De Nachtmerrie deel 03 - Het belasting sprookje

Wo 24 April 2013 08:22 | knight | 4576 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Voordat ik met het artikel begin, even een sprookje uit de wereld helpen!

Er wordt namelijk o.a. door de overheid geclaimd dat IEDEREEN belasting moet betalen.

Een claim die menigeen van U als vanzelfsprekend schijnt aan te nemen!

2013 008 de nachtmerrie deel 03 - Het belasting sprookje titel

Want… Zo wordt gezegd…

Belasting is nodig om een infrastructuur aan te kunnen leggen waaronder energienetwerken, rioleringssystemen, waterzuiveringsinstallaties, wegennetwerken, maar ook brandweer, politie, ziekenhuizen etc.

Oeps was ik zowaar het belangrijkste vergeten!

De sociale voorzieningen, destijds opgezet om er zorg voor te dragen dat mensen die werkloos of ziek werden van een minimaal basisinkomen werden voorzien samen met een aantal andere inkomensaanvullende regelingen en subsidies (huurtoeslag, kinderbijslag, pensioen) etc.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Sociale_zekerheid_(Nederland)

Verder wordt geclaimd dat IEDEREEN die belasting betaald, mee zou profiteren van de vruchten die zijn voortgekomen uit de besteding van dit gemeenschaps- / belastinggeld.

DEFINITIE BELASTING: Een algemene, verplichte betaling aan de overheid door een rechtssubject, waartegenover geen individuele prestatie van die overheid aan dat rechtssubject staat.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Belasting_(fiscaal)

In dit ARTIKEL zal duidelijk worden dat de bovenstaande redenen die “de overheid” aandraagt om de term “belasting betalen” te rechtvaardigen steeds ongeloofwaardiger worden!

“De overheid” heeft namelijk in de loop der jaren zowat alle infrastructuur opgebouwd met gemeenschapsgeld, verpatst aan particuliere parasieten, en is daar dankzij de huidige crisis nog steeds mee bezig (steeds verdergaande bezuinigingen die de sociale voorzieningen zowel als de koopkracht om zeep helpen)!

Daarbij steeds hogere belastingen die eveneens de koopkracht aan de consument onttrekken!

Maatregelen van “de overheid” die niet alleen de consument treffen, maar de gehele economie om zeep helpen!

Minder koopkracht van de burger, betekend minder omzet voor bedrijven!

Minder omzet voor bedrijven betekend kostenbesparing door productievermindering en massaontslagen!

Massaontslagen staat gelijk aan meer mensen met minder koopkracht!

Iedereen kan wel raden hoe dit afloopt!

Met de privatisering van het bankwezen heeft “de overheid” wellicht de grootste flater geslagen door zichzelf afhankelijk te maken van de grillen van parasieten die de kapitaalmarkt beheersen.

Bovendien beroofde “de overheid” zichzelf van de mogelijkheid zichzelf tegen 0% te herfinancieren, terwijl de rente die de kapitaalmarkt berekent op de leningen van “de overheid” de Staatsschuld jaarlijks doet toenemen.

Even buiten beschouwing gelaten dat de bevolking bovendien mag opdraaien voor de ellende die de marktwerking in met name het inmiddels geprivatiseerde en op globaal niveau opererende bankwezen heeft gezorgd!

De privatisering van de nutsbedrijven en de zorg hebben deze zowat onbetaalbaar gemaakt!

100.000-en Nederlandse staatsburgers zouden hun premies niet meer (kunnen) betalen en lopen dus onverzekerd rond, terwijl “de overheid” meent die mensen ook nog eens boetes op te moeten leggen.

Dit boetesysteem van “de overheid” genaamd “Regeling wanbetalers” dat in 2009 werd ingevoerd, zou het aantal onverzekerden inmiddels hebben teruggebracht van 300.000 naar 55.000.

“De overheid” in de vorm van Minister Ab Klink (CDA Volksgezondheid) mag dan trots het resultaat presenteren van haar nieuwe boetebeleid, doch dat doet niets af aan het feit dat “de overheid” hiermee een trend heeft ingezet dat het legaliseren van het plunderen van bankrekeningen mogelijk maakt!

Hierop kom ik overigens in het volgende hoofdstuk terug, en wel in Europees verband inzake de hypocriete kwestie met Cyprus.

Het lijkt mij overigens immoreel om mensen te verplichten woekerpremies te betalen bij een monopolistische particuliere “zorgverzekeraar” die bovendien jaarlijks zijn basispakket afbreekt en daarbij ook nog eens een variabel “eigen risico” hanteert!

