Natalee Holloway - Peter R de Vries

Ma 4 Februari 2008 14:03 | knight | 6129 keer bekeken | 4 reacties | 4 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Natalee Holloway en Peter R De Vries:

Wie is / was Natalee Holloway?

De verdwijning van Natalee Holloway:

Natalee Holloway is het Amerikaanse 18-jarige meisje dat in 2005 met een schoolreisje op Aruba ging en op mysterieuze wijze verdween.

Men zegt dat zij voor het laatst was gezien op maandag 30 mei 2005, toen zij de nachtclub “Carlos ‘n’ Charlies” verliet!

Een 17-jarige jongen genaamd Joran van der Sloot zou als laatste met Natalee Holloway zijn gezien en mogelijk iets met haar verdwijning te maken hebben.

Men claimt ook dat Joran van der Sloot het meisje mogelijk heeft verkracht, vermoord en het lijk ergens heeft gedumpt.

Vanwege het internationale karakter is er door de media meer aandacht aan gegeven en zijn er meer onkosten aan besteedt dan aan eender welke vergelijkbare zaak.

Bovendien werd er een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor de “gouden” tip die deze zaak zou kunnen oplossen!

Joran van der Sloot werd op 9 juni in hechtenis genomen en op 3 september wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

De vader van Joran van der Sloot, Paul van der Sloot was plaatsvervangend rechter op Aruba.

De Nederlandse politiek heeft kosten nog moeite gespaard om de zaak te onderzoeken en stuurde o.a. 3 f-16’s.

1 Jaar later, in april 2006 werd een reconstructie op tv uitgezonden in het programma “opsporing verzocht”!

Er werd gesteld dat Peter R de Vries meerdere malen een onderzoek heeft gestart naar deze mysterieuze verdwijning, doch deze onderzoeken schijnen zich allemaal rondom Joran van der Sloot (als vermoedelijke hoofdrolspeler) af te spelen.

Als een hond die zich in een been heeft vastgebeten en niet meer wil loslaten!

Overigens gaf de destijds bij de zaak betrokken politiecommissaris Gerold Dompig (belast met de Holloway zaak) aan dat hij door de FBI zou zijn gedwarsboomd doordat zij niet de financiële relaties van de directe familie Holloway mochten onderzoeken.

----- ----- -----

Om eerlijk te zijn hield die zaak me destijds niet zo bezig…

Wat gebeurd is, hoe het gebeurd is, het is en blijft verschrikkelijk, doch dit fenomeen (verdwijningen, moorden en verkrachtingen) gebeurd (zeker de laatste tijd) steeds vaker, het lijkt geïntegreerd te zijn in de samenleving.

----- ----- -----

Waarom dan nu de ommezwaai?

Peter R de Vries…

Iemand die claimt een “misdaadverslaggever” te zijn en zich bezig houdt met “onderzoeken in criminele zaken” al dan niet met een camerateam of verborgen camera’s.

Iemand die meent de taken van de politie over te moeten nemen?

Dit rijst bij mij de volgende vraag op:

Doet Peter R de Vries dit omdat hij het onrecht wil bestrijden, of doet hij dit omdat hij graag met zijn (sensatie)verhalen in het nieuws komt?

Hoe dan ook…

De wijze waarop zijn “bewijsmateriaal” verkregen wordt doet mij serieus twijfelen aan de legitimiteit daarvan!

Mijns inziens verdraait hij met zijn sensatiebelustheid en media manipulatie de waarheid!

Het zal dan ook niet verwonderlijk als we er achter zouden komen dat er mogelijk grote sommen geld zijn geboden aan exclusieve rechten om deze “documentaire” te mogen uitzenden!

Wie heeft gisterenavond 03 februari 2008 Peter R de Vries op TV gezien?
Waar onze "misdaadverslaggever" zoals hij zichzelf pleegt te noemen nieuw bewijsmateriaal tegen Joran van der Sloot zou hebben gepresenteerd?
Hij zou gisteren name(n)lijk met zijn verborgen camera’s de "verdwijning" van Natalee Holloway hebben opgelost en maakte er een waar theatershow van!
Maar wie goed heeft opgelet, zal moeten constateren dat de zogenoemde "moordenaar" nog steeds NIET heeft toegegeven dat hij Natalee heeft vermoord.

Joran van der Sloot heeft in de door Peter R de Vries (illegaal) opgenomen (privacy schendende) filmpjes gezegd dat zij uit zichzelf begon te sidderen wat mogelijk één of andere (epileptische of spastische) "aanval" heeft kunnen zijn waarna zij volgens hem niet meer bewoog en hij haar (mogelijk in paniek) voor dood achterliet.

Hierbij dient opgemerkt te worden dat beiden zwaar gezopen hadden!

Misschien voor haar een borrel teveel geweest!

Misschien voor hem de oorzaak van een paniekaanval!

Een paniekaanval waarin werd besloten het “lijk” te doen verdwijnen omdat hij anders wellicht van moord beschuldigd zou kunnen worden.

Deze illegaal opgenomen filmpjes die Peter R de Vries als “BEWIJSMATERIAAL” aandraagt bewijzen echter NIETS concreets!

Wat deze (illegaal opgenomen) filmpjes echter WEL bewijzen, is dat Peter R de Vries zich mogelijk schuldig maakt aan manipulatie, de normale politie-onderzoeken mogelijk schade kan hebben toegebracht, sensatiebelustheid en het verdraaien van feiten en het hebben van vooroordelen aangezien zijn onderzoeken zich hoofdzakelijk toespitsten op Joran van der Sloot!

