De catastrofale gevolgen van het ECB beleid!

Za 7 December 2019 22:09 | knight | 414 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hoe heeft het toch zover kunnen komen...

Dat spaartegoeden die vroeger rente opleverden aan de eigenaar, diezelfde eigenaar tegenwoordig geld kosten vanwege het negatieve rentebeleid van de ECB.

Dit negatieve rentebeleid zou volgens de ECB nodig zijn om de economie aan te wakkeren.

2019120501 De catastrofale gevolgen van het ecb beleid

Wat het beleid werkelijkheid doet...

Is schuld met het aangaan van nog meer schuld bestrijden.

Oftewel het creëren van bubbels in het financiële systeem doordat geld lenen steeds goedkoper wordt.

En met het steeds verder uitdijen van die bubbels neemt ook de kans toe dat de bubbels vroeg of laat een keer klappen…

Met de volgende crisis tot gevolg!

De ECB doet zich met haar negatieve rentebeleid ( inmiddels -0,4% ) tegoed aan de “geldreserves” van de Nationale banken van de lidstaten van de Europese Unie.

En die Nationale banken willen op hun beurt de verliezen opvangen door zelf negatieve rentes door te berekenen op de spaartegoeden die onder hun beheerd vermogen vallen.

Zodoende worden de spaartegoeden van de burgers van de Europese lidstaten, maar ook van de vermogens van de grotere bedrijven en instellingen waaronder de zorg op hun beurt geplunderd door de Nationale banken.

04-12-2019 https://www.nu.nl/economie/6015435/negatieve-rente-kost-zorginstellingen-tienduizenden-euros.html

OPMERKING 1: Elk bedrijf en instelling die door de negatieve rente wordt benadeeld zal dat compenseren in de productprijzen en premies en daar draaien de burgers ook voor op.

De burgers van de Europese lidstaten worden zodoende 2x geplunderd!

OPMERKING 2: Het begint er verdacht vel op te lijken dat het ECB beleid er doelbewust op gericht is de waarde van het geld in steeds sneller tempo te doen verdampen.

En dat kan maar één ding betekenen.

Een financiële reset…

Kwijtschelding van schulden…

En hoogstwaarschijnlijk tevens de invoering van een nieuwe wereldmunt.

29-01-2014 https://www.trouw.nl/nieuws/het-financiele-systeem-is-toe-aan-een-reset~b937b389/

10-12-2015 https://slimbeleggen.com/trends/laatste-fase-globale-reset-ingezet/

OPMERKING: Laat goed tot u doordringen dat de ECB door het in gebruik nemen van het  rentemechanisme, de waarde van uw geld steeds verder verdampt, en dat is op z’n zachtst gezegd de meest doortrapte / gluiperige diefstal die de bankensector ooit heeft begaan.

Realiseert u zich verder dat ze dit alleen voor elkaar hebben gekregen omdat de ( r ) overheden ze onder het mom van zelfregulatie daarbij de vrije hand hebben gegeven?

Zelfregulatie wil overigens niets anders zeggen dan dat de ( r ) overheid met haar politici hun verantwoordelijkheden o.a. op het bedrijfsleven-, diensten, gemeenten, provincies en organisaties afschuiven.

Hetzelfde kan gezegd worden over “zelfredzaamheid”, zoek het allemaal zelf maar uit want wij als overheid maken weliswaar de regel- en wetgeving die bepaalde groepen burgers benadelen maar we doen verder afstand van elke vorm van verantwoordelijkheid!

Enfin...

In de volgende link wordt de impact van het wanbeleid van de ECB ( het schulden opkoopprogramma ) nog eens duidelijk zichtbaar.

De Nederlandse pensioenfondsen worden ook gedupeerd door het ECB ( staats ) schulden opkoopbeleid en het rentemechanisme die door Mario Draghi zijn opgestart en waar zijn opvolger Christine Lagarde ( afkomstig van het IMF  ) in verder gaat!

De volgende crisis is in aantocht!

Aldus Hans Hoogervorst ( oud-,minister van financiën ).

Nederlandse pensioenfondsen betalen indirect voor het in stand houden van de hoge Europese staatsschulden, want de lage rentestand zet de dekkingsgraad van de pensioenfondsen onder druk.

20-06-2019 https://www.telegraaf.nl/financieel/1237699432/pensioenfondsen-betalen-prijs-hoge-europese-staatsschulden

Christian Sewing ( topman bij Deutsche Bank ) meent dat de negatieve rente het financiële systeem ruïneert!