>>> http://www.zorgpremie.net/blog/300-000-nederlanders-geen-verplichte-basisverzekering

>>> http://www.zorgpremie.net/blog/nog-veel-mensen-onverzekerd-in-nederland

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Ab_Klink

Maar… Om op de belasting terug te komen…

WAAR komt die verplichting om belasting te moeten betalen eigenlijk vandaan?

HOE valt het te rijmen dat “de overheid” het grootste deel van de inkomsten die de burgers uit de midden- en onderklasse van de maatschappij genereren middels de belastingdienst opeist, terwijl zij tegelijkertijd mazen in de wet creëert en de burgers in de bovenklasse er zelfs op attent maakt hiervan gebruik te maken zodat zij hun vermogens (die het veelvuldige bedragen van die van de midden- en onderklasse) veilig kunnen stellen middels een legaal systeem van belastingontwijking?

’t Wordt tijd om met het eigenlijke artikel te beginnen!

2013 009 de nachtmerrie deel 03 - Belasting larken jones en toine manders

Dus laat ik maar beginnen met U voor te stellen aan Larken Rose (die we waarschijnlijk nog kennen uit deel 2, de video waarin middels de animatie “de overheid” de waanzin van het democratisch systeem werd uitgelegd).

Hij legt U in de volgende video “Ik heb het recht U te beroven” uit, welke waarde U dient te hechten aan een vel papier, waarvan wordt geclaimd dat daarop destijds (VOC-tijdperk) afspraken zijn opgesteld tussen enkele welgestelden en de overheid, en hoe absurd het is dat U als hedendaagse mens zich gebonden acht deze afspraken (waarbij “men” overigens doet voorkomen alsof U deze afspraken eveneens zou hebben gemaakt) na te leven!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=ngpsJKQR_ZE

Ik ga er alvast van uit dat U zo verstandig bent NIET te geloven dat Larken Rose inderdaad het recht zou hebben U te beroven alleen omdat hij U een vodje papier voor de neus houdt waarin dat zou zijn opgeschreven, zelfs niet wanneer het papier officieel zou lijken met handtekeningen en stempels.

Niettemin lijkt U er wel van overtuigd te zijn dat “belasting betalen” een noodzakelijk kwaad zou zijn en wellicht mogelijk een plicht?!?

’t Wordt tijd dat ik U voorstel aan Toine Manders (directeur van het HJC (Haags Juristen College)), die u wegwijs zal maken met de termen Belastingontduiking en Belastingontwijking!

Toine Manders geeft ondernemers overigens advies in het ontwijken van belasting!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=CFxur9XXQoQ

In beide gevallen zou het volgens Toine Manders gaan om “belasting besparen”!

Belasting ontduiken is het besparen op de belasting door “de wet” te overtreden o.a. door valse aangiftes.

Belasting ontwijking is het besparen op de belasting door gebruik te maken van de mazen in de wet die de mogelijkheid bieden minder belasting te hoeven te betalen, b.v. door het oprichten van vennootschappen in een land met een aantrekkelijker belastingklimaat dan in Nederland!

ABSURD, vind U ook niet?

Terwijl het merendeel van de bevolking (U wellicht inbegrepen) braaf op tijd het grootste deel van zijn inkomsten in rook ziet opgaan aan de belastingdienst, bedienen “de elite (waaronder de koningin)” en de multinationals zich van de (al dan niet opzettelijk gecreëerde) mazen in de wet om aan diezelfde hoge belastingdruk in Nederland te ontkomen?!?

De huidige crisis wordt daarbij ge(mis)bruikt voor steeds verdergaande bezuinigingen op de sociale voorzieningen, en voor het steeds verder ophogen van de belastingen, maar heeft “de overheid” daar überhaupt wel het recht toe?

“De overheid” is de enige instantie die verantwoordelijk is voor het maken van nieuwe regel- en wetgeving en veranderingen of afschaffing van de oude regel- en wetgeving.

Tijdens dat proces zijn blijkbaar (al dan niet met opzet) mazen in de regel- en wetgeving ontstaan.

Eén van die opzettelijk door “de overheid” gecreëerde mazen in de wet, betreft de mogelijkheid tot het oprichten van een “pensioen bv” waarbij ondernemers de pensioenpremies aan de eigen bv betalen, en die premie bovendien ook nog eens van de belasting af kunnen trekken zodoende een renteloos uitstel creërend.

Tsja…

Toine Manders bewijst dat belastingontwijking een koud kunstje is, doch daar slechts weinig mensen bekend zijn met de “spelregels” wordt er alleen door de ingewijden gebruik van gemaakt!

