Een blik op Nederland en het milieu!

Vr 1 November 2019 18:17 | knight | 574 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Ook op milieugebied heeft de ( R ) overheid er decennia lang een zooitje van gemaakt.

De ( r ) overheid heeft alleen oog gehad voor het stimuleren van wat zij onder “economie” verstaat en daarbij oogluikend toegestaan dat zwaar giftige stoffen uit de chemische- petrochemische en farmaceutische industrieën in het milieu, de drinkwatervoorziening en de voedselproductie) terecht zijn gekomen met alle gevolgen van dien.

20191028001 Een blik op Nederland en het milieu - titel milieu

Datgene wat de ( r ) overheid onder “economie” verstaat kun je eigenlijk samenvatten in één woord namelijk “consumptie”, en om de consumptie aan te wakkeren dient de burger geprikkeld te worden om haar zuurverdiende geld uit te geven.

Daartoe worden repeterende geestdodende reclameboodschappen uitgezonden dan wel politieke oproepen gedaan door met name het kapitalisme aanhangende partijen waaronder die van Mark Rutte ( VVD ) om toch maar een nieuwe auto of een woning te kopen...

En dat terwijl diezelfde  ( r ) overheid de bevolking notabene decennialang heeft uitgemolken met woekerbelastingen, en middels een door privatisering, arbeidsmigratie en ontslagversoepeling  verziekte arbeidsmarkt in de bezuinigingsstand heeft gedwongen!

https://nos.nl/video/577209-rutte-koop-nieuwe-auto-of-nieuw-huis.html

https://www.vn.nl/wiebes-zo-maak-je-de-woekerbelasting-eerlijker/

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/470887/alles-gericht-op-uitmelken

 We leven vandaag de dag  in een wereld die vanwege overconsumptie naar de kloten gaat.

De landbouw vergiftigd de grond ( glyfosaat ), de megastallen verzieken het vee en pluimvee ( overdadig gebruik van antibiotica en bestrijdingsmiddelen, te weinig bewegingsvrijheid en ongezond chemisch “krachtvoer” i.p.v. gras en andere natuurgewassen waarvan sommige onder de noemer “onkruid”  door het leven gaan ).

Even een vraagje tussendoor…

WIE van U heeft er wel eens gehoord van “PFAS”?

De afkorting PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen.

Dit zijn door de mens gemaakte stoffen die van nature niet in het milieu voorkomen.

 Voorbeelden van PFAS zijn GenX, PFOA perfluoro octanoic acid  en PFOS perfluoroctaansulfonaten.

PFAS zijn in veel producten toegepast.

Deze stoffen zijn tijdens productieprocessen in het milieu terechtgekomen en zitten nu onder andere in de bodem, in de bagger en in het oppervlaktewater.”

https://www.rivm.nl/pfas

Één van de bedrijven die in Nederland de natuur vergiftigen, het grondwater vervuilen en de gezondheid van mens en dier op het spel zetten is het Amerikaanse bedrijf Chemours alias DuPont in Dordrecht.

20191028002 Een blik op Nederland en het milieu - Chemours alias DuPont

Chemours alias DuPont maakt Teflon pannen met een anti-aanbaklaag.

Bij dit fabricageproces komen giftige stoffen als PFOA ook wel C8 genoemd vrij.

Later ging het bedrijf over op het zogenaamd “minder schadelijke” GENX.

Deze giftige stoffen komen via de schoorsteen en het afvalwater in het milieu terecht.

Volgens het drinkwaterplatform zou reeds 40 nanogram GENX in het drinkwater zijn gemeten.

Het RIVM claimt daarbij dat 150 nanogram nog veilig zou zijn.

Maar WAAR baseert het RIVM haar cijfers eigenlijk op?

Zeker als we verderop in dit artikel lezen dat het RIVM er met de giftigheid van PFOA / C8 ook ver naast zat, en wel een factor 15X giftiger dan door het RIVM werd aangenomen wel te verstaan!

“GenX wordt op ongeveer 20 plaatsen in Nederland gebruikt voor het maken van coatings.

Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken die Chemours in maart 2018 aanleverde bij de minister.

Dat is veel meer dan daarvoor werd aangenomen.

Aanvankelijk meldde Chemours dat het de stof alleen aan Custom Powders leverde.

Maar in de vertrouwelijke stukken bleek dat de Chemours de stof via Zwitserland aan ongeveer twintig andere bedrijven in Nederland levert.”

https://www.drinkwaterplatform.nl/genx-in-drinkwater/

Chemours maakte eerder al onder de naam DuPont Teflonpannen met anti-aanbaklaag, maar dan met de veel giftigere stof PFOA ook wel C8 genoemd.

