De Hypotheekcrisis 003 - De politiek schoot te kort!

Za 11 Oktober 2008 13:22 | knight | 5537 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De hypotheekcrisis 00301 De overheid schoot te kort

In feite komt het hierop neer.

Den Haag (in de vorm van PvdA minister van financiën Wouter Bos) en de Europese Commissie (eurocommissaris mededinging Neelie Smit Kroes) hebben bij de overname van AbnAmro door Fortis gewoon hun goedkeuring verleend!

Volgens Wouter Bos is hierbij GEEN sprake van UITVERKOOP van Nederlandse bedrijven?!?

Wel…

Beide partijen hebben op 2 zeer belangrijke punten hun plichten verzaakt:

  1. Beiden hebben verzaakt onderzoek te laten doen naar de eventuele gevolgen (van de overname van AbnAmro door Fortis) voor AbnAmro en haar klanten!
  2. Beiden hebben verzuimd onderzoek te laten doen naar de kredietwaardigheid van de betrokken banken waaronder Fortis!

Het resultaat zal u ondertussen wel bekend zijn!

De hypotheekcrisis 00302 AbnAmro verkracht en opgesplitst

Na veel touwtrekkerij van meerdere partijen die aasden op AbnAmro, werd zij uiteindelijk door een consortium van 3 banken overgenomen.

Het Belgisch / Nederlandse Fortis, Het Britse RBS (Royal Bank of Scotland) en het Spaanse Banco Santander.

AbnAmro werd daarbij verkracht en opgesplitst onder deze 3 hyena’s.

Elsevier meld hierbij dat “het verdelen van de buit” 3 jaar in beslag zou nemen!

Ja lezers…

Overheidsinstanties maken zich weer eens schuldig aan het geplunder van Nederlands Glorie door buitenlandse sprinkhanenplagen die snel rijk willen worden, en geen enkele aandacht schenken aan het personeel en hun families die slachtoffer dreigen te worden van hun reorganisaties!

Ware het gewone bedrijven, was het al erg genoeg, maar we praten over de financiële wereld.

De financiële wereld is echter NIET in handen van de overheid zoals zoveel mensen denken (waarbij overheden ‘s Rijksmunt opdracht geeft tot het vervaardigen van deze valuta), maar een wereld die in handen is van privé organisaties genaamd banken.

We hadden al steeds minder vertrouwen in die politieke (boeven)bende.

Door dit soort stunts vanuit Den haag en Europa verliezen we ook al steeds meer vertrouwen in de financiële dienstverleners, de banken, en te zijner tijd ook de munteenheid genaamd euro die (door elk jaar aanwezige inflatie) steeds meer van haar waarde verliest, waardoor de producten steeds duurder worden.

Alsof dit al niet erg genoeg is, zorgt zo’n overname altijd weer voor extra slachtoffers in de vorm van reorganisaties waarbij veel ontslagen vallen!

De hypotheekcrisis 00303 economische terreur met ontslaggolf

Zo zou het Britse RBS het zakenbank gedeelte van AbnAmro overnemen, deze combinatie zou 28.000 personeelsleden bevatten, waarvan 25% (een slordige 7.000 arbeidsplaatsen) zou komen te vervallen, waarbij waarschijnlijk de meeste ontslagen zouden vallen bij het AbnAmro gedeelte.

De Britse bankier Mark Fisher zou daarbij de ontmanteling van AbnAmro moeten leiden.

Men mag er dus wel vanuit gaan dat dit lot ook beschoren is voor AbnAmro personeel dat bij de overgebleven 2 overnamepartijen Fortis en Banco Santander is ondergebracht!

Wat betreft de aandeelhouders van Fortis, deze hebben zware verliezen moeten incasseren sinds Fortis in 2007 een aandelenemissie uitgaf van 878 miljoen nieuwe aandelen tegen een koers van 15 euro per stuk (de koers bedraagt op dit moment 5,41 euro (laagste koers 3,91 euro).

