De hypotheekcrisis 002 - De rekening is voor de belastingbetaler!

Zo 5 Oktober 2008 12:23 | knight | 4518 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hypotheekcrisis voor rekening van belastingbetaler!

Terwijl in Amerika het plan van Bush om 700 miljard dollar in de financiële sector te steken (o.a. door het opkopen van de 2 grootste kredietverleners Fanny Mae en Freddy Mac) in de vuilnisbak is belandt, heeft “Wouter Bos” samen met collega’s in België en Luxemburg besloten om gezame(n)lijk 11 miljard euro te steken in het ondertussen noodlijdende financiële bankbedrijf Fortis (waarbij men claimt dat het zwaar te verduren heeft door korte termijn beursspeculanten die verkopen en gokken op koersdalingen om daarna weer massaal diezelfde aandelen in te slaan tegen een lagere prijs (de verkoopdruk van deze “beurshandelaren” laat de beurskoers verder inzakken) en verder zouden er diverse “geruchten” in de omloop zijn die de beurskoers van Fortis nog verder doen inzakken), waarbij Nederland 4 miljard euro voor rekening neemt.

Wouter Bos (de nieuwe (onervaren) minister van financiën (als opvolger van Gerrit Zalm)) claimt hierbij dat het belastinggeld goed zou zijn geïnvesteerd vanwege het aandelenbelang dat de Nederlandse overheid in Fortis zou opbouwen.

Het gaat hierbij slechts om een 49% belang, dus men mag wel stellen dat Wouter Bos zijn claim aangaande de zeggenschap van de Nederlandse overheid inzake Fortis wel eens vies kon tegenvallen!

Één ding is zeker…

De belastingbetaler draait op voor het wanbeleid van financiële instellingen die vaak bestuurd worden door “TOPmanagers” die zichzelf flinke salarissen en bonussen plegen te geven!

Verder wil ik erop wijzen dat de Nederlandse overheid in het verleden “staatsbelangen” in bedrijven heeft afgestoten in een economisch gezien slechte tijd met lage beurskoersen, zelfs het “gouden aandeel” van KPN was voor het symbolische bedrag van slecht 1 euro aan KPN “geschonken”!

Een gouden aandeel geeft het recht om een VETO uit te spreken bij strategische besluiten.

Even om u eraan te herinneren hoe “effectief” de overheid in het verleden was, betreffende het van de hand doen van “staatseigendommen” (lees eigendommen van de belastingbetaler)!

Of kunnen we spreken van een verkapte subsidievorm?

Zo is Dexia nog al zo’n financieel bedrijf waar België ook geld in wil steken.

Nederland doet hier niet aan mee omdat Dexia na het aandelenlease schandaal met de staart tussen de benen (met de noorderzon) is vertrokken uit Nederland en hier niet meer is vertegenwoordigd.

30-09-2008 Kapitaalinjectie voor Dexia!

België verzekert hierbij de klanten van Dexia dat hun geld in goede handen is.

Wel…

De Nederlanders kwamen er niet zo positief vanaf.

Het aandelenlease schandaal heeft menigeen een klein fortuin gekost.

Diegenen die wat meer geluk hadden, hebben tenminste nog na jaaarenlange gerechtelijke procedures nog wat terug weten te vorderen en een deel van hun verliezen kunnen compenseren.

Voor anderen (+/- 68.000 mensen die destijds (2003-2004) voor het (sobere) aanbod van Dexia hadden getekend (omdat men bang was anders al hun geïnvesteerd vermogen kwijt te zijn)) is deze nachtmerrie middels de zogenaamde “Duisenberg (2005)” regeling in maart 2008 nog steeds niet afgewerkt.

26-03-2008 Beslaglegging dreigt voor gedupeerden van Dexia!

In bovenstaand artikel betreffende de gedupeerden kunt u bovendien zien wat voor soort geintjes Dexia uithaalt, het heeft een deel van haar vorderingen “verkocht” aan het Ierse “Varda Investments” en blijft hierdoor zelf verder buiten schot!

18-05-2006 Lease schandaal moet volledig uit de wereld!

Mooi rekenvoorbeeld over hoe men in zo’n aandelenlease programma te werk gaat.

En wie denk je dat aan dit soort malafide aandelenlease programma’s meewerkten?

Juist…

Legio Lease (een dochter van Bank Labouchere, dat in 2000 werd afgestoten door Aegon aan Dexia),

DSB-groep (waar Zalm bij was gaan werken na z’n geflopte carrière in de politiek), Nationale Nederlanden, AbnAmro en Fortis (met z’n Groeivermogen claim), en de AFM (Autoriteit Financiële Markten wist blijkbaar al in 199, 2000 en 2001 af van de malafide constructies en onrechtmatige reclame uitingen (waaronder vermogensversneller, korting kado, winstverdriedubbelaar, sprintplan etc.) waarmee deze bedrijven hun producten verkochten).

Gelukkig is er een organisatie opgericht tegen dit soort zwendelpraktijken genaamd: “Stichting Leaseverlies”!

En dan te bedenken dat Wouter Bos heeft laten weten, dat wanneer meer banken in de problemen zouden komen hij ook daar miljarden van ons belastinggeld in wil pompen om het corrupte kapitalistische stelsel in stand te houden.

Tot slot:

Een mooi artikel van “Steven Brown” – Banken beroven mensen

En de NOS Tijdslijn Aandelenlease affaire

Ook zeer interessant en met zeer uitgewerkte voorbeelden is het artikel van C Blok Effectenlease

Hierin o.a.:

Dexia met haar “winstverdriedubbelaar”.

Aegon met haar “legio-lease” en haar “spaarbeleg sprintplan” constructies.

De “Duisenberg” regeling als compensatie toch altijd nog goed voor een verlies van 60% van het ingelegde vermogen!

AFM dossier aandelenlease!

Massaschades informatiesite!

VARA kassa – Incassobureau’s!

VARA kassa – DSB bank!

VARA kassa – Beursversneller Fortis!

TIPS:

Beursklacht ondersteuning financiële geschillen

Leaseverlosser met voorbeeldbrieven om aandelenlease aanbieders aansprakelijk te stellen (registratie verplicht tegen misbruik).

Leaseproces vragen en mededelingen betreffende aandelenlease aanbieders.

RVR raad voor rechtsbijstand.

Stichting PAL met een juridisch advies aan de geschillencommissie vol wettelijke regelgeving waaraan dit soort producten moeten voldoen.

Let op de 3 G’s:

GELOOF niet alles wat men je beloofd.

GEEF je ogen goed de kost (kleine lettertjes).

GEBRUIK je hersens (oplichting zit in een klein hoekje en het lijkt er steeds meer op dat dit soort praktijken door de overheid oogluikend wordt toegestaan)!

U en IK als belastingbetalers, draaien steeds weer op voor desastreuze fouten van de “graaiers” in de TOP van het bedrijfsleven en de (mislukte) experimenten en “vernieuwingen” die door de politiek worden veroorzaakt!

Het ergste hierbij is dat deze kapitalen verdienende figuren zelf bijna nooit op hun wanpresataties worden afgerekend, deze "eer" komt steeds de werkende klasse ten beurt!

Bron: WorldTheChanges