Gentech 001 Een plant als mijndetector

woensdag 13 augustus 2008 17:22 | knight | 3502 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

GENtech 001 Planten als landmijn detectoren!

Het verklikkerplantje!

Het Deense bedrijfje ARESA (beursgenoteerd met slechts 11 medewerkers en testsites in Denemarken, Kroatië en Servië) claimt met haar zogenaamde RedScreen technologie een PLANT te hebben ontwikkeld die van kleur verandert als zij in de buurt van landmijnen groeit.

Deze plant verandert van groen naar rood zodra deze in de buurt groeit van NITROGEN-DIOXIDE, een giftige stof die in veel landmijnen is verwerkt.

Tests in 2005 voor het Deense leger leverden een positief resultaat op, aldus Aresa.

Na verloop van tijd schijnen landmijnen NO2 (Nitrogen-Dioxide) af te scheiden, wat in de grond trekt, alwaar het met de voedingsstoffen in de grond door de wortels van de plant wordt opgenomen en de plant van kleur verandert (groen – rood).

Als plant gebruikt men de ARABIDOPSIS THALIANA.

Een RAPPORT van 31 maart 2008 geeft aan dat de Deense RedScreen technologie met succes in Tabaksplanten is toegepast.

Over enige tijd krijgen we dus planten en gewassen over de gehele wereld die van kleur kunnen veranderen, dus als u een rode plant ziet, zie dat dan maar als een plant die nijdig is en maak dat je wegkomt, want de kans is groot dat er een landmijn in de buurt ligt!

02-12-2004 Jaarlijks sterven er 10.000-15.000 mensen doordat zij op (in de oorlogen) achtergelaten landmijnen stappen, waarvan er wereldwijd nog miljoenen in de grond zitten (de meeste daarvan in Azië).

Vandaar dat men in 1997 het ANTI-LANDMIJNENVERDRAG van Ottowa (Canada) had opgezet, waarbij ondertussen (2007) 158 landen deze hebben geratificeerd, doch 37 landen waaronder Amerika, China, India en Rusland nog steeds niet!

KAART uit 2004 met landen die landmijnen fabriceren en bezitten.

KAART uit 2004 met landen die landmijnen gebruiken en het verdrag NIET ondertekend hebben.

Bron: WorldTheChanges

 Quote

“Naturally the common people don't want war; neither in Russia, nor in England, nor in America, nor in Germany. That is understood. But after all, it is the leaders of the country who determine policy, and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy, or a fascist dictatorship, or a parliament, or a communist dictatorship. Voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is to tell them they are being attacked, and denounce the pacifists for”
Hermann Goering. Hitler's Reich-Marshall at the Nuremburg Trails after WWII