15x Giftiger dan in 1e instantie door het RIVM werd aangenomen…

Aldus Jacob de Boer ( hoogleraar milieuchemie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam ).

In het volgende artikel lezen we o.a. dat DuPont het patent in de 50’er jaren van het Amerikaanse 3M opkocht en dat een onderzoek door DuPont zelf in 1961 al naar voren bracht dat de stof PFOA / C8 o.a. kankerverwekkend zou zijn en verantwoordelijk voor geboorteafwijkingen.

Dat weerhield DuPont er echter niet van om over de periode 1967-2012 in Nederland Teflon pannen met anti-aanbaklaag te blijven fabriceren.

21-04-2017 https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/170118-hoe-gevaarlijk-is-c8-of-perfluoroctaanzuur.html

07-05-2016 https://www.ad.nl/home/leger-advocaten-stort-zich-op-dupont-zaak~a2cd1132/

20-05-2016 https://www.ad.nl/dordrecht/rivm-gaat-200-mensen-testen-op-giftige-stof-c8~a2ccb47d/

Wanneer bedrijven vaak negatief in de media verschijnen, willen ze nogal eens van naam veranderen, hoogstwaarschijnlijk is dat ook bij Chemours alias DuPont het geval geweest.

Gezien het drama van Chemours alias DuPont nu al decennia lang speelt, en bekend is hoe giftig de stoffen zijn die tijdens het productieproces in het milieu en het drinkwater terecht komen, zou je toch mogen verwachten dat de ( r ) overheid flinke maatregelen zou nemen.

Maar NEE hoor!

De ( r ) overheid heeft Chemours alias DuPont zelfs een vergunning voor onbepaalde tijd verstrekt om ongezuiverd water met PFOA en GENX in de Beneden-Merwede te lozen, terwijl de gemeenten worden gehinderd om bezwaarschriften in te dienen tegen de vergunning!

30-05-2019 https://www.ad.nl/dordrecht/tweede-kamer-akkoord-met-legalisering-van-illegale-lozing-chemours~a464d4ff/

 “In 2018 heeft de provincie vier keer een dwangsom opgelegd vanwege illegale lozingen van de chemische stof PFOA in dat jaar.

In totaal gaat het om een bedrag van een miljoen euro, dat het bedrijf zou moeten aftikken voor de overtredingen van de vergunning.”

24-12-2018 https://www.ad.nl/dordrecht/chemours-betaalde-afgelopen-jaar-al-een-miljoen-aan-pfoa-boetes~a73d3485/

Chemours alias DuPont trekt die boetes echter gewoon af van de belasting…

 en gaat rustig zijn gangetje!

17-05-2019 https://www.ad.nl/dordrecht/chemours-kan-dwangsommen-aftrekken-van-de-belasting~aa56d0f1/

En dit is nog maar 1 bedrijf dat de milieuregels aan z’n laars lapt en de gezondheid van mens en dier op het spel zetten en dat met goedvinden van de ( r ) overheid!

Andere bedrijven die met regelmaat de hand boven het hoofd worden gehouden door de ( r ) overheid zijn oliebedrijf SHELL en gasbedrijf NAM.

02-02-2018 https://www.greenpeace.org/nl/klimaatverandering/2822/de-geschiedenis-van-shell-in-10-schandalen/

22-10-2019 https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/29/claim-van-122-miljoen-euro-bij-nam-om-waardedaling-groningse-huizen-a3978352

11-07-2019 https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/kleine-gasvelden-worden-nu-versneld-leeggepompt~bfd3be25/

20191028003 Een blik op Nederland en het milieu - recycling

RECYCLING:

De meeste mensen zullen het er waarschijnlijk wel mee eens zijn dat recyclen beter is voor het milieu, tenminste als het op verantwoorde wijze gebeurd doch dat schijnt niet altijd het geval te zijn.

12-09-2018 https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2844832/Zembla-Alles-wat-je-bij-een-slecht-recyclingbedrijf-kunt-voorstellen-gebeurt-in-Dongen

De georganiseerde misdaad zit in e-waste!

https://www.wereldpodium.nu/emile-lindemulder-georganiseerde-misdaad-zit-in-e-waste/

https://www.politie.nl/binaries/content/assets/politie/algemeen/algemeen/geglobaliseerde-afvalcriminaliteit-webversie.pdf

Dat krijg je er nou van als je je als overheid overal uit terug trekt en er naïef van uit blijft gaan dat de particuliere sector zich aan de spelregels zal houden.

