Eigen huis en arbeidsmarkt - Misleiding en uitbuiting door banken, bedrijven en overheid!

Zo 3 Mei 2015 06:48 | knight | 3381 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Dit artikel behandelt in 1e instantie de wijze waarop veel gezinnen door de overheid en de private financiële instellingen op het verkeerde been werden gezet, wat betreft het aangaan van risicovolle verplichtingen ( leningen zowel als hypotheken ).

 Aangezien “woningbezit” samenhangt met inkomen, als bepalende factor voor het al dan niet in staat zijn de hypotheken en / of leningen af te kunnen lossen, behandelt dit artikel tevens de gevolgen van decennia lang liberaal wanbeleid met o.a. de verziekte arbeidsmarkt, uitbuiting door het bedrijfsleven, subsidieverspillingen en de positie van ZZP’ers!

2015NL030100 WTC eigen huis dromen en nachtmerries

Veel mensen schijnen zich namelijk nog steeds niet bewust te zijn van het simpele feit dat de huidige crisis ( waarvan het eind nog lang niet in zicht is ), een grote impact zal hebben op hun alledaagse leven.

Weet…

Dat de “economie” zowel als de “sociale infrastructuur”, gestaag verder zullen instorten!

 Het Nederlandse volk zit namelijk opgezadeld met een liberaal verziekt politiek systeem.

Hoezeer dit systeem verziekt is, zien we o.a. terug in de cijfers van het NVVK ( branchevereniging schuldhulpverlening en sociaal bankieren ), betreffende de schuldhulpverlening bij uitkeringsgerechtigden, werknemers, woningbezitters, waarbij de grootste stijging bij de ZZP’ers werd geconstateerd!

Hoewel de cijfers van het NVVK reeds een verdubbeling laten zien ( 2008 44.000 tegen 2013 89.000 ), wil ik nog de kanttekening maken dat de werkelijke aantallen van mensen met schulden beduidend hoger ligt.

2008-2013 >>> http://www.nvvk.eu/images/pdfs/Presentatie%20jaarcijfers%20NVVK%202013.pdf

De website van “de overheid” geeft te kennen dat 1 op de 6 huishoudens problematische schulden heeft of risico loopt die te krijgen!

>>> http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/schulden

Inmiddels hebben 1 miljoen Nederlanders een betalingsachterstand opgebouwd, en 100.000-en Nederlanders leven onder het bestaansminimum!

TIP voor “woningbezitters” KEN UW RECHT google BESLAGVRIJE VOET!

Dit voorkomt dat zowel deurwaarders als de belastingdienst uw wettelijk bestaansminimum aantasten!

26-02-2015 >>> http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2021535-honderdduizenden-mensen-onder-bestaansminimum-door-schuldeisers.html

De inkomens zitten al geruime tijd in een neerwaartse spiraal.

Volgens het CBS zou dit in lijn zijn met de crisis en de oplopende werkloosheid, ook hier mag men er gerust van uitgaan dat niet alle factoren zijn meegenomen in de berekeningen.

Verder kampen burgers niet alleen met financiële, maar ook met geestelijke problemen!

09-09-2014 >>> http://www.nrcq.nl/2014/09/09/en-weer-daalde-de-nederlandse-koopkracht

( De “schijn” van belangenverstrengeling! )

OPMERKING: Een statistiekenbureau als het CBS gaat overigens NIET zelf op onderzoek uit.

Het CBS krijgt haar gegevens namelijk aangeleverd door “de overheid”.

U begrijpt dat “de overheid” er alles aan gelegen is om positieve berichtgeving naar buiten te brengen, anders kunnen haar ministers wel inpakken!

Om dit te kunnen bewerkstelligen hoeft “de overheid” alleen maar te verzuimen cruciale gegevens aan te leveren zodat de rapporten van het CBS de indruk wekken dat het beter gaat met de “economie”!

De feiten spreken dit echter tegen…

Een gemiddeld huishouden kampt met een forse vermogensdaling ( 2008 49.000 – 2013 19.000 )!

En “woningbezitters” kampen met aanzienlijke waardeverminderingen ( 2012 231.000 - 2013 207.000 )!

18-12-2014 >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-4231-wm.htm

2015NL030200 overheid tijdelijk 100 000 belastingvrij schenkingsrecht stimulering eigen woning of belastingvoordeel elite

Het CBS claimt overigens ook dat de huizenprijzen in 2014 weer in de lift zitten.

Vergeet er echter bij te vermelden dat het mogelijk een tijdelijke opleving betreft!

