Analyse crisisbeleid overheid - Het verrotte systeem!

Wo 9 Oktober 2013 10:06 | knight | 4937 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

ANALYSE CRISISBELEID OVERHEID!

Het staat een ieder vrij zich een andere mening te vormen, maar een terugblik op de afgelopen decennia laat aan duidelijkheid niets te wensen over!

201302 001 gevaar politici transport

De "democratisch gekozen" politici die "de overheid" uitmaken zijn totaal onbekwaam, eigenwijs en arrogant bovendien, hetgeen we vooral terug zien in de wijze waarop zij de huidige crisis aanpakken, om over de “paranoia” van “de overheid” maar niet te spreken!

Als we terugkijken valt op dat de "liberale" weg waarop "de overheid" destijds overging, intussen een onmiskenbaar spoor van vernieling achter zich gelaten.

We hoeven maar naar de gestaag verder oplopende werkloosheid te kijken (momenteel 694.000 ofwel zo’n 8,7% van de beroepsbevolking, waarvan 395.000 met een WW-uitkering).

>>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2013/2013-054-pb.htm

Wat hierbij overigens opvalt is dat de cijfers van het CBS flink afwijken van die van het CPB, deze claimt namelijk dat er in 2013 620.000 werklozen zouden zijn en pas in 2014 685.000 werklozen verwacht).

>>> http://www.mt.nl/478/80466/nieuwsupdates/cpb-cijfers-werkloosheid-stijgt-koopkracht-daalt.html

Of de eveneens gestaag oplopende armoede, in 2011 zouden 529.000 huishoudens leven onder “de lage-inkomensgrens”, men verwachtte dat dit aantal in 2012 verder zou oplopen tot 588.000 huishoudens.

>>> http://www.nu.nl/binnenland/2686236/armoede-in-nederland-neemt-toe.html

Ook in dit scenario valt op dat zowel het CBS (Centraal bureau Statistiek) als het SCP (Sociaal Cultureel Planbureau) elk een andere berekeningswijze uitvoeren als het erop aankomt de hoogte van de “lage inkomensgrens” te definiëren.

Terwijl het SCP spreekt over 1.000 euro inclusief huursubsidie, gaat het CBS uit van 940 euro zonder huursubsidie (mijns inziens een eerlijkere benadering aangezien veel mensen die op deze ondergrens zitten geen huursubsidie ontvangen omdat bij de aanvraag ook gekeken wordt naar het spaartegoed).

201302 002 werkloosheidscijfers 650000

LIBERALISERING en de ARBEIDSMARKT:

Het “liberaliseringsproces” dat “de overheid” in de 80’er jaren invoerde omvat tevens de privatisering van Staatsbedrijven- en diensten, en deze uitverkoop van gezonde Nederlandse Staatsbedrijven aan met name buitenlandse particuliere parasieten die zich achter investeringsmaatschappijen verschuilen, ging steeds gepaard met continue reorganisaties die keer op keer resulteerden in massaontslagen, ook vandaag de dag zet dit proces zich nog onvermoeibaar voort.

Reorganisaties – Massaontslagen – Hogere werkloosheid – Minder koopkracht – Productievermindering - Faillissementen, een neerwaarts gerichte spiraal waar geen einde aan schijnt te komen, dankzij het beleid van…

Jawel… “de overheid”!

Om van de toestroom van 100.000-en (overigens zwaar uitgebuite) “arbeidsmigranten” die de arbeidsmarkt verzieken (oneerlijke concurrentie van buitenlandse “uitzendorganisaties” en bovendien frauderen met belastingen en subsidies) maar niet te spreken.

Het volgende artikel claimt in 2011 zo’n slordige 286.000 – 325.000 arbeidsmigranten (ook wel MOE-landers genoemd) van voornamelijk Poolse origine (80%).

>>> http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/nieuws/aantal-migranten-zal-blijven-stijgen.2928164.lynkx

201302 003 minimumlonen nederland polen1446 390

Wat bezielt die Polen om helemaal in Nederland te komen werken?

Het Poolse bureau voor de statistiek GUS claimt dat het minimumloon in Polen 1.126 PLN bedraagt, hetgeen overeen komt met 330,21 euro, tegen een minimumloon in Nederland van 1.335 euro in Nederland, ofwel 4x zoveel, aldus het volgende rapport uit 2009 pagina 14.

>>> http://thesis.eur.nl/pub/5282/Spaans-Plociennik.pdf

Schone schijn, zo ook binnen de onmenselijke Duitse economie, de claim dat de Duitse economie weer wat aan zou trekken is in schril contrast met de gestaag toenemende armoede, waarbij steeds meer mensen genoodzaakt zijn tot het nemen van meerdere banen om het hoofd boven water te kunnen houden (in Duitsland schijnt volgens de video overigens geen minimumloon te bestaan, hetgeen uitbuiting door het bedrijfsleven bevordert)!

>>> http://nos.nl/video/552786-armoede-groeit-in-duitsland.html

Terwijl de liberale partijen waaronder VVD, CDA en D66 de Nederlandse markt openden voor inferieure (bovendien vaak door overheden gesubsidieerde) producten vanuit het buitenland, en daarbij de Nederlandse Staatsbedrijven- en diensten privatiseerde omdat deze een “eerlijke marktwerking” in de weg zouden staan, een marktwerking waarvan werd geclaimd dat deze door concurrentie voor lagere productprijzen moest zorgen…

Zien we dat bedrijven zich steeds vaker schuldig maken aan concurrentievervalsing (werken met goedkope uitbuitbare buitenlandse arbeidskrachten), (subsidie)fraude, en verboden prijsafspraken die de productprijzen kunstmatig hoog houden.

Tevens zien we dat op steeds grotere schaal werknemers worden uitgebuit en mensenrechten worden geschonden, zo ook weer recentelijk in het nieuws bij de bouw van de A2 in Maastricht, waar Poolse en Portugese werknemers die werken voor het Ierse Atlanco Rimec gedwongen worden zo’n 1.000 euro per maand af te staan voor huisvesting en vervoer (normale kosten 250 euro), dit personeel wordt overigens ondergebracht in slooppanden pal naast de A2-tunnel.

>>> http://nos.nl/artikel/558900-werknemers-a2tunnel-uitgebuit.html

Hetzelfde zien we terug bij de bouw van de nieuwe energiecentrale in de Eemshaven.

>>> http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2013/april/Europese-wetgeving-arbeidsmigratie.html

Een groeiend probleem waarbij de overheid het af laat weten als het erop aankomt dit onrecht te bestrijden!