Door bedrijven terug te nationaliseren kun je dat probleem voorkomen en als overheid beter in de gaten houden wanneer en waar het misgaat en waar nodig ingrijpen, bovendien geven staatsbedrijven / gemeenschapsbedrijven in de regel baanzekerheid, en je kunt er zelfverrijking in de top mee voorkomen evenals fraude / dumping.

GEVAARLIJKE STOFFEN:

Zo zijn er talloze stoffen en bewerkingen te noemen waarbij de ( r ) overheid en haar over het milieu en de gezondheid wakende organen claimden dat ze veilig zouden zijn en waarvan men er na decennia lang gebruik plots werden verboden omdat ze giftig zouden zijn.

De schade aan de gezondheid van al die talrijke mensen die met dit soort stoffen hebben gewerkt dan wel in aanraking zijn gekomen, is dan reeds geschiedt.

Asbest:

Gebruikt in de periode 1945-1989 vanwege zijn isolerende eigenschappen als dakbedekking, vanwege zijn brandwerende eigenschappen in ovens en vanwege zijn slijtvaste eigenschappen in pakkingen, na al die jaren opeens verboden omdat inmiddels bekend is dat het kanker kan veroorzaken.

https://www.youtube.com/watch?v=5KMW8AY1ce4

Asbestsanering en de falende ( r ) overheid.

https://www.youtube.com/watch?v=FzD5A5isgDc

Vandaag de dag zit er nog steeds veel asbest in gebouwen en ovens!

Chroom-6:

Gebruikt vanaf 60’er jaren tot de 80’er jaren als deklaag in hout- en metaalverf, o.a. bij defensie ( tanks en vliegtuigen ) en bij de NS  ( treinstellen ).

Na al die jaren verboden omdat het ook kankerverwekkend zou zijn, zelfs nog gevaarlijker dan asbest omdat het niet alleen via inademing maar ook via de poriën opgenomen kan worden.

21-08-2014 https://www.volkskrant.nl/wetenschap/wat-is-chroom-6-en-hoe-gevaarlijk-is-het~b480c32d/

https://chroom-6.com

Geïmpregneerd hout met wolmanzouten:

Wolmanzout is de verzamelnaam voor afval ( giftige zware metalen ) van de metaalindustrie en ertssmelterijen.

“Nadat bijna elke achtertuin in Nederland afgelopen jaren onbekommerd is voorzien van geïmpregneerde schuttingen, pergola's en speeltoestellen grijpt de overheid in.

Het met hoge doses arseen, chroom en koper verduurzaamde tuinhout is per 1 januari verboden wegens gevaar voor de gezondheid en het milieu.”

13-11-1999 https://www.nrc.nl/nieuws/1999/11/13/giftige-schutting-mag-niet-meer-7470355-a899007

12-09-1998 https://www.trouw.nl/nieuws/het-hout-rot-niet-maar-is-puur-gif~b4904e10/

Plastic:

Tegenwoordig worden steeds meer producten in plastic verpakt.

Welke plastics giftig zijn leest u hier!

https://www.duurzaamthuis.nl/weet-wat-je-eet-hoe-giftig-is-plastic

Petflessen zijn ook niet zo ongevaarlijk als men denkt.

https://www.sciencedaily.com/releases/2009/03/090326100714.htm07-05-2018 https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4177436/schadelijke-stoffen-uit-plastic-zorgen-voor-vervroegde-puberteit

Lijst met schadelijke stoffen.

https://www.it-recycling.nl/it-recycling/welke-computer-onderdelen-bevatten-giftige-stoffen/

Lijst met kankerverwekkende stoffen die bij de ( r ) overheid bekend zijn:

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-37266.html

GIFBELTEN in NEDERLAND!

Ook hier heb ik eerder al een  uitgebreid artikel aan gewijd.

Hoe de Nederlandse ( r ) overheid gifbelten camoufleert en de problemen naar de volgende generaties door blijft schuiven.

De tikkende tijdbommen onder de camouflage!

https://worldthechanges.wordpress.com/2017/12/10/gifbelt-nederland/

De Volgermeerpolder van Amsterdamse vuilnisbelt naar natuurpark!

https://www.youtube.com/watch?v=JSo8VgF952A

TIP: Beerput Nederland: Met Neelie Smit Kroes in de hoofdrol.

