Film versus Realiteit 002 De Killertomaten!

Wo 13 Augustus 2008 17:14 | knight | 4511 keer bekeken | 4 reacties | 3 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Tomaten en Bacteriën: Hoe gezond is onze groente?

killer tomaten 00100 attack killer tomatoes - salmonella typhimurium

Heb ik net nog een artikel geschreven over een vis die wel 3 dagen over land kan lopen (en de 2 daarover gemaakte horrorfilms Frankenfish en Snakehead Terror) met daarin ingebouwd een informatief stuk over kweekzalm, krijgen we weer een 2e horrorsituatie over groentes, en wel tomaten.

 Toen ik iets las over Killer Tomaten, dacht ik in 1e instantie aan een film uit 1978 genaamd: “Attack of the killer tomatoes” (linkerplaatje).

Echter na wat verder over het internet te hebben gesurft, kwam ik er achter dat het GEEN film betrof en ook GEEN verlate 1 april grap.

Ik kwam tussen al die desinformatie bij artikelen in Amerikaanse kranten waarbij het toch echt om tomaten ging, tomaten die op één of andere manier besmet waren met de salmonella bacterie.

Tot nu toe heb ik altijd gedacht dat salmonella (rechterplaatje) kwam van vlees, met name kippenvlees en kippenproducten (eieren).

Het gaat daarbij om een bacterie die echter in de koekenpan of braadpan dood gebakken wordt, waarna het vlees of de eieren verder gewoon consumeerbaar zijn (dit in tegenstelling tot vlees en vleesproducten van o.a. met BSE of varkenspest besmette dieren).

Hoewel de Engelstalige versie van het artikel over salmonella op Wikipedia (die qua inhoud ook nog eens groter is dan de Nederlandse versie) met GEEN woord wordt gerept tussen een link met salmonella en rauwe groente en fruit, wordt op de inhoudelijk kleinere Nederlandse versie wel verband gemaakt tussen salmonella en rauwe groente en fruit (is de Nederlandse versie soms aangepast na de salmonella schandalen in tomaten waar we in Nederland zo weinig van op het nieuws vernemen)?!?

Ook op RIVM die toch een vrij compleet artikel heeft over salmonella wordt met GEEN woord gerept over salmonella en rauwe groente en fruit (alleen vlees en eieren, mayonaise en advocaat).

Afijn…

killer tomaten 00200 jaydee hanson - attack killer tomatoes

Youtube FDA still seeking salmonella origin in tomatoes.

Jaydee Hanson (Center for Food Safety) claimt dat dit al de 13e keer is dat er een salmonella uitbraak is in tomaten sinds 1990, terwijl steeds meer voedsel vanuit steeds meer landen wordt geïmporteerd, ontbreekt het de FDA om voldoende onderzoek te doen naar voedselveiligheid om deze te kunnen garanderen.

Een ander punt is dat bedrijven als Monsanto steeds vaker zogenaamde testvelden aanleggen in landen als Mexico (waar gewassen geplant worden die met bv bacteriën en dergelijke zijn gekruist), waarbij men niet zo nauw kijkt en de oogsten van testvelden gemakkelijker tussen oogsten van normale gewassen terecht kunnen komen, zeker als men beseft dat met name het bedrijf Monsanto al vaker heeft aangegeven GEEN speciaal gelabelde etiketten te willen waarop vermeld staat dat het om GENproducten gaat, net zoals dat eerder met haar groeihormoon Posilac het geval was, wat steeds gemakkelijk gaat omdat Monsanto steeds meer overheids-fuctionarissen “in dienst neemt” (lees infiltreert in overheden en gezondheidswaakhonden als het FDA om haar producten gemakkelijker te kunnen verhandelen met zo weinig mogelijk toezicht op eventuele gezondheidsrisico’s)!