Hoewel het belastingklimaat voor Nederlanders zelf zeer ongunstig uitvalt, blijkt uit de woorden van Toine Manders dat Nederland een waar belastingparadijs zou zijn voor buitenlanders!

Via enkele 100-en tussenkantoren worden in Nederland worden enkele 10.000-en bv’s bestuurd, en het bedrag dat hiermee gemoeid zou zijn zou gelijk staan met 8x het “Nationaal Inkomen” van Nederland!

In de volgende interview met Leo Stevens (hoogleraar fiscale economie en columnist van het Financiële Dagblad), gaat Toine Manders nog een stapje verder door te stellen:

“BELASTING HEFFEN = GELEGALISEERDE ROOF!”

>>> https://www.youtube.com/watch?v=EByzptsHeGg

Als je geen belasting betaald, dringen een tijdje later enkele vreemden vergezeld door agenten met een dienstwapen je woning binnen en worden je spullen meegenomen!

Mocht je je daarop willen verzetten, wordt net zoveel geweld ingezet als nodig is, om dat verzet te breken!

En zo komt “de overheid” aan haar geld!

Op de daarna gestelde opmerking: “Zonder belasting, geen verzorgingsstaat!”, gevolgd door de volgende vraag: “Wie moet er dan betalen voor de sociale voorzieningen?”, meent Toine Manders (een Libertariër die ALLES aan de marktwerking wil over laten) dat dit via de verzekeraars geregeld kan worden!

Toine Manders laat overigens weten dat “marktwerking” verder niets te maken heeft met de officieel ingeleide stelling: “Belasting is diefstal!

Iedereen zou recht hebben op zijn eigen leven, zijn eigen lichaam en op de vruchten van zijn arbeid, zijnde fundamentele mensenrechten, waarop NIEMAND inbreuk mag maken, dit geldt ook voor de overheid, zelfs als die “democratisch” is gekozen, doch de overheid doet dit wel, aldus Toine Manders!

Leo Stevens komt daarbij met de definitie van “belastingen”, zijnde een bijdrage waar geen individuele tegenprestatie tegenover staat, maar die “wij met zijn allen” behoren te betalen, omdat we dat met z’n allen zouden hebben afgesproken?!?

OPMERKING: ‘k Kan me niet herinneren ooit in mijn leven ook maar iets te hebben afgesproken, dan wel te hebben ondertekend wat deze idiote “definitie” van Leo Stevens rechtvaardigt, U wel?

Dacht het NIET!

Leo Stevens meent daarop dat iedereen die deel uitmaakt van de “democratie”…

Waarna Toine Manders “de overheid” vergelijkt met de maffia…

Afijn, een zeer amusant en leerrijk interview dat ik u niet wil onthouden!

Ik kan me goed indenken dat U nog steeds hardnekkig blijft geloven in het nut van belasting betalen, want u bent niet voor niets al die jaren gehersenspoeld om het als vanzelfsprekend te ervaren.

Maar geldt dat nog steeds wanneer U er achter komt dat het belastingsysteem zodanig is opgezet dat het de één bevoordeelt ten koste van de ander?

Wanneer politici die de regel- en wetgeving zelf opzetten, de mazen in die zelfgemaakte regel- en wetgeving ge(mis)bruiken om zichzelf en hun kapitalistisch vriendjes te bevoordelen, simpelweg door hen te attenderen op financiële constructies die et mogelijk maken het dure belastingklimaat in eigen land te omzeilen opdat deze hun mega-vermogens vergaard middels criminele activiteiten waaronder corruptie, fraude en omkoping veilig te stellen!

’t Koningshuis heeft overigens ook wat uit te leggen, en wel de reden waarom zij kapitalen blijft krijgen en daarbij vrijgesteld wordt van veel belastingsoorten, terwijl de gemiddelde burger jaar in jaar uit de broekriem steeds strakker moet aanhalen door bezuinigingen en belastingverhogingen!

2013 010 de nachtmerrie deel 03 - koningshuis beatrix en het belastingparadijs

Er wordt gesteld dat het Nederlandse Koningshuis zo'n 825.000 euro incasseert, en wel belastingvrij!

In vergelijking zou het Spaanse Koningshuis "slechts" 150.000 euro incasseren waarover bovendien ook nog eens belasting betaald moet worden!

Overigens kost het koningshuis de gemiddelde Nederlandse belastingbetaler vele malen meer dan die uitkering van 825.000 euro.

Voor 2009 gaat het hierbij om zo'n slordige 114 miljoen euro aan bijkomende vaste en variabele kosten, ofwel 6,88 euro per inwoner (uitgaande van 16 mln inwoners)!