Een extreem mooi voorbeeld van corruptie door de ( r ) overheid!

https://www.youtube.com/watch?v=Aan1EmNwOco

TIP: De gifcirkel: Giftransporten door Europa.

https://www.youtube.com/watch?v=JxgeaTLwwoM

DRUGS:

‘k Zou DRUGS ook nog aan kunnen halen, maar daar heb ik in het verleden al zo vaak overgeschreven dat ik het laat bij wat links naar die artikelen.

https://worldthechanges.wordpress.com/2019/04/26/de-r-overheid-goochelt-met-cijfers-criminaliteit/

https://worldthechanges.wordpress.com/2017/03/03/politieke-verkiezingen-2017-stemwijzer-stem-niet-deel-7-de-politiek-en-haar-normen-en-waarden/

https://worldthechanges.wordpress.com/2017/01/20/politieke-verkiezingen-2017-stemwijzer-stem-niet-update-deel-2-criminaliteit/

De ( r ) overheid kan zogenaamd het drugsprobleem niet aan…

Mijns inziens ontbreekt het haar aan de wil om er iets aan te doen.

Vriendje PHILIPS levert de GROEILAMPEN voor de wietplanten…

TUINCENTRA maken omzet met de levering van grond en voeding  voor de wietplanten…

Vriendje HEINEKEN zou maar al te graag haar bier op wietbasis op de Nederlandse markt brengen…

En wie weet wat nog meer voor wietproducten verzinnen.

Dan zit straks heel Nederland aan de wiet!

’t Is simpel genoeg om het gedoogbeleid af te schaffen…

En daarbij zware straffen in het vooruitzicht stellen.

Zo’n plotselinge ommezwaai in beleid zou de drugscriminaliteit flink wakker schudden…

En naar andere landen doen uitwijken.

Ik bedoel hoe serieus moet je als criminele organisatie een ( r ) overheid nemen die her en der wat wietplantages opdoekt of per toeval op een wietlab stuit, terwijl ze er tegelijkertijd een gedoogbeleid op na houdt?!?

En wat weerhoudt een criminele organisatie om met betrekkelijk lage investeringskosten, bij een relatief lage pakkans ( onderbemande politiekorpsen wegens bezuinigingen ) een poging te wagen met het oog op een lucratieve opbrengst?

20191028004 Een blik op Nederland en het milieu - voeding medicijnen en pensioen

Ook de Farmaceutische industrie met haar pillen en vaccins is volkomen doorgeslagen, met artsen en “psychiaters” die voor elk verzonnen ziektebeeld een pil, vaccin of zalfje weten voor te schrijven, en zolang de burger klakkeloos de rekeningen voor de overheidsvaccinatieprogramma’s blijft betalen, en er over elke pil, vaccin en zalf BTW moet worden betaald zal het de ( r ) overheid een zorg zijn dat het milieu en uw gezondheid gevaar lopen zolang zij er maar aan verdient!

Vandaar mijn ietwat bizarre vraag: “Zou de ( R ) overheid misschien doelbewust laks zijn met het aanpakken van bedrijven die zich schuldig maken aan milieudelicten?”

We zagen immers bij Chemours alias DuPont dat de ( R ) overheid wist dat giftige stoffen in de rivier terecht kwamen, desalniettemin het bedrijf een vergunning voor onbepaalde tijd verstrekte waardoor het bedrijf die stoffen tot in alle eeuwigheid kan blijven lozen, en het de gemeentes bovendien onmogelijk maakte bezwaarschriften in te dienen tegen die vergunning.

PENSIOEN:

En de (r ) overheid maar klagen dat Nederland vergrijst.

Dat er niemand meer zou zijn om de kosten te dragen om de pensioenpotten aan te vullen.

Hypocriet genoeg wel buitenlanders binnenhaalt die straks ook een Nederlands pensioen krijgen.

Ik bedoel…

’t Komt de ( R ) overheid wel mooi uit dat kanker al geruime tijd op de 1e plaats staat qua doodsoorzaken, zeker als je beseft dat de ( r ) overheid niet alleen verzuimd om kankerverwekkende stoffen te verbieden, maar zelfs aanmoedigt dat soort stoffen te blijven gebruiken en mensen die zich daartegen verzetten gewoon de mond snoert!

Iedereen reageert anders op giftige stoffen en psychische druk...

Het aantal "chronische" ziekten waaronder astma en epilepsie nemen gestaag toe.

14-11-2013 https://www.rivm.nl/nieuws/aantal-chronisch-zieken-neemt-toe

Frappant genoeg verwijzen zowat alle artikelen naar een onderzoek over de periode 2004-2011 waarom zijn er verder nergens gegevens over de jaren 2011-2019?