Ook in Europa is men begonnen onder hevige druk vanuit Amerika en Canada om zogenaamde proefvelden voor o.a. mais aan te leggen, hierbij wordt de bevolking (als consument) NIET gevraagd of men misschien geïnteresseerd is in die Genetisch Gemodificeerde GIF gewassen, maar gewoon vanuit economisch oogpunt (flink winst maken) vermomd onder (een mogelijk zelf veroorzaakte) voedselschaarste, zeker waar het gewassen betreft waarop een (mijns inziens dubieus verkregen) PATENT rust zodat zaden steeds opnieuw ingekocht moeten worden bij de zaden leverancier, zijnde MONSANTO die wereldwijd overnames doet en joint ventures creëert en de PR opdracht geeft om het bedrijf zelf zoveel mogelijk buiten de (vooral negatieve) publiciteit houden).

Zeker als men beseft dat er veel te weinig toezicht gehouden wordt op dat soort Genbedrijven en vooral als dit soort bedrijven invloedrijke personen ronselen om het toezicht op Genexperimenten wat te versoepelen en Genproducten in het voedingscircuit te krijgen en dan doel ik net zo goed op Europa en de Europese waakhond EFSA!

Meer hierover in mijn artikel “Gezondheid en Kapitalisme 006 Monsanto het Genmonster” dat binnenkort uitkomt.

Surf ondertussen maar eens naar Greenpeace of Monsanto Revolving Doors zodat u een betere indruk krijgt van hoe zo’n bedrijf precies te werk gaat om personeel te ronselen en het inzetten van infiltranten in overheden en gezondheidsorganisaties die in Monsanto’s belang handelen en NIET in die van de consument!

Ik ben blijkbaar weer even afgedwaald, dus snel terug naar salmonella in tomaten!

killer tomaten 00300 salmonella tomaat - salmonella besmette aap

Tsja, wat moet je nou als blijkt dat salmonella op één of andere manier in de groente terecht is gekomen?

Tomaten eet je immers vaak rauw als garnering bij salade of wat toast met sla, kaas en tomaat.

Op het HOE, is er eigenlijk al een theorie die eigenlijk eens onderzocht zou moeten worden, name(n)lijk:

GENtech experimenten (maar dat komt waarschijnlijk omdat ik al enige tijd bezig ben met informatie te verzamelen over voeding, Gengewassen en het bedrijf Monsanto met haar dubieuze en ongepaste handelswijze), een bedrijf dat al enige tijd werkt aan het kruisen van gewassen met DNA van bacteriën, insecten en virussen in dit geval dus mogelijk een experiment in bv Mexico met tomatenplanten en de salmonella bacterie?!?

Relevante artikelen:

02-07-2002 Opgelet, Salmonella ligt op de loer.

Sinds 10 april 2008 zijn zo’n 228 mensen in 23 staten ziek geworden nadat zij tomaten hadden gegeten met de salmonella variant Saint Paul.

08-01-2007 Salmonella overleeft maag beter doorveranderd DNA.

16-06-2008 FDA focuses on 9 cases for leads in tomato scare.

11-07-2008 Salmonella uitbraak VS breidt zich uit (sinds april 1.000 mensen in 41 staten en Canada besmet aan zeldzame salmonellabacterie Saint Paul)!

Bron: worldthechanges

Reacties

  Wat eet jij nog Knight?

  Wo 13 Augustus 2008 17:36 | Frank |

  Na het lezen van je artikelen vraag ik me af wat jij dan nog eet? Wat is volgens jou nog wel veilig?


  Monsanto Tomaten

  Do 14 Augustus 2008 20:15 | Strijder |

   

  Bedankt voor het posten van dit soort onderwerpen hier! Fijn dat er een beetje wordt meegewerkt aan BewustWording. Want er gebeuren een hoop vreemde dingen in de wereld....


  Wat kun je nog eten?

  Ma 18 Augustus 2008 13:04 | knight |

  Beste Frank...

  Ik moet eerlijk toegeven dat het steeds moeilijker wordt om verantwoord gezonde voeding te verkrijgen...

  Wat betreft vleesproducten, GEEN varkensvlees meer vanwege de varkenspest...

  GEEN Koeienvlees meer vanwege BSE, de gekke koeienziekte ...