>>> http://www.fnvbouw.nl/nieuws/Pages/FNV_Bouw_meer_nodig_tegen_oneerlijke_concurrentie_2153.aspx

Vogelvrij, opgejaagd en uitgebuit!

Van een systeem met vaste baan en toekomstperspectief is de mensheid afgegleden naar een systeem met uitzichtloze deeltijdbaantje, slecht betaald en moeilijk te combineren tot een fulltime baan!

>>>> http://www.fnvbondgenoten.nl/nieuws/nieuwsarchief/2007/november/39218_rechtsbescherming/

‘k Heb me overigens te ver laten meeslepen betreffende de desastreuze gevolgen van het “liberale” gedachtegoed van zowel Den Haag als Brussel, mocht u hier meer over willen weten, dan verwijs ik u naar mijn eerdere publicatie: “Politici de marionetten van het kapitalisme!”

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/2009/02/22/politiek-00025-politici-de-marionetten-van-het-kapitalisme/

Wat veel mensen nog steeds niet schijnen te beseffen, is dat steeds meer regel- en wetgeving vanuit de EC in Brussel wordt opgelegd aan de Europese lidstaten, zo ook dit ”liberaliseringsproces”!

Ik citeer: “De Europese Commissie wil de Europese postmarkt al op 1 januari 2009 volledig liberaliseren.

Dit liberaliseringsbeleid geldt overigens voor alle markten incl. banksector, energiesector, telecomsector!

POLITIESTAAT:

De paranoia van “de overheid” uit zich behalve in de biometrische paspoorten met vingerafdrukken, verder uit in de aanschaf van peperdure camerasystemen waarmee wordt geclaimd dat deze zouden helpen bij misdaadbestrijding / preventie, hetgeen overigens niet kan worden bewezen..

Niettemin maken deze camera’s het “de overheid” mogelijk op grote schaal inbreuk te maken op de privacy van U als Nederlandse Staatsburgers.

201302 004 politiestaat camera drone burgernet

Daar het zich om camera’s handelt met een vast karakter en bovendien een beperkt bereik hebben zijn, zijn zij echter voor het aangegeven doel totaal ongeschikt, aangezien de misdaad zich hoofdzakelijk afspeelt buiten het bereik van de camera, of zich verplaatst naar gebieden zonder camera.

Al met al belastinggeldverspilling in de grootte van 100.000-en euro’s per systeem!

>>> https://www.bof.nl/2009/12/25/camera’s-kosten-acht-ton-leveren-weinig-op/

“De overheid” heeft inmiddels een nieuw speeltje ontdekt en ingevoerd.

De “vliegende drones“ (uiteraard voorzien van camera), ‘t zou me overigens niet verbazen wanneer deze nieuwe speeltjes van Amerikaanse makelij behalve een camerasysteem ook wapensystemen zouden bevatten, of tenminste de optie bezitten die te plaatsen!

>>> http://tweakers.net/nieuws/90830/opstelten-gemeentes-moeten-drones-flexibel-kunnen-inzetten-voor-toezicht.html

Verder moeten we goed beseffen dat deze vliegende robots radiografisch (op afstand) worden bestuurd, hackers die een sterker signaal uitzenden zouden de besturing van deze “vliegende drones” over kunnen nemen met alle gevolgen van dien!

En dan heb je nog de “cybercentrale” die de privacy van de burger schendt door het aftappen van bankverkeer, e-mails, internetverkeer en telefoongesprekken en de verkregen gegevens in een online database onderbrengt!

>>>> http://www.techzine.nl/nieuws/29551/den-haag-krijgt-een-europees-cybercentrum-in-2013-a.html

Deze “cybercentrale” wil overigens de IP-adressen van bedrijven (wellicht later ook van alle Staatsburgers).

De Hacker die zo’n database binnen weet te dringen heeft onherroepelijk de JACKPOT gevonden!

>>> http://www.telegraaf.nl/digitaal/21298182/__Cybercentrum_wil_ip-adressen__.html

Wist U overigens dat de afgelopen 10 jaar zo’n slordige 30.000 mensen alleen al in Nederland onschuldig in een cel gezeten, het CBS claimt een verdrievoudiging ten opzichte van 2002!

>>> http://www.telegraaf.nl/binnenland/20068680/__Vaak_onschuldig_in_cel__.html

U kreeg waarschijnlijk onlangs ook zo’n folder in de brievenbus waarin je wordt verzocht je op “burgernet” aan te melden, kun je als burger ook nog voor politiespion spelen in je eigen omgeving!

Gezien de gemeente Raalte te kennen geeft “deelnemers” aan het burgerinitiatief te zoeken om te patrouilleren op industrieterreinen en in winkelgebieden, zou het mij niet verbazen als men daar uitkeringsgerechtigden voor gaat gebruiken, en die kans verder aangrijpt verder op het politieapparaat te bezuinigen.

>>> http://www.destentor.nl/regio/raalte/raalte-wil-nog-meer-deelnemers-burgernet-1.4036417

Ja, u leest het goed…

U ziet dat “de overheid” aardig op weg is van Nederland een politiestaat te maken, en zij heeft daarbij bovendien het schijt aan mensenrechten!

Tsja… Wat arrogantie betreft...

Zodra politici zich middels het "stemrecht" "democratisch gekozen" wanen, maken verder alleen zij de dienst uit ongeacht of er al dan niet een meerderheid vanuit de bevolking te vinden is voor hun plannen!

Om overigens maar te zwijgen over o.a. corruptie, diefstal, fraude, machtsmisbruik, valsheid in geschrifte, vriendjespolitiek en zelfverrijking, door deze bende "democratisch gekozen" criminelen!

Inderdaad criminelen, want zeg nou zelf, dat zijn nou niet bepaald eigenschappen die je van "volksvertegenwoordigers" zou verwachten, even het beleid buiten beschouwing gelaten, hetgeen goed naar voren komt in de documentaire: “Inside Job” van Charles Ferguson en gaat over de graaicultuur en machtsmisbruik, ofwel het falen van de financiële en politieke systemen!

Citaat: “Het is een schande dat de gevangenissen niet vol zitten met de voor de crisis verantwoordelijke bankiers en politici, een crisis die miljoenen mensen hun banen en huizen kostte.”