>>> http://financieel.infonu.nl/geld/69769-wat-kost-het-koningshuis-per-jaar.html

>>> http://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie/monarchie/financien/uitkeringen-2013/

>>> http://www.parlement.com/id/vhnnmt7k63jf/salarissen_politici_ambtelijke_top_en

>>> http://nos.nl/koningshuis/artikel/495683-actie-voor-salarisverlaging-koning.html

De commotie rondom het strafbare belastingontduiking en het niet strafbare belastingontwijking is diep vertakt in de toplaag van de maatschappij, zelfs het Nederlandse Koningshuis schijnt vrolijk mee te doen!

Zij maakt hierbij o.a. gebruik van een fiscale constructie uit 2006 die het mogelijk maakt erfbelasting te ontwijken, op advies van de ABN-AMRO bank zette het Koningshuis “stichting Royale” op, met trustmaatschappij TMF als uitvoerend bestuurder.

Hierdoor zou niet alleen de erfbelasting (20% voor kinderen en 35% voor kleinkinderen) worden omzeild, maar ook miljoenen worden verdiend doordat de winst op dit vermogen geheel vrij zou zijn van belastingheffingen!

Heeft iemand anders eenzelfde advies gekregen van zijn / haar bank?

Ik denk het niet!

>>> http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3425347/2013/04/13/Prinses-Margriet-en-Pieter-omzeilen-belasting.dhtml

Nog niet zo lang geleden (15-04-2013) zou zich een meerderheid hebben gevormd van VVD, PvdA en D66, die zou vinden dat het Koningshuis eveneens loon- en inkomstenbelasting zou moeten betalen.

Doch verderop in het artikel zien we dat het niet meer is dan een hypocriete truc die de indruk wekt dat het koningshuis "het goede voorbeeld" geeft aan het Nederlandse Volk door “ook” belasting te betalen.

Zowel het rechtse VVD als het Linkse PvdA willen namelijk het bruto inkomen van het koningshuis zodanig verhogen dat zij er financieel gezien (nagenoeg) niets op achteruit gaat.

>>> http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2013/04_april/15/binnenland/kamermeerderheid_wil_belasting_voor_koninklijk_huis.xml

Frans Weekers (VVD staatssecretaris van Financiën) liet 16-04-2013 weten dat de constructie die gebruikt wordt om de “successierechten” omlaag te brengen, een privé zaak zou zijn van het koningshuis.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_Weekers

>>> http://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/frans-weekers

Volgens Frans Weekers die in zijn functie zorgdraagt voor de belastinginkomsten van “de overheid” zou er niets aan de hand zijn omdat alles zich binnen de grenzen van de wettelijke regelgeving af zou spelen.

Een merkwaardige opmerking voor iemand op die functie, vind U ook niet?

OPMERKING: Het standpunt van de VVD aangaande belastingontwijking lijkt mij duidelijk, vandaar dat ik me afvraag of de VVD bij dat standpunt zou blijven wanneer blijkt dat de gehele Nederlandse bevolking eenzelfde truc zou toepassen, en dus op massale schaal de belasting zou “ontwijken”?

Waarschijnlijk zou Nederland in record tempo in een criminele achterbuurt veranderen!

>>> http://nos.nl/koningshuis/artikel/496056-ontwijking-belasting-oranjes-prive.html

Overigens is het Nederlandse Koningshuis niet de enige die gebruik maakt van (al dan niet door “de overheid” opzettelijk aangebrachte) mazen in de regel- en wetgeving om de belasting te omzeilen.

Wat dacht U van de Spaanse Koning Juan Carlos, die zou 20 jaar geleden zo'n 375 miljoen peseta’s hebben geërfd van zijn oom Don Juan Borbón en over 3 rekeningen in Zwitserland (2 in Lausanne en 1 in Geneve) hebben verspreid!

Het advies luidde hierbij om dit geld NIET naar Spanje te halen om zo eventuele vragen betreffende deze erfenis (728 miljoen peseta's + 1 chalet Madrid + 1 appartement in Portugal + enkele kantoorruimtes in Madrid te voorkomen.

En over Koningshuizen en Voorbeeldfuncties zal ik het maar niet hebben, gezien de Spaanse Koning Juan Carlos betrokken zou zijn bij tenminste 3 corruptie schandalen (Nóos, Bárcenas en Gürtel) waarbij voor miljoenen aan publiek geld werd weggesluisd!