In het plaatje hierboven wilde ik even aangeven dat mijn vrouw op 52-jarige leeftijd het leven liet en haar vader op 53-jarige leeftijd de geest gaf.

Wie weet hoeveel mensen nog meer NIET van hun pensioen kunnen genieten omdat ze voor die tijd allang de pijp uit zijn!

Het antwoord vinden we op de volgende links, 1 op de 5 sterft voor de pensioengerechtigde leeftijd oftewel zo'n 20% van de bevolking, vanwaar al die paniek dat de pensioengelden in gevaar komen?

24-05-2013 https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/waarom-vertelt-de-overheid-nooit-dat-een-op-de-vijf-zijn-pensioen-niet-eens-haalt~b7973e35/

"Alleen al van de 65-plussers sterven er globaal 120.000 per jaar, ofwel ongeveer 2500 per week. Dat is drie maal zo veel als alle verkeersdoden in een heel jaar."

30-05-2006 https://www.trouw.nl/nieuws/let-wel-niet-ieder-haalt-de-65~ba45334d/

Hoe meer mensen er voor hun 65e

( Ahum…

Laten we het maar op pensioengerechtigde leeftijd houden…

Want de ( r ) overheid meent dat Nederlanders steeds ouder worden…

En dat die dan ook maar wat langer door moeten werken. )

Sterven…

Des te minder aan pensioenengelden uitgekeerd hoeft te worden…

Komt dat de ( r ) overheid even mooi uit!

Eenzelfde verhaal en conclusie over de longziekte COPD vinden we terug op de volgende website.

https://oogwerkdotnl.wordpress.com/2011/11/07/welterusten-ingeslapen-samenleving/

https://www.longfonds.nl/copd/alles-over-copd/wat-is-copd

Hetzelfde gaat op voor de voedingsindustrie!

En de ( r ) overheid maar lopen zeuren dat de gezondheidszorg onbetaalbaar zou worden ten tijde van het ziekenfonds

Een excuus om de gezondheidszorg te kunnen privatiseren.

De gezondheidszorg is er niet betaalbaarder op geworden…

Met hoge premies, uitgeklede zorgpakketten en een eigen risico daar bovenop!

De ( r ) overheid of moet ik zeggen de belastingbetaler de lasten in de vorm van zorgsubsidies en de zorgaanbieders of moet ik zeggen de topmannen binnen die organisaties gaan met de winst sleeën.

24-06-2017 https://www.ed.nl/eindhoven/woekerwinsten-van-30-tot-50-procent-op-zorg-in-eindhoven~ac979ba2/

25-09-2019 https://joop.bnnvara.nl/nieuws/hoogleraar-over-zorgcowboys-dit-systeem-van-marktwerking-is-enorm-verziekt

Als de ( r ) overheid ook maar een fractie van het budget dat zij aan anti-rook campagnes had besteed aan het gezonder maken van de voedingsindustrie door producten te promoten waar minder suiker, vet en zout in zitten, hadden we vandaag de dag niet zoveel mensen met diabetes ( suiker ) obesitas ( vet ) nierziektes ( zout ) leverafwijkingen ( alcohol ) of eender welke andere chronische ziekte gehad!

VOORKOMEN IS IMMERS BETER DAN GENEZEN!

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/nieuws/ons-eten-moet-gezonder-minder-suiker-vet-en-zout

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/90-procent-van-zuiveltoetjes-voor-kinderen-ongezond/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/122165-zout-suiker-en-vet-worden-ook-wel-een-duivelstrio-genoemd.html

Heeft u wel eens kritisch naar al die verschillende voedingsproducten bij de supermarkt gekeken?

Hoeveel ton voedsel denkt u zouden al die supermarkten gezamenlijk wel niet op jaarbasis wegens bederf weg moeten gooien?

2 Miljard kilo op jaarbasis oftewel 5 Miljoen kilo per dag.

Een rij vrachtwagens van Utrecht tot Barcelona!

Niet bepaald efficiënt.

Bovendien is al die overproductie schadelijk voor het milieu.

De grond raakt namelijk eerder uitgeput met steeds kleinere oogsten tot gevolg.

 11-02-2019 https://www.volkskrant.nl/wetenschap/jaarlijks-gooien-we-een-rij-vrachtwagens-van-hier-tot-spanje-en-weer-terug-aan-voedsel-weg-klopt-dit-wel~b1d11b9f/

KENNIS IS MACHT!