>>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3376/film/article/detail/1901586/2011/05/05/Inside-Job-docu-laat-falen-financieel-systeem-zien.dhtml

Het boek: “U wordt bestolen!” van plastisch chirurg dr. Jeff Hoeyberghs verteld over corrupte rechters, geldverslindende ziekenfondsen en bange politici, en het wegsluizen van tonnen aan overheidsgeld naar geheime rekeningen in Zwitserland.

>>> http://www.gva.be/nieuws/media-en-cultuur/jeff-hoeyberghs-legt-miljoenenfraude-bloot.aspx

Integendeel…

Het is goed mis met de "INTEGRITEIT" van politici die "de overheid" uitmaken!

201302 005 corruptie fraude machtsmisbruik zelfverrijking - inside job - u wordt bestolen

POLITIEK EN SAMENLEVING:

Vroeger zou ik (mede door de propaganda die we van school uit meekregen zowel als de bullshit die de media ons steeds wijs probeert te maken) waarschijnlijk hebben geclaimd dat politici de basis vormen voor een gezonde samenleving.

Doch van deze stelling ben ik enige tijd geleden al afgestapt, aangezien het "politieke partijen" systeem in de loop der jaren is uitgegroeid tot een "zeer kwaadaardig kankergezwel" qua corruptie, fraude, machtsmisbruik, vriendjespolitiek en zelfverrijking!

En dit "kankergezwel" neemt het niet zo nauw met "normen en waarden", zoals te zien is in de video van Zembla 2012: “Nederland Fraudeland!”

>>> https://www.youtube.com/watch?v=fqELM321K84

Hoe dit kankergezwel in de Europese Unie functioneert is duidelijk te zien aan de volgende video, waar Europarlementariërs kapitalen incasseren zonder dat daar enige vorm van prestatie tegenover staat (Duitstalig met Nederlands ondertiteling)!

>>> http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

Corruptie, fraude, machtsmisbruik, vriendjespolitiek en zelfverrijking, door burgemeesters, politici en wethouders zien we met regelmaat in het nieuws verschijnen, het betreft hier niet o een enkel gevalletje, maar zoals u kunt zien een

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/politiek/

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/politiek/zwartboek-nederlandse-politici/

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/politiek/zwartboek-nederlandse-politici/vvders-in-de-fout/

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/politiek/zwartboek-nederlandse-politici/eveline-herfkens/

>>> http://www.vn.nl/Sjoemelen-in-de-Polder-1.htm

Wie denkt dat we in een "democratie" leven is niet goed wijs!

We leven in een verkapte dictatuur waarbij diegenen die "de overheid" vormen, de schijn wekken dat het om een "democratie" handelt, hier kom ik overigens in een volgend artikel op terug!

Hetzelfde gaat op voor de "ondemocratisch aangestelde bestuurders" van de Europese Unie!

De bevolkingen uit de Europese lidstaten mogen dan wel iemand kiezen die daarop in het Europees Parlement plaatsneemt, doch het Europees Parlement heeft geen enkele zeggenschap als het erover gaat welke koers de Europese Unie moet varen!

Die koers wordt namelijk bepaald door diegenen die in de Europese Commissie zitten, met aan het hoofd de EC-voorzitter Portugees José Manuel Barroso!

De Europese Unie is overigens intussen uitgegroeid tot een bureaucratisch geldverslindend monster met zo’n 50.000 man personeel, en de kosten zijn inmiddels opgelopen tot het niveau van het Nederlandse GDP, aldus Brian Binley MP, Vice-chairman of the Conservative Party.

>>> http://www.presseurop.eu/nl/content/article/2424691-de-eu-heeft-een-enorme-bureaucratie

>>> http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10073306/Brian-Binley-European-Union-bureaucracy-is-now-the-same-as-the-GDP-of-Holland.html

Om u een idee te geven van de aanzienlijke kosten die aan het “lidmaatschap” van de Europese Unie zijn gemoeid, moet u maar eens de “jaarlijkse begroting” van zo’n slordige 140 miljard euro bekijken!

Het aandeel van de Nederlandse Staatsburger aan de Europese Unie bedroeg de afgelopen 7 jaar zo’n 49,9 miljard euro, en over de periode 2014-2020 komt daar nog eens 48,1 miljard euro bij.

De Europese Unie wil overigens dat Nederland met een ½ miljard extra over de brug komt, zodat zij haar begroting op orde kan krijgen, en dit betekend concreet dat de Nederlandse bevolking nog meer in zal moeten inleveren…

Waarom Nederland NIET aan dit “verzoek” moet voldoen zal duidelijk worden in het programma van brandpunt, waar in geuren en kleuren wordt verteld over grootschalige fraude met Europese subsidies door met name Bulgarije – een ½ afgemaakt recreatiepark waar weinig gebruik van wordt gemaakt doch niettemin 2 miljoen heeft gekost – een project voor een enorm voetbalstadium in een naar verhouding veel te klein dorp van zo’n slordige 3 miljoen en de snelweg die nergens naartoe leidt?!?

>>> http://www.europa-nu.nl/id/vg8xdjeo1zoj/europese_commissie_ec

>>> http://www.nrc.nl/nieuws/2013/05/15/nederland-betaalt-mogelijk-half-miljard-extra-aan-europese-begroting/

>>> http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2013/afleveringen/06-10-2013/fragmenten/gratis_geld_uit_europa

SJOEMELEN MET CIJFERS:

Sjoemelen met cijfers, grafieken en tabellen, daar zijn zowel het Nederlandse bedrijfsleven als “de Nederlandse overheid” goed in, als het erop aan komt hun beleid rooskleuriger te doen overkomen dan de werkelijkheid!

201302 006 sjoemelen met vijfers economische cijfers cpb

FIJNSTOF: >>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/858247/2007/07/05/Overheid-lsquo-goochelt-rsquo-met-norm-fijnstof.dhtml

CBS INFLATIE CIJFERS: >>> http://www.ftm.nl/column/het-cbs-manipuleert-de-inflatiecijfers/

BEDRIJFSLEVEN OMZETCIJFERS: >>> http://www.profnews.nl/1016491/steeds-meer-managers-sjoemelen-met-cijfers

EURLINGS VERKEER KM HEFFING: >>> http://www.nu.nl/politiek/2115564/eurlings-sjoemelt-met-cijfers-kilometerheffing.html

ADMINISTRATIEVE WARBOEL ALDUS RTL: >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/boekhouding-rijk-warboel

MANIPULATIE WERKLOOSHEIDSCIJFERS: >>> http://www.margeinbeeld2.nl/index.php/lijst-van-alle-verhalen/82-martin-s-verhaal?showall=&start=6

Als het Nederlandse bedrijfsleven en “de Nederlandse overheid” al jarenlang sjoemelen met gegevens, zou het er dan in bureaucratisch Brussel anders aan toe gaan?