>>> http://inspanje.nl/cultuur/5694/ophef-rond-miljoenen-erfenis-spaanse-koning-op-zwitserse-rekeningen/

CONCLUSIE: Wel je kunt er eigenlijk niet omheen de volgende conclusie te trekken.

Het huidige politieke systeem is verziekt!

Het belastingsysteem dat “de overheid” heeft gecreëerd belast de midden- en onderklasse in de maatschappij, terwijl de bovenklasse netjes wordt gewezen op de mazen die “de overheid” heeft geschapen zodat zij hun vermogens veilig kunnen stellen!

De Ministeries van Financiën, als bewakers van de Schatkist en verantwoordelijk voor de belastinginkomsten, reageren uiterst laconiek wanneer de “Elite” gebruik maakt van de door “de overheid” zelf gegenereerde mazen in de wet om hun vermogens veilige te stellen, hoewel de belastingdienst hierdoor miljoenen, zo niet miljarden misloopt aan belastinginkomsten!

De enige oplossing is de ontbinding van dit verziekte systeem!

Jawel…

Een verziekte maatschappij, zoals ook weer blijkt uit het volgende artikel, waar melding wordt gemaakt van Gerrit Zalm (ABN-AMRO topman, en ex-Minister van Financiën (dus goed op de hoogte van de fiscale regel- en wetgeving) en Hommen (ING topman)) belasting ontduiking / ontwijking zouden stimuleren.

2013 011 de nachtmerrie deel 03 - kapitaalvlucht adviseurs gerrit zalm abnamro jan hommen ing

06-04-2013 Zalm (ABN-AMRO) en Hommen (ING) stimuleren belastingontduiking!

Twee verschillende topmannen van 2verschillende Nederlandse banken die één ding gemeenschappelijk hebben, namelijk het adviseren van vermogende klanten om 10-tallen vennootschappen te laten registreren op de Britse Maagdeneilanden en de Cookeilanden en het Maleisische eiland Labuan, teneinde de woekerbelasting in Nederland zelf te ontwijken.

Aldus de conclusie van een onderzoek uitgevoerd door Trouw en het ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists) in Washington.

Één van die klanten wordt daarbij met naam genoemd, het betreft de Indonesische miljardair Eddy William Katuari, zijn familie zowel als zijn zakenpartners.

Over het algemeen geldt dat de identiteit van de betrokkenen wordt afgeschermd met behulp van zogenaamde "nominee" bedrijven (bureau’s die fungeren als directeur of aandeelhouder).

>>> http://bedrijfsoprichtinginternationaal.nl/buitenlandse-rechtsvormen-of-bedrijfsvormen/hong-kong-limited-ltd-oprichten

In de database van Portcullis Trustnet en Commonwealth Trust Limited zouden ook de namen voorkomen van 21 Nederlandse ING bestuurders (waaronder Oud-Ser-Voorzitter Alexander Rinnooy Kan), en er zou tevens een passage in staan waaruit blijkt dat ING zelf ook als "nominee" dienst zou hebben gedaan!

Gerrit Zalm (ex-minister Financiën) zou destijds regel- en wetgeving hebben laten uitvaardigen die het voor justitie gemakkelijker moesten maken om belastingontduikers aan te pakken.

Deze kennis zou Gerrit Zalm in zijn huidige functie van ABN-AMRO topman hebben ge(mis)bruikt om zijn eigen wetten te omzeilen!

>>> http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/04/zalm-abn-amro-en-hommen-ing-stimuleren-belastingontduiking/

>>> http://www.trouw.nl/tr/nl/13046/Offshore-leaks/article/detail/3421370/2013/04/06/ING-en-ABNAmro-duiken-op-in-database-over-belastingvlucht.dhtml

>>> http://www.icij.org/offshore/dutch-banking-giants-helped-clients-go-offshore

Laat ik dit belasting thema afsluiten met een zeer toepasselijke video animatie die aan duidelijkheid niets te wensen over als het erom gaat te laten zien hoe het kapitalistische systeem in elkaar steekt.

2013 012 de nachtmerrie deel 03 - het tax the rich sprookje

Of het nu gaat om het verkwanselen van de overheidsbedrijven en diensten aan particuliere parasieten, of waar al die “welvaart” is gebleven, tot wie tenslotte mag opdraaien voor de ravage die over blijft wanneer het mis mocht gaan, zoals in de huidige crisis (Engelstalig)!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=S6ZsXrzF8Cc

Vergeet niet: “De overheid bestaat bij de gratie van het volk, en niet andersom!”

U heeft de macht om de regering te ontbinden!

Wilt U verandering, dan weet U wat U te doen staat!

Veel geluk en wijsheid!

Bron: WorldTheChanges