Merkwaardig aan deze hele situatie is dat het hooggerechtshof te Amsterdam weigert in te gaan op het verzoek van de VEB (Vereniging van Effecten Bezitters) om onderzoek te doen naar eventueel wanbeleid bij AbnAmro ten tijde van de overname, waardoor zowel aandeelhouders (zie link zware verliezen) als werknemers (ontslagen door reorganisaties) gedupeerd zouden worden, inclusief de omstreden verkoop van het Amerikaanse onderdeel Lasalle aan Bank of Amerika.

En de topman van AbnAmro Rijkman Groenink zou volgens Elsevier waarschijnlijk opstappen met een premie van 3,5 miljoen euro.

Als een monster in de nacht is de hypotheek- kredietcrisis binnengeslopen in het van oorsprong door duistere doch geniale machten opgezette plan in de financiële wereld, waarbij banken zowel als overheden (in de vorm van belasting) grof geld aan hebben verdiend.

Alhoewel!

De hypotheekcrisis 00304 beurskoers fortis - bank als private corporatie

Hoewel het destijds een geniaal plan bleek, wat jaaaren lang zijn vruchten heeft afgeworpen, was het alleen een kwestie van tijd voor deze kapitalistische constructie naar de “haaien” zou gaan.

Ik doel hierbij op het creëren van “niet bestaand geld” (youtube video) door financiële instellingen als banken, waarmee steeds meer leningen en kredieten werden uitgeleend.

“NIET BESTAAND GELD” (hierboven) is een link speciaal voor diegene die mij een e-mail heeft gestuurd met een voorbeeldvraag waarbij banken van elke 1 euro die op hun bank wordt gedeponeerd door klanten, zij er zelf nog eens 9 euro bij creëren uit lucht door meer uit te lenen dan zij in kas hebben liggen.

Hopende dat daarmee zijn vraag beantwoord is, zo niet kan hij eerst nog de documentaire “MONEY AS DEBT” (hieronder) bekijken, mochten er daarna nog steeds vragen zijn, hoor lees ik het wel weer.

Deze “financials” bedachten name(n)lijk een gehaaide constructie die het mogelijk maakte uit niets geld te creëren, doch zij hadden er met geen mogelijkheid bij stilgestaan dat hun “geniale” lucratief winstgevende constructie zich uiteindelijk tegen henzelf zou kunnen keren.

Money as Debt (Nederlands ondertiteld).

Diverse Youtube aanvullingen!

Iets wat we nu goed kunnen zien aan de economie.

Het vertrouwen in de politiek stond al op een minimaal pitje.

Nu wordt ook nog eens een peiler onderuit gehaald van het vertrouwen in het monetair stelsel.

De truc met het uit lucht gecreëerde geld is geniet nu voldoende bekendheid en zou niet meer uitgehaald mogen worden wil men het laatste beetje vertrouwen in het monetaire stelsel niet kwijtspelen.

De hypotheekcrisis 00305 geld uit lucht - fortis op rand van afgrond

Ik heb het boven in de titel reeds aangegeven.

De politiek schoot te kort!

Daardoor kon het gebeuren dat een bank als Fortis een overname kon doen die zij zich financieel gezien eigenlijk niet eens kon permitteren.

Het resultaat is een bank genaamd Fortis die aan de rand van de afgrond terecht is gekomen.

Al met al een dubieus gebeuren, dat gedoe rondom AbnAmro.

De bank had nog de Amerikaanse tak Lasalle verkocht aan Bank of Amerika voor 21 miljard euro, en was dus financieel gezien gezond als een vis.

Vreemd dat deze vis gefileerd werd en over de wereld verspreidt.

Naar aanleiding van dit gebeuren, claimt Pieter van Geel (CDA) nieuwe spelregels te willen omtrent overnames in de financiële sector.