Afijn…

Liberalisering door “de overheid” heeft van Nederland een gokparadijs gemaakt.

201302 007 gokken met pensioenuitkering

Zo wil staatssecretaris Klijnsma dat pensioenfondsen meer risico’s nemen om te compenseren voor inflatie.

>>> http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/kabinet-wil-meer-risicos-nemen-met-pensioenen

In 1e instantie dacht ik dat het doel van de pensioenfondsen was ervoor zorg te dragen dat burgers die hun leven lang hard hadden gewerkt, van een zorgeloze oude dag konden genieten, doordat van het salaris een bepaald bedrag werd ingehouden en in de pensioenpot werd gestopt.

Doch sinds enige tijd besef ik dat “de overheid’ gokinstituten heeft gemaakt van de pensioenfondsen, en dat deze “investeren” in onethische zaken als landmijnen, massavernietigingswapens en kinderarbeid om maar te zwijgen van die financiële pakketjes met daarin verwerkt de Amerikaanse rommelhypotheken.

>>> http://zembla.incontxt.nl/seizoenen/2007/afleveringen/18-03-2007

‘k heb ook altijd gedacht dat zodra je de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, je recht had op een pensioenuitkering, totdat Olaf Simonse (projectleider van “Wijzer in Geldzaken”) claimde dat de datum waarop je pensioengeld ontvangt eveneens afhangt van de levensverwachting van de mens.

>>> http://www.rss24.nl/newsitem/353008-nl-er-rekent-te-vroeg-op-pensioen.html

“De overheid” heeft nog niet zo lang geleden de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd van 65 naar 67 jaar.

En zelfs als je de 67 mocht halen is nog niet eens zeker dat je meteen een pensioenuitkering ontvangt!

De levensverwachting is overigens veel te hoog ingeschat, zeker als je beseft dat uitbuiting door het bedrijfsleven haar tol begint te eisen, in de vorm van klachten over een te hoge werkdruk, vermoeidheid en stress (voedingsbodems voor hartkwalen), die de levensverwachting juist drastisch verlagen!

>>> http://www.nu.nl/binnenland/3590520/deel-coassistenten-vindt-werkdruk-gevaarlijk-hoog.html

>>> http://www.netfysio.nl/artikelen/stress/verschijnselen.php

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Burn-out

Al met al heb ik het idee dat “de overheden” totaal niet weten waar ze mee bezig zijn.

Zij houden krampachtig vast aan de eenmaal ingeslagen liberale koers, hopend op een wonder!

MACHTSWELLUST en PURE VOLKSVERACHTING:

Dat zijn de hoofd karaktereigenschappen van menig Nederlands CDA, D66 en VVD politicus en niet te vergeten die van de ondemocratisch aangestelde EC voorzitter José Manuel Barroso, zeker naar dat deel van de bevolking van de Europese lidstaten die hun enthousiasme niet delen over de bouw van een Europese Federale Staat naar Amerikaans voorbeeld.

201302 008 populisme versus tyrannisme - jose manuel barroso en marcel van dam

Aan de schandpaal genageld door de staatspropagandamachine en voor populist uitgemaakt.

Afgeschilderd als een stelletje idioten dat maar niet wil begrijpen waarom zij beter af zijn met een federale controlestaat naar Amerikaans voorbeeld.

Regelmatig kijk ik naar de youtube video's, waarin José Manuel Barroso steeds in debat te zien is met de Britse MEP Nigel Farage, waarbij ik altijd onwillekeurig moet denken aan dat "miezerige typetje" Marcel van Dam die Pim Fortuyn zat af te kraken.

>>> https://www.youtube.com/watch?v=MjruPuo1KgU

>>> https://www.youtube.com/watch?v=ohDtHcS6m_M

Marcel van Dam maakte namelijk gebruik van hetzelfde denigrerende woord: "POPULIST", en schilderde daarbij Pim Fortuyn regelmatig af als “een gevaar voor de samenleving”!

Uitspraken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de executie van Pim Fortuyn, een nieuwkomer in de Nederlandse politiek, die handig wist in te spelen op de ontevredenheid van de bevolking, en daarmee verzekerd was van het premierschap!

Een politieke executie, ondanks dat wordt geclaimd dat het om een eenmansactie zou handelen van een (GroenLinks) milieuactivist met de naam Volkert van der G.

>>> http://www.volkertvandergraaf.net/Links/groenlinks.htm

Deze schijnt volgend jaar overigens met proefverlof te mogen na zijn straf voor 2/3 te hebben uitgezeten, het rechtssysteem gaat daarbij voorbij aan de feiten dat het om een koelbloedige berekenende executie ging, en dat het bovendien een politieke moord betrof die “de democratie” (of datgene wat ervoor door moet gaan) grondig om zeep heeft gebracht!

In het begin liet ik al doorschemeren dat “de overheid” incompetent is, hetgeen ik in een aantal punten zal uitwerken!

DE VERROTTE ECONOMIE:

Als het erom gaat een basis te vormen voor een gezonde, solide en eerlijke economie...

Dan wordt al gauw duidelijk dat "de overheid" heeft gefaald!

PUNT 1 - "De overheid" creëerde een economie die draait op CONSUMPTIE.

201302 009 consumptie economie grondstoffen

Nou moet u weten dat de aarde 2 soorten grondstoffen bevat:

De 1e soort betreft grondstoffen uit de categorie oneindig, aangezien de mens die zelf kan reproduceren, denk hierbij aan hout en houtproducten waaronder papier.

De mensheid kan deze grondstoffen zelf vernieuwen door de aanplant van nieuwe bossen!

De 2e soort betreft de grondstoffen die uitgeput raken zodra ze zijn gewonnen en opgebruikt.

Denk hierbij aan de verscheidenheid aan metaalertsen, maar ook brandstoffen als olie en gas (biogas uitgezonderd).

De wijze waarop deze grondstoffen worden gewonnen, brengt bovendien vaak onherstelbare schade toe aan de natuur, denk hierbij aan SHELL in Nigeria (verwaarloosde oliepijpleidingen die al jaren olie lekken).