  Alleen nog kippenvlees, want salmonella's kun je tenminste nog verbranden in een koekepan, magnetron of oven...

  Wat groentes betreft, wordt het ook steeds moeilijker, want tegenwoordig wordt bijna alles bespoten, als men overgaat naar GENproducten neemt dit sproeien nog eens met een factor 5x - 10x toe vanwege resistentie van onkruid en insecten ten opzichte van hetzelfde te sproeien middel...

  Ook zuivelproducten ontspringen de dans niet, als het gaat om GENkrachtvoer of Hormoonkuren om deze dieren sneller te laten groeien, of de frustratie van deze dieren als zij in te kleine ruimten worden gevangen gehouden in het kader van "biologisch" veehouden ...

  Die GENtroep of HORMOONtroep (Posilac bij Amerikaanse producten) zit dus in de boter, kaas, kwark, melk, vla, yoghurt etc...

  Om maar te zwijgen van Aspartaam in LIGHT producten, waaronder limonades, zoetstoffen, ja zelfs medicijnen...

  Het wordt steeds lastiger iets fatsoenlijks te eten of drinken te vinden, dat is het probleem...

  Vandaar dat ik er steeds meer AANDACHT aan schenk, want als GENOEG mensen zich daarvan bewust gaan worden, is de kans dat er eindelijk wat mensen samenkomen om er iets tegen te doen groter en komen er weer gezonden producten op tafel!!!

  En ja, hoewel ik Campina / optimel & vifit light producten erg lekker vind met die fruitsmaakjes, zie ik er tegenwoordig vanwege de Aspartaam toch maar vanaf!!!

  Limonades drink ik sowieso niet vanwege de suiker, evenals zuivelproducten als vla (met toch al gauw tot 15% suiker)...

  Nu maar hopen dat ik 10 kilo afval (hahaha)...

  ----- ----- -----

  Beste Strijder...

  Dank voor uw steunende reactie!


  De consument betaalt dus bepaalt

  Ma 18 Augustus 2008 17:21 | Vincent Brunott |

  Zelf koop ik veel eten en drinken bij de natuurvoedingswinkel. Daar is, ondanks de milieuvervuiling waar ook biologische en biodynamische boeren last van hebben (omdat vervuilde lucht en vervuild water nou eenmaal overal aanwezig zijn) mijns inziens nog steeds gezond voedsel verkrijgbaar.  

  Bovendien vind ik veel van hun producten een stuk lekkerder dan wat er elders verkrijgbaar is. Topkoks zweren dan ook in de regel bij biologische ingrediënten als ze echt iets lekkers willen maken!

  In de supermarkt kies ik zo veel mogelijk voor biologische producten maar vaak vind ik die minder smakelijk dan iets vergelijkbaars van de natuurvoedingswinkel.
  (Zo vind ik bijvoorbeeld de rundertartaar van de natuurvoedingswinkel veel lekkerder dan de biologische rundertartaar van AH, die bovendien nogal erg rood ziet).

  De consument betaalt dus bepaalt en kan dus kiezen tussen het ondersteunen van de voedselmafia die vooral winst wil maken en uit is op monopoliposities (waarvoor ook de politieke weg wordt bewandeld) en het ondersteunen van diegenen die ons niets dan goeds toewensen.

  Er wordt veel moeite gedaan om de biologische landbouw en veeteelt bij het grote publiek in een kwaad daglicht te stellen en om het imago van de 'normale' voedselproducenten op te vijzelen. (Hoe normaal is gifmengerij?). 

  Gezien de enorme schandalen in juist de 'reguliere' sector is dat niet alleen tamelijk absurd maar ook ronduit crimineel. Voor we ja gaan knikken kunnen we beter eens goed uitzoeken waar al die aanvallen op wat goed voor ons is eigenlijk vandaan komen. (Mensen zoals Knight helpen ons daarbij opweg).

  Het gaat niet alleen om voedsel maar bijvoorbeeld inderdaad ook om medicijnen en tenslotte om onze (keuze)vrijheid.