotendeels bij de steeds sneller draaiende samenleving, helaas lijkt het onmogelijk om dit fenomeen een halt toe te roepen, dus zullen we het ergens anders moeten zoeken.

In feite zijn er veel mogelijkheden om een depressie te voorkomen of ermee te leren leven.

psychiatrie 024 ontspanning rust meditatie

U raad het misschien al, een hectische samenleving, daar ontbreekt het aan RUST

Geestelijke rust zowel als lichamelijk rust, begin hier eens mee.

Lukt het niet of zit u iets dwars, iets wat u al enige tijd bezig houdt en aan u knaagt, praat dan eens met de huisarts, of vraag een gesprek aan met een maatschappelijk / sociaal werk(st)er.

KROP HET NIET ALLEMAAL OP, MAAR PRAAT HET VAN U AF !!!

Even voor de duidelijkheid…

Ik ben GEEN dokter en gelukkig ook GEEN "psycho-analist", ik ben slechts een informatie verzamelaar en schrijver die hoopt met zijn bijdrage meer mensen te kunnen helpen door deze erop te wijzen dat zij NIET de enige(n) zijn die in het web van de "psycho-specialisten" en de ondersteunende "farmaceutische industrie" terecht zijn gekomen en een etiketje krijgen opgeplakt waar vaak een forse rekening aan is verbonden...

Soms komen bij dit soort artikelen aardige bijdrages vrij van mensen die dit probleem herkennen omdat zij er zelf mee te maken hebben gehad.

Maar ook komt het wel eens voor dat er mensen met een idee of zelfs met een oplossing komen aandragen...
Ik raad iedereen dan ook eens een kijkje te nemen bij de volgende reacties: 12, 29, 33, 34, 38, 42, 47, 49, 51, 56, 61 en 73.

Een heel aardige bijdrage van Reahl (54) met de link naar een artikel op Noorderlicht...
Antidepressiva, jongeren en zelfmoord - Gegoochel met cijfers misleidt artsen

Ook een link naar Judith Orloff lijkt me interessant.

Heeft iemand de afleveringen van TrosRadar (28- april 2008 en 05-mei-2008) gezien?
Tweeluik farmaceutische industrie, deel I en II?
Ook hier wordt de farmaceutica via haar zelf getrainde "artsenbezoekers" nieuwe dure (net gepatenteerd dus bijna niet op bijwerkingen en afkickverschijnselen onderzochte "psychotische medicijnen", op een zeer onverantwoorde wijze aan de man gebracht bij apotheken, huisartsen en ziekenhuizen wel te verstaan die hoge kortingen krijgen op als zij de "psychotische medicijnen" als aanbeveling doorgeven (hierover meer in "Gezondheid en Kapitalisme 003 TrosRadar en de farma-infiltratie")...

Jammer vind ik de link naar "scientology"?!?
FLAUWEKUL als je het mij vraagt net zoals de "psychotische diagnoses"...
Niettemin is een woord van DANK op zijn plaats voor diegenen die gereageerd hebben op het artikel, niet alleen de positieve maar net zo goed de negatieve en onzinnige reacties, omdat zij er gezame(n)lijk voor hebben gezorgd dat het artikel geruime tijd in de TOP heeft gestaan!

Meer weten, bezoek mijn hoofdwebsite waar een eigen pagina is gewijdt aan psychiatrie, farmacie en medicijnen onder de hoofdpagina gezondheid!
De site wordt indien mogelijk regelmatig bijgewerkt!

IK WENS U VEEL GELUK, GEZONDHEID EN WIJSHEID TOE!

Bron: WorldTheChanges