>>> http://www.amnesty.nl/mensenrechten/dossiers/shell-in-nigeria

Of de gaswinning van de NAM in Groningen, waarbij aardbevingen voor grondverzakkingen zorgen.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardgasveld_van_Slochteren

Ongewenste bijproducten veroorzaakt door een hebzuchtig kapitalistisch systeem.

Een systeem waarbij geld voorop staat, en mens en natuur van ondergeschikt belang zijn.

‘k Heb het al eerder aangegeven dat politici geen flauw idee hebben van wat er werkelijk speelt,en blindelings vertrouwen op gegevens die multinationals aan hen doorspelen, zonder zich om zaken als eventuele belangenverstrengeling druk te maken, en deze gegevens zijn vaak mooier dan zij in werkelijkheid zijn.

Zo noemt “de overheid” bijvoorbeeld het winnen van “schaliegas” zonder meer veilig?!?

>>> http://www.nu.nl/politiek/3559072/kabinet-noemt-schaliegas-veilig.html

Milieudefensie meent echter dat de “fracking” techniek, waarbij een cocktail van zware chemicaliën in bulkhoeveelheden en onder hoge druk in de grond gespoten om zodoende het schaliegesteente te kraken, in het milieu en het drinkwater terecht kunnen komen met alle gevolgen van dien!

>>> http://www.milieudefensie.nl/schaliegas/nieuws/eu-erkent-dat-schaliegas-niet-schoon-is-maar-verzuimt-vooralsnog-actie

TIP: De gevaren van fracking op niet mis te verstane wijze uitgelegd, de nadelen wegen niet op tegen de voordelen, blijkbaar ontbreekt het “de overheid” die fracking wel wil toestaan aan gezond verstand!

>>> http://www.dangersoffracking.com/

Evenals het opslaan van CO2 onder de grond?!?

Ongevaarlijk als je de betrokken bedrijven en “de overheid” moet geloven, niettemin heeft dit reukloze monster in 1986 aan 1.700 mensen en talloze dieren het leven gekost!

>>> http://www.tno.nl/downloads/tno_mag_2010_3_p_06_09.pdf

>>> http://vorige.nrc.nl/opinie/article2093257.ece

De consumptie zelf wordt overigens nog eens aangewakkerd door steeds agressievere en steeds meer persoonsgerichte vormen van reclame.

Een document van het SEO uit 2006 geeft aan dat er destijds al zo'n slordige 4 miljard werd besteed aan reclame, en daar bovenop nog eens 800 miljoen aan sponsoring, hetgeen overeen komt met 340 euro per Nederlander.

>>> http://www.seo.nl/uploads/media/853_Het_economische_belang_van_reclame.pdf

Met een wereldbevolking van zo’n slordige 7,128 miljard mensen, waarbij men ervan uitgaat dat dit aantal in het jaar 2050 zal oplopen tot 9,2 miljard mensen…

Mag wel worden gesteld dat een nog grotere aanslag zal worden gepleegd op de overgebleven grondstoffen.

De huidige consumptie maatschappij is alleen al vanuit dat standpunt op den duur niet houdbaar!

>>> http://nos.nl/artikel/308756-teller-wereldbevolking-op-7-miljard.html

>>> http://www.worldometers.info/nl/

PUNT 2 - "De overheid" heeft een maatschappij gecreëerd die draait op het aangaan van SCHULDEN.

“De geldbubbel” van Sander Boon vertelt hoe de banken samen met de overheid het spaargeld van menig burger hebben verkwanseld!

201302 010 de geldbubbel en de nederlandse staatsschuld 436 miljard 2013

Dankzij reclame en ander promotie materiaal, heeft menig mens zich laten verleiden tot het aangaan van leningen en hypotheken voor de aankoop van luxe goederen of een woning.

Wat U verder nog moet weten is dat de inmiddels geprivatiseerde banken vrij spel hadden van de overheid om aan iedereen hypotheken en leningen te slijten, en dat de banken er een bonuscultuur op na hielden.

Pas in november 2011 zou DNB (De Nederlandse Bank) hebben laten weten dat Nederlandse huishoudens met 128% van het Bruto Binnenlands Product vrijwel de hoogste schuldpositie ter wereld hebben.

Dat hadden zij mijns inziens veel eerder aan kunnen zien komen, dan was de crisis niet zo erg geëscaleerd, verder schat DNB de totale hypotheekschuld van de Nederlandse huishoudens op 650 miljard euro.

>>> http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/februari/Nederlandse-huishoudens-kwetsbaar-door-hoge-schuld.html

Door de aanhoudende crisis, mede door het wanbeleid van “de overheid, komen steeds meer mensen in financiële problemen”, de hypotheken van zo’n 25% van de “woningbezitters” zijn intussen hoger dan de woningwaarde, en de banken die hen deze hypotheken hebben aangesmeerd laten het massaal afweten als het gaat om "coulance" regelingen te treffen met de gedupeerden.

>>> http://www.nrc.nl/nieuws/2012/08/10/bijna-kwart-woningbezitters-kampt-volgend-jaar-met-restschuld/

Tsja...

En heeft U zich overigens wel eens afgevraagd hoe een "welvarend" land als Nederland aan een Staatsschuld komt van inmiddels zo'n slordige 434 miljard euro?

>>> http://www.destaatsschuldmeter.nl/

>>> http://www.z24.nl/economie/staatsschuld-elke-seconde-666-euro-hoger

Ik citeer: "In 2012 komt de schuld boven de 400 miljard euro. Dat is bijna 25.000 euro per Nederlander."

Een schuld die "de overheid" dankzij haar (wan)beleid heeft gecreëerd, en die de Nederlandse Staatsburger als belastingbetaler alleen al zo'n slordige 10 miljard op jaarbasis kost aan rentelasten!

Ja U leest het goed...

Een waanzinnig bedrag van 10 MILJARD aan RENTELASTEN!!!

In het 1e kwartaal zou de Staatsschuld zijn gegroeid naar 72% bbp (Bruto Binnenlands Product).

Men verwachte destijds al dat de Staatsschuld vanaf 2010 met zo'n slordige 1.000 euro per seconde op blijft lopen!

Niettemin zijn er diverse (overigens allemaal door "de overheid" gecreëerde) factoren die bijdragen aan deze staatsschuld:

1. Neem bijvoorbeeld de subsidiesystemen waarmee volop gefraudeerd wordt.

ZONNEPANELEN: Zo'n 83.000 Nederlanders zouden 560 euro per geval hebben opgestreken, de totale kosten van dit grapje bedragen 45 Miljoen euro!