21-11-2014 >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/prijzen/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-11-21-m11.htm

Wellicht herinnert u zich nog dat de overheid een tijdelijke maatregel invoerde, waarbij het in de periode 01-10-2013 – 31-12-2013 mogelijk werd eenmalig 100.000 euro belastingvrij te schenken, tenminste als dit geld wordt gebruikt om een eigen huis af te lossen, te kopen of te renoveren.

Handelt het zich hier om een wanhopige poging om de onvermijdelijke val van de woningprijzen af te remmen door het kopen van een eigen woning opnieuw te stimuleren, of om het zoveelste belastingvoordeeltje aan de “elite” klasse?

Want zeg nou zelf…

Hoeveel “modale” gezinnen zijn in staat zomaar een TON op te hoesten?

>>> http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/besluiten/2013/10/07/blkb2013-1699m-schenkbelasting-tijdelijke-verruiming-van-de-vrijstelling-voor-de-schenking-voor-de-eigen-woning.html

Volgens het BKR ( Bureau Krediet Registratie ) zouden inmiddels 771.000 mensen een betalingsachterstand hebben opgebouwd, en geeft daarbij eerlijk aan dat alleen over de nieuw afgesloten kredieten wordt gesproken, en de achterstallige rekeningen buiten beschouwing zijn gelaten!

De werkelijke aantallen liggen dus beduidend hoger!

20-01-2015 >>> http://www.nu.nl/geldzaken/3976159/meer-consumenten-hebben-betalingsachterstand-lening.html

Afijn…

Het verziekte liberale systeem weerspiegelt zich tevens af in de toename van voedselbanken en 2e hands / kringloopwinkels!

2015NL030300 opkomst 2e hands kringloopwinkels

 OPMERKING 1: Elke fatsoenlijke gemeente heeft er tegenwoordig wel 1.

Voornamelijk draaiend op vrijwilligers, ideaal voor mensen die weinig te besteden hebben.

Jammer genoeg zijn er altijd wel een paar asocialen te vinden die de goedkope producten wegkapen en duurder doorverkopen, om van inbrekers en overvallers maar te zwijgen!

OPMERKING 2: Aan de opkomst van dit soort organisaties kun je bovendien opmaken wat het effect is geweest van decennia lang liberaal wanbeleid van “de overheid” met haar marktkapitalisme!

Overigens…

Het is opmerkelijk te zien hoeveel mensen zich in een ontkenningsfase bevinden, terwijl om hen heen steeds meer burgers uit de middenklasse de armoede in worden gedreven.

Hypocriet wordt het zelfs wanneer deze “ontkenners” aangeven voor opvang te zijn van “buitenlandse asielzoekers”, terwijl de gestaag groeiende groep Nederlandse slachtoffer van het politiek wanbeleid aan hun lot wordt overgelaten, en zelfs afgeschilderd worden als werkschuw volk.

Parasieten binnen de samenleving.

Wat deze “ontkenners” niet zien ( niet willen zien ), is dat deze gestaag groeiende groep “verschoppelingen” zich de vernederingen moeten laten welgevallen bij het aanvragen van sociale voorzieningen ( of wat daar nog van over is na al die bezuinigingen ) bij de diverse Nederlandse gemeentes.

De wijze waarop veel gemeentes werklozen aan het werk zetten bij bedrijven als “tegenprestatie” voor hun “uitkering” werkt eveneens volkomen averechts, doch hierover meer in een volgend artikel!

Niemand kan ontkennen dat de liberalen binnen de overheid vooral de afgelopen decennia enorm hebben bijgedragen aan een steeds ongelijkere verdeling van de “welvaart” ten gunste van de “ELITE” klasse.

Een “ELITE” klasse die zich vooral weet te bedienen van fiscale voordelen en subsidies, en zelfs wordt geadviseerd hoe zij hun vermogens veilig kunnen stellen voor de Nederlandse belastingdienst.

19-01-2015 Kloof arm en rijk groeit snel >>> http://www.volkskrant.nl/economie/kloof-tussen-arm-en-rijk-groeit-snel-in-nederland~a3832426/

Wat dit voor effect dit op de lange termijn heeft laat zich gemakkelijk raden.

In 2011 werd namelijk al over dit Amerikaanse fenomeen gesproken.

Een “ELITE” klasse die zich steeds verder terug trekt in een van de buitenwereld afgeschermde omgeving.

Terwijl het merendeel van de bevolking zichzelf maar moet weten te redden in botsende multiculturele getto’s, waarbij de botsingen uiteindelijk in steeds harder wordende conflicten ontaarden!

20-04-2011 >>> http://www.nu.nl/politiek/2496771/groter-verschil-arm-en-rijk-leidt-ghettos.html

Hier komen de termen “belastingontwijking” en “belastingontduiking” om de hoek kijken.

Beiden termen zijn er