Peter R de Vries maakt met zijn “zelfonderzoeken”mijns inziens de volgende fouten:
1. Inbreuk op de privacy en rechten van de vermoedelijke dader!
2. Het bewijsmateriaal is op oneigenlijke manier verkregen en dus in een rechtszaak ongeldig!
3. Hij verdraait de feiten (maakt van een verdwijning een moord, wat als zodanig aan de moeder wordt voorgeschoteld)!

4. Belemmert het officiële politie onderzoek met zijn bevooroordeelde en vragen oproepende “onderzoeksmethoden”!

Mijn eindconclusie:

Peter R de Vries is niets meer dan een op media-sensatie kickende figuur die er mogelijk zelfs niet voor terugschrikt om de privacy regel- en wetgeving te schenden om deze media-aandacht te bereiken!
Ik vraag me dan ook af wat Joran van der Sloot is beloofd om dit anders op illegaal verkregen sensatieverhaal te kunnen uitzenden en zo de indruk te kunnen wekken dat deze zaak is afgehandeld!

Want laten we eerlijk zijn…

De DRUK vanuit AMERIKA op de Nederlandse overheid en het Nederlandse rechtssysteem om deze zaak op een voor alle partijen bevredigende wijze af te kunnen ronden is groot!

Neemt niet weg dat deze zaak om de 18-jarige Amerikaanse Natalee Holloway een tragische zaak is en blijft, doch de show eromheen doet deze zaak geen goed!
Hoe denkt U daarover?

Bron: WorldTheChanges

Reacties

  Joran lacht zich dood

  Ma 4 Februari 2008 16:40 | Lanoe |

  Dat is dus ook mijn gedachte, ik denk dat Joran zich dood gelachen heeft om de uitzending en Peter R de Vries nog een keer de dikke vinger geeft, mochten ze elkaar treffen.


  Daarbij heeft Peter zo in de loop der jaren niet echt vrienden gemaakt met bepaalde mensen waarbij je liever niet op het lijstje staat en die hem graag ff het randje over willen helpen als ie voor de afgrond staat en dat ook niet na zullen laten.


  Het zou dus goed kunnen dat dit Peter weleens op zou kunnen breken.


  Maar och, hoogmoed leidt tot de val, zegt men dan.


  Persoonlijk boeit het me niet zo, ik heb noch iets met Joran, noch met Peter of Natalee.


                  Carpe diem homo universalis


  Mainstream Media en hun Rioolratten

  Ma 4 Februari 2008 19:34 | Vincent Brunott |  Voor zover ik het kan overzien klopt de analyse van 'Knight' vrij aardig. Wat mij vooral voor het hoofd stoot is het enorme en internationale drama dat uit deze zaak wordt opgeklopt. Met niets in de hand, geen enkel hard bewijs, en al voordat de 'documentaire' van Peter R. de Vries werd uitgezonden, hielden de rioolratten van de emotie-pers (dus van de mainstream-media) zich op bij woningen waar ze niets te zoeken hadden en waar ook niets te halen viel. Zelfs als één van die woningen de verblijfplaats van Jorin van der Sloot zou zijn geweest zou dat nog geen enkele nieuwswaarde hebben gehad.


  Het een en ander toont alleen maar aan (zoals elke dag 'tig' keer opnieuw) dat de media geen geweten hebben en ons gevangen proberen te houden in drek en waardeloze domheid, hoe 'professioneel' hun knechten zichzelf ook mogen vinden...


  En wat gebeurt er ondertussen werkelijk in de wereld? Geen media-knecht die zich daar werkelijk om bekommert en dat mag ook niet van hun veel te goed betaalde bazen die zelf weer knechten zijn van degenen die achter de schermen van het wereldgebeuren aan de touwtjes trekken.   Het echte nieuws bereikt ons incompleet, wordt onttrokken aan de (echte) historische context, wordt vermengd met onterende reclameboodschappen e.d. (en dan nu na de moorden de voetbaluitslagen...) en voor zover er iets van echt nieuws wordt meegedeeld gebeurt dat in fragmenten die vergezeld gaan van leugens en halve waarheden. Tel uit je winst. Maar goed dat er wat sites bestaan zoals deze en dat er altijd weer mensen zijn die hun best doen om de waarheid te achterhalen en te delen!...

   


  The show must go on......./

  Di 5 Februari 2008 14:56 | Frank |

  Ik was te druk bezig met de website, maar heb gisteren een stukje gezien van deze SHOW en wat een show was het en ik ben blij dat hij nooit de politiek in is gegegaan, alhoewel hij de feiten enorm kan verdraaien en dat komt in de politiek dan wel weer goed van pas. Misschien heeft hij meer verstand ven verzekeren. 

  Ik denk dat Joran erg tegen deze wiet kweker opkeek en daarom maar een stoer verhaaltje oping. We zijn allemaal jong geweest en hebben allemaal tegen iemand opgekeken. Die "wiet kweker" moeten ze oppakken voor uitlokking en inbreuk op de privacy en schending van de mensenrechten en waarom moet eigenlijk ik mijn mening geven de rechter is er duidelijk in geweest. Joran is geen verdachte meer.

  Is dit de media misschien die hier een nieuwe Holleeder probeert te creëren?

  Dit bericht werd mede mogelijk gemaakt door: koffie. 


  ..

  Di 5 Februari 2008 21:09 | lil-eddy |

  mocht natalee daadwerlijk niet dood zijn geweest en was ze in coma of had ze een epelepsie aanval gehad, en joran dacht dat  ze dood  was(terwijl hij dat niet zeker wist) en vervolgens een vriend belt en haar samen in de zee dumpen om het zo te zeggen. dan is het nog alsnog een misdrijf want mocht ze nog geleeft hebben dan hebben ze haar na het in de ze gooien alsnog vermoord!

  en peter r de vries is gwn mediageil maar dat was toch al bekend