>>> http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/220766/Rtl_Nieuws_1930_Uur.html

ONDERZOEK: De Tilburgse "hoogleraar sociale psychiologie" Diederik Stapel - oplichting subsidieaanvragen en valsheid in geschrifte.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Diederik_Stapel

SCHONER VRACHTVERKEER - DAF betrokken bij fraude milieusubsidies (2.500 euro subsidie per truck die voldoet aan de Euro5 norm), aldus NOVA uitzending 29-04-2008!

>>> http://www.novatv.nl/page/detail/nieuws/10400

2. Of anders de sociale voorzieningen die op grote schaal geplunderd worden door buitenlandse criminele organisaties en uitzendbureau's.

Buitenlandse bendes plegen op grote schaal fraude met subsidies en uitkeringen!

>>> http://www.nrc.nl/nieuws/2013/04/21/grote-fraude-oost-europese-bendes-met-nederlandse-toeslagen/

3. En wat dacht u van oneigenlijk gebruik / misbruik van subsidieregelingen door leden van "de overheid" zelf!

Oud-wethouder Stolte (CDA) verduisterde als penningmeester bij Sona (stichting ontwikkeling Nederlandse Antillen) zo'n slordige 270 miljoen aan subsisides.

>>> http://denhaagfm.nl/2013/08/27/oud-wethouder-stolte-gelinkt-aan-subsidiefraude/

4. En laten we afsluiten met het feit dat banken nog steeds hun vermogende klanten adviseren op de mogelijkheden tot belastingontwijking, o.a. door Gerrit Zalm (ex-minister van financiën en topman bij de genationaliseerde ABN-AMRO) en van Hommen TOPman bij ING!

Meer hierover is terug te lezen in mijn eerdere publicatie: “Het belastingsprookje!”

>>> http://worldthechanges.wordpress.com/tag/belastingontwijking/

PUNT 3 - "De overheid" PRIVATISEERDE de BANKENSECTOR terwijl zij tegelijkertijd verzuimde toezicht uit te oefenen

Men ging er zonder meer vanuit dat de geprivatiseerde bankensector zichzelf wel zou reguleren, hetgeen niet alleen een zware misrekening bleek te zijn, maar waarmee “de overheid" zichzelf beroofde van de mogelijkheid haar schulden tegen 0% te herfinancieren en daarmee een begin had kunnen maken met het afbouwen van de staatsschuld.

201302 011 veilige rijkspostspaarbank grafiek gedwongen woningverkoop

In 1881 werd bijvoorbeeld de (RPS) Rijkspostspaarbank opgericht.

In 1977 Fuseerden de PCGD (Postcheck- en Girodienst) en de Rijkspostspaarbank.

In 1986 werd dit zaakje geprivatiseerd, overgenomen door de NMB en kreeg het de naam Postbank.

In 2009 nam ING de Postbank weer over van NMB.

>>> http://www.ing.com/Ons-Bedrijf/Over-ons/Geschiedenis-van-ING/Geschiedenis-ING-leeuw.htm

De banken namen nadat zij werden geprivatiseerd veel te grote risico’s en dreigden om te vallen.

Een aantal banken kregen staatssteun, waaronder ING (10 miljard), AEGON (3 miljard), SNS (750 miljoen) en LEASEPLAN (1,5 miljard), en Fortis NL en ABN-AMRO werden genationaliseerd (kosten 30 miljard)!

SNS Reaal wordt in 2013 alsnog genationaliseerd (kosten 3,7 miljard incl. vorige lening)!

>>> http://www.nuzakelijk.nl/beurs/3064066/alle-reddingsacties-van-staat-sinds-abn-amro.html

De bodemloze put van het "noodfonds" ESM, evenals de waanzinnige constructies die de EC in het leven heeft geroepen zodat haar FED kopie met de naam ECB onbeperkt waardeloze staatsobligaties op kan blijven kopen van de Europese lidstaten, die op een gegeven moment moeten worden afgeschreven!

Om van de affaire met de IJSLANDSE internetbank Icesave, onderdeel van Landsbanki maar te zwijgen, schade 1,6 miljard euro waarvan 811 miljoen (57%) inmiddels terug zou zijn betaald.

>>> http://nos.nl/artikel/557163-icesave-vraagt-meer-tijd.html

Al met al heeft “de overheid” een situatie geschapen waarbij de banken jarenlang van de lusten heeft geprofiteerd, en waarbij de belastingbetaler nu mag opdraaien voor de lasten in de vorm van bailout-programma’s.

Mijns inziens wederom een miskleun van “de overheid”, want we zagen eerder in de schuldenmaatschappij bij punt 2 dat de bankenwereld zich een stuk asocialer opstelde naar de door haar bedonderde klanten die nu met torenhoge hypotheekschulden blijven zitten, daarbij zelfs ijskoud tot dwangverkoop overgaand waarbij de “woningbezitter” van hun woning beroofd met een aanzienlijke restschuld blijven zitten!

>>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3298959/2012/08/10/Kwart-van-woningbezitters-komt-met-een-restschuld-te-zitten.dhtml

PUNT 4 - "De overheid" PRIVATISEERDE de STAATSBEDRIJVEN- en DIENSTEN.

201302 012 uitverkoop nederlandse staatsbedrijven

Staatsbedrijven - en diensten behoren tot de infrastructuur die met het belastinggeld van de burger zijn opgebouwd en worden onderhouden.

Eventuele winsten die voortvloeien uit deze Staatsbedrijven zouden daarbij in de Staatskas terugvloeien, en daarmee ten goed komen aan de gemeenschap.

Dankzij de privatisering van deze Staatsbedrijven- en diensten vloeien eventuele winsten nu in de zakken van particuliere parasieten, en daar heeft verder niemand wat aan.

TIP: “Hoe de rijken de wereld regeren” van Michael Parenti.

>>> http://www.raek.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=6940:michael-parenti-hoe-de-rijken-de-wereld-regeren&catid=118:michael-parenti&Itemid=126

PUNT 5 - "De overheid" creëerde MULTINATIONALS.

“De overheid” claimde dat multinationals de concurrentiepositie van Nederland zouden verbeteren.

Nederlandse en Europese multinationals als antwoord op buitenlandse multinationals die hun (vaak gesubsidieerde producten (vaak van inferieure kwaliteit / dus lagere kwaliteit door massaproductie) "goedkoper" op de Nederlandse- en Europese markt dumpen.

Particuliere multinationals vormen echter een bedreiging voor zowel de economie, het milieu als de mensenrechten!

Zoals was te verwachten hebben deze multinationals intussen monopolie posities op weten te bouwen doordat zij de kleine concurrenten in eigen land assimileerden of kapot concurreerden.

Met deze verkregen monopolie posities wisten zij zich verzekerd van voldoende economische macht om "de overheid" te kunnen chanteren, waarbij zij alleen hoeven te dreigen de productie naar het buitenland te verplaatsen, hetgeen de werkloosheid sneller op zou doen lopen.

De chantage bestaat daaruit dat bedrijven subsidies af kunnen troggelen om gehandicapten en ouderen in dienst te houden / aan te nemen, en gunstigere regel- en wetgeving kunnen afdwingen zoals de met regelmaat terugkerende "versoepeling van het ontslagrecht"!

>>> http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/16083-ontslagrecht-versoepeling-de-leugen-regeert.html

Deze multinationals nemen het niet zo nauw met belastingregels, en evenmin met mensenrechten!

Het rapport van "SOMO juni 2013" "PRIVATE WINSTEN, PUBLIEKE KOSTEN" spreekt boekdelen!

Volgens het rapport zouden er in Nederland zo'n 23.000 brievenbusfirma’s zijn gevestigd waarmee “de overheid” zich dankzij haar “gedoogbeleid” schuldig maakt aan medeplichtigheid bij belastingontwijking van buitenlandse multinationals in eigen land!

>>> http://www.mkb.nl/images/Private%20winst-%20publieke%20kosten%20-samenvatting.pdf

Pas geleden las ik dat enkele bedrijven hun productie terug naar Nederland willen halen, niet omdat deze bedrijven zo begaan zijn met de Nederlandse werkloosheid, maar puur uit eigenbelang:

1. De personeelskosten in het buitenland schijnen ondertussen flink gestegen te zijn.

2. Verder kampen deze bedrijven met extra kosten vanwege slechte communicatie.

3. De transportkosten zouden eveneens zijn gestegen.

4. De kwaliteit van de producten zou niet voldoen aan de verwachtingen.

5. Tsja, en niet te vergeten het potje van 600 miljoen waarmee “de overheid” Sinterklaas speelt in de vorm van loonkostensubsidies.

>>> http://nos.nl/video/556546-10-van-mkbbedrijven-haalt-productie-terug-naar-nederland.html

Doch zoals we aan Philips kunnen zien, levert het weinig banen op aangezien het grootste deel van de productie is geautomatiseerd!

>>> http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2013/8/Meer-bedrijven-halen-productiewerk-terug-naar-Nederland-1326637W/

PUNT 6 - De wijze waarop "de overheid" de huidige CRISIS aanpakt.

201302 013 koopkracht consumptie huishoudens en overheid 2008 2012

Een beleid van jarenlange bezuinigingen en belastingverhogingen heeft een negatieve uitwerking op de koopkracht van menig Nederlands huishouden.

De bezuinigingen omvatten niet alleen de afbraak van culturele en sociale voorzieningen en vangnetten, maar tevens massaontslagen in met name de ambtenarij, de brandweer, de politie, het leger etc. hetgeen eveneens het koopkrachtverlies bevordert.

Koopkrachtverlies vertaalt zich naar terughoudendheid van de consument.

>>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/macro-economie/publicaties/dne/bestedingen/archief/2012/2013-29-03-01-ne-b.htm

Deze terughoudendheid van de consument ziet het bedrijfsleven terug in lagere omzetten, en dwingen deze daarbij de productie te verlagen, hetgeen wederom nieuwe massaontslagen tot gevolg heeft.

We zien naarmate de crisis vordert steeds meer bedrijven omvallen en de werkloosheid steeds verder oplopen.

Om van de oneerlijke concurrentie op de inmiddels totaal verziekte arbeidsmarkt door Oost-Europese arbeidsmigranten en corrupte buitenlandse “uitzendbureaus” maar te zwijgen!

PUNT 7 - De wijze waarop "de overheid" steeds meer zaken aan het INTERNET overlaat!

201302 014 internet hacken online netwerken

Het internet is behalve dat het vol zit met malware, virussen en wormen.

Een medium waar criminelen en / of criminele organisaties gemakkelijk in kunnen breken middels (hacken & phishing) om persoonlijke en / of geheime informatie te stelen.

Hierdoor kunnen zij gemakkelijker identiteitsdiefstal plegen of bankrekeningen plunderen.

Om maar te zwijgen van "terroristen" of "vijandelijke staten" die een land zware economische & financiële schade kunnen toebrengen door de communicatie en het bankverkeer te ontregelen simpelweg door de servers te bombarderen met zogenaamde DDoS-aanvallen waardoor deze overbelast worden en uiteindelijk offline gaan.

Wat dacht u van blikschade, gewonden en wellicht doden wanneer verkeerslichten online worden ontregeld.

Of dieren en mensen die verdrinken wanneer de gemalen online open worden gezet.

Om maar te zwijgen van de gevolgen van een nucleaire holocaust, als kerncentrifuges online worden ontregeld (Tsjernobyl & Fukushima).

We zien dat veel ICT bedrijven het af laten weten als het erop aan komt al die overheidswebsites aan elkaar te knopen, neem nou bijvoorbeeld Werk.nl, een overheidswebsite vaak offline is, het werkaanbod vaak achterhaald is en waarvan het één en ander schort qua gebruiksgemak!

NEDERLAND AFHANKELIJK VAN BUITENLAND:

In het volgende document van het KPMG "Concurrentiekracht van BV Nederland” wordt op pagina 14 duidelijk dat "de Nederlandse overheid" de Nederlandse economie verpatst aan buitenlandse multinationals!

>>> http://fd.nl/events/de-nieuwe-wereld/440685-1210/de-concurrentiekracht-van-bv-nederland.pdf/BINARY/De-concurrentiekracht-van-BV-Nederland.pdf

Zo verpatste “de overheid” eerder al de Nederlandse Staats nutsbedrijven waaronder de energieverzorging:

NUON is tegenwoordig onderdeel van het Zweedse Vattenfall.

>>> http://www.nuon.com/nl/het-bedrijf/profiel/

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Vattenfall

ESSENT is sinds 2009 onderdeel van het Duitse RWE.

>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Essent

EON is geen Nederlands bedrijf, maar in 2000 ontstaan uit een fusie tussen Duits VEBA en Duits VIAG.

>>> http://de.wikipedia.org/wiki/VEBA

>>> http://de.wikipedia.org/wiki/VIAG

OXXIO sinds 2007 onderdeel van het Britse Centrica.

Sinds 2011 echter weer in Nederlandse handen en wel in die van ENECO.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Oxxio

ENECO is één van de weinige in Nederlandse handen gebleven energiemaatschappijen.

De aandelen zijn namelijk in handen van zo'n 60-tal gemeenten, waarvan de gemeente Rotterdam de meeste aandelen schijnt te bezitten!

De kabelactiviteiten (tv en internet) zijn echter in handen van het Amerikaanse UPC terecht gekomen.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Eneco

Dat is overigens alleen nog maar het energie gebeuren!

"De overheid" houdt uitverkoop en het Nederlandse volk staat erbij en kijkt ernaar!

>>> http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1137349/2009/02/12/Aandelen-Eneco-verkopen-of-niet.dhtml

Één voor één vallen de Nederlandse bedrijven ten prooi aan buitenlandse aasgieren!

De Nederlandse afhankelijkheid van buitenlandse multinationals is daarmee een feit!

ARMOEDE EN SCHONE SCHIJN:

De armoede in Nederland neemt gestaag verder toe, inmiddels zouden 1,1 miljoen huishoudens niet rond kunnen komen en 70.000 daarvan gebruik maken van de voedselbank!

>>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3358867/2012/12/06/Armoede-stijgt-rap-1-1-miljoen-Nederlanders-kunnen-niet-rondkomen.dhtml

>>>> https://www.youtube.com/watch?v=M7TOWddluts#t=23

201302 015 armoede in nederland 1100000 huishoudens2013

De voedselbanken moeten noodgedwongen wachtlijsten hanteren omdat zij de vraag amper aan kunnen.

>>> http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1089064-armoede-in-nederland

Nou is Nederland één van de grootste netto betalers aan de Europese Unie, en laat de Europese Unie over voldoende voedselpakketten beschikken om het Nederlandse voedselprobleem uit de wereld te helpen.

Ware het niet dat "de Nederlandse overheid" volhard in de claim dat het Nederlandse voedseltekort een nationale aangelegenheid zou zijn!

Diegenen die "de overheid" uitmaken weigeren daarbij eenvoudig een beroep te doen op de grote voedselvoorraden van de Europese Unie.

Ofwel veel Nederlandse gezinnen zitten onnodig te creperen, alleen omdat "de overheid" bang is wat IMAGO schade op te lopen.

Want zeg nou zelf...

Wat een blamage voor de Nederlandse politiek...

Als Nederland...

Dat bekend staat als één van de meest "welvarende" landen binnen de Europese Unie...

Bij de Europese Unie aan zou kloppen, bedelend om een aantal voedselpakketjes?!?

>>> http://www.nu.nl/binnenland/3569403/oplopende-tekorten-bij-voedselbanken.html

Zeker als je beseft hoe verkwistend diezelfde "overheid" is met belastinggeld als het gaat om de aankoop van zo'n 37 gevechtsvliegtuigen van het type JSF (F-35) van het Amerikaanse Lockheed Martin, om de verouderde F-16’s te vervangen.

201302 016nederlandse overheid schaft 37x jsf35 a 76miljoen8 aan en speelt tegelijkertijd sinterklaas voor sirie

De stuksprijs van deze vliegende proppenschieter is inmiddels opgelopen van 37,2 miljoen in 2001 tot 76,8 miljoen in 2013, ofwel verdubbeld, en daarbij komt dat het Amerikaanse Pentagon claimt dat het toestel nog steeds kampt met 100-en problemen!

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Joint_Strike_Fighter-programma

>>> http://vervanging-f16.rekenkamer.nl/nl/node/2348

>>> http://nos.nl/audio/555562-pentagon-waarschuwt-producent-jsf-voor-hogere-kosten.html

>>> http://www.f35.nl/jsf-nieuws/het_project/kostprijs-jsf-iets-gedaald/

Of wat dacht je hoe de wereld zou reageren als blijkt dat “de Nederlands overheid” geen geld heeft voor voedselpakketten voor haar eigen bevolking.

Terwijl zij “Sinterklaas” speelt in landen als Syrië?

Syrië zou alleen al 42 miljoen euro hebben ontvangen voor vluchtelingenhulp!

>>> http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2013/9/Ploumen-geeft-laatste-miljoenen-noodhulp-aan-Syrie-1359778W/

In 2012 zou "de Nederlandse overheid" voor 258 miljoen euro aan noodhulp hebben rondgestrooid, waarvan 102 miljoen aan "vluchtelingenorganisatie" UNHCR.

>>> http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2013/6/Ploumen-recordaantal-vluchtelingen-toont-belang-noodhulp-1288353W/

Uiteraard komen deze 100-en miljoenen bovenop de 4,7 miljard euro aan "ontwikkelingshulp" in 3e wereld landen!

Merkwaardig genoeg leven in deze 3e wereld landen na al die jaren nog steeds miljoenen mensen in ronduit erbarmelijke omstandigheden.

Van de term "ontwikkelingshulp" wordt overigens volkomen onterecht gebruik gemaakt, en dat zal ik in één van mijn volgende artikelen duidelijk maken!

Hierin wordt onder meer duidelijk hoe de oorspronkelijke bewoners uit hun leefgebied worden verdreven, waarbij een klein legertje militairen of politie met bulldozers en fakkels op dorpen worden afgestuurd om deze met de grond gelijk te maken!

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingshulp_door_Nederland

't Wordt hoog tijd dat U ontwaakt en actie onderneemt.

Want het KAN ook anders...

Nee...

Het MOET anders!

Overigens NIET zo: “Vrijwilligerswerk als tegenprestatie voor een uitkering.”

Een typisch voorbeeld van UITBUITING door bedrijfsleven en MACHTSMISBRUIK door overheden.

TIP: http://irmakoopman.wordpress.com/2013/09/06/werken-moet-lonen/

Dwangarbeiders vertellen hun verhaal, gemeentes verdienen grof aan het uitleveren van uitkeringsgerechtigden aan het bedrijfsleven!

TIP 2: http://www.solidariteit.nl/ingezonden/2013/dwangarbeiders_vertellen_hun_verhalen.html

Petitie TEGEN gemeentelijke dwang uitkeringsgerechtigden onder het minimumloon te laten werken!

TIP 3: http://petities.nl/petitie/stop-nederlandse-dwangarbeid-anno-2013