Terwijl Ernst Hisch Ballin (CDA justitie) en Wouter Bos (PvdA financiën) met een “onderzoek” bezig zijn omtrent de processen rondom de overnames.

Wel…

Of we wel blij moeten zijn naar zo’n onderzoek (dat gestart is door personen die er zelf bij zijn betrokken), durf ik te betwijfelen vanwege de mate van belangenverstrengeling (het verzuim van de in het begin reeds vermelde feiten), dus als resultaat zal men wel niets merkwaardigs hebben opgemerkt, waarmee deze zaak officieel als afgedaan wordt bestempeld.

De hypotheekcrisis 00306 Wouter Bos koopt Fortis Nederland en delen AbnAmro voor 17 miljard euro

In ieder geval wilde Bos eerst participeren in de aankoop van Fortis aandelen voor 4 miljard euro.

Hij is echter verder gegaan en wil nu de Nederlandse tak in z’n geheel overnemen voor 16,8 miljard euro dat gefinancierd moet worden door kortlopende staatsleningen waarop weinig rente wordt uitgekeerd.

Ondertussen hebben klanten van Fortis het afgelopen weekeinde 11 miljard aan spaartegoeden opgenomen (meer dan wat België, Nderland en Luxemburg samen hadden gestoken in bedrijfsonderdelen van Fortis).

In ieder geval is het spel nog niet gespeeld, het aandeel kelderde weer omdat de aandeelhouders vermoeden dan de 3 overheden zichzelf flinke dividenden zullen willen toekennen.

Of Wouter Bos er goed aan heeft gedaan door Fortis Nederland op te kopen, zullen we in de loop van de tijd wel merken, mijns inziens lijkt het er nu op dat een kat in de zak is gekocht, gezien het wederom kelderen van de beurskoers.

Overigens hebben niet alleen de banken te lijden aan de hypotheekcrisis…

Ook de pensioenfondsen die in de anders zo solide banken en vastgoed investeerden zagen hun vermogen in rook opgaan (10% van 70 miljard = 7 miljard aan investeringen in rook opgegaan, om precies te zijn) door steeds verder dalende beurskoersen, en het einde lijkt mij nog niet in zicht…

Pensioenfondsen komen reeds in de financiële problemen, wat tot gevolg heeft dat de pensioenpremies binnenkort weer omhoog gaan om de zogenaamde pensioengaten die voor de zoveelste keer door deze “hufters” van “TOPmannen” zijn veroorzaakt nogmaals te compenseren.

Misschien nog een korte opleving / koerscorrectie, maar de dalende trend is ingezet en het vertrouwen in de economie heeft een zware klap te verduren gekregen die niet zo snel hersteld als men durft te beweren.

Trek u dus niets aan van de onzinnige enquêtes die zouden duiden op een herstel of stijgend vertrouwen in de economie, u en ik weten wel beter.

Dit is nog maar het begin!

Banken blijken steeds onbetrouwbaarder.

Koopkracht blijft achteruit gaan, evenals de geldverspillingen door de politiek.

Mocht mijn vermoeden bevestigd worden en Fortis omvallen, kampt de Staat met een extra miljardenschuld dankzij Wouter Bos die zo nodig het noodlijdende Fortis moest overnemen, waarbij gezegd dient te worden dat diezelfde Wouter Bos zelf toestemming had gegeven aan Fortis voor de overname van AbnAmro.

In principe had hij geen keus meer gezien zijn eerdere nalatige houding tov de overname van AbnAmro door Fortis waarvoor hij zelf groen licht had gegeven, hij denkt waarschijnlijk op deze manier zijn eerdere foute inschatting / nalatigheid weer goed te kunnen maken?!?

Mijn advies:

Houdt uw hand op de knip, en kijk eerst de kat uit de boom bij het doen van grote aankopen.

Bereidt u liever voor op het ergste, dan kan het alleen nog maar meevallen.

Bron: WorldTheChanges