Sergio Ermotti ( topman bij het Zwitserse UBS ) meent dat de ECB een absurde situatie heeft gecreëerd omdat de banken hun overtollige reserves bij de ECB parkeren tegen een negatieve rente van 0,4% rente, en zodoende leggen de banken geld toe op de spaartegoeden van hun klanten.

OPMERKING: Eigenlijk is het volkomen bezopen dat banken hun overtollige geldreserves bij de ECB parkeren tegen een negatieve 0,4% rente.

Logisch gezien is het dus beter als de banken hun "overtollige geldreserves" op hun eigen bank parkeren, want dan hoeven zij die rente immers niet te betalen.

't Zou me overigens niets verbazen wanneer de ECB de Nationale banken van de lidstaten van de EU 0,4% rente laat betalen terwijl zij er zelf nog enkele procenten aan bijverdiend, zijnde een geniepige manier om de vermogens van de EU burgers af te romen in een poging de staatsschulden van het toenemende aantal falende lidstaten af te remmen, al lijkt mij zo'n poging bij voorbaat al kansloos en het is ook een vorm van diefstal.

04-09-2019 https://www.geotrendlines.nl/deutsche-bank-negatieve-rente-ruineert-het-financiele-systeem/

Mario Draghi zet Nederland onder water en Christine Lagarde borduurt daar vrolijk op verder.

"In de EU is afgesproken dat de schuld van een land maximaal 60% van het Bruto Nationaal Product mag zijn.

 Zodra een land daarboven komt moet het maatregelen nemen om onder deze norm te komen, omdat anders de economische stabiliteit in gevaar komt.

 Maar dat blijkt een papieren werkelijkheid te zijn: Griekenland (177%), Italië (131%), Portugal (122%), België (102%), Spanje (98%) en Frankrijk (97%) zitten hier ver boven."

"Dus sparen kost geld en schulden leveren geld op.

En onze pensioenfondsen zijn de grootste spaarpotten die we in Nederland hebben."

Wat ze daarmee bedoelen zou duidelijk moeten zijn.

De pensioenen in Nederland worden gekortwiekt.

Wanneer de anti-EU partijen de impact van het ECB-beleid op de juiste wijze naar de bevolking weten te vertalen, zal hun aanhang toenemen en dat betekend het einde van het logge bureaucratische belastinggeld verspillende maar ook aan transparantie ontbrekende en derhalve fraude gevoelige project genaamd Europese Unie.

19-06-2019 https://joop.bnnvara.nl/opinies/ondanks-het-poldermodel-zet-draghi-nederland-onder-water

TIP: Schaf de AOW voor rijke Nederlanders af.

De volgende link legt haarfijn uit dat het pensioensysteem oneerlijk is omdat de rijken procentueel gezien het meest profiteren van het huidige pensioensysteem.

In 1947 voerde Willem Drees vanwege de door de 2e wereldoorlog ontstane armoede onder 65 plussers de “Noodwet Ouderdomsvoorziening" in.

In 1956 werd deze noodwet door Ko Suurhoff ( minister sociale zaken en Gezondheid ) vervangen door de huidige AOW.

"De AOW kost anno 2019 in totaal circa 37 miljard per jaar.

Om die te kunnen betalen, wordt door werkenden een forse premie van circa 18% betaald over het inkomen tot 35.000 euro.

 Omdat de AOW in de laagste schijven van de inkomstenbelasting geheven wordt, dragen werkenden met de laagste inkomens procentueel het meeste bij."

https://joop.bnnvara.nl/opinies/schaf-de-aow-voor-rijke-nederlanders-af

Wat mij opvalt is dat de overheid met regelmaat klaagt dat het pensioenstelsel onbetaalbaar zou worden, terwijl zo'n 20% van de bevolking ( voornamelijk afkomstig uit de categorie zware beroepen, dan wel slachtoffers van geweld of ongeluk met dodelijke afloop of wat voor reden dan ook ) de pensioengerechtigde leeftijd niet haalt.

20-05-2013 https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-vertelt-de-overheid-nooit-dat-een-op-de-vijf-zijn-pensioen-niet-eens-haalt~b7973e35/

Bovendien zelfs als je de 65 oeps 66 oeps 67 oeps 68 enfin de pensioengerechtigde leeftijd überhaupt mocht halen, houdt er dan rekening mee dat de AOW geen vetpot zal zijn.

03-06-2019 https://www.ed.nl/helmond/rondkomen-van-een-aow-je-gaat-er-niet-dood-aan-maar-je-hebt-geen-ene-sodemieter~a8d7c2403/

KENNIS IS MACHT!

https://worldthechanges.wordpress.com/2019/12/05/de-catastrofale-gevolgen-van-het-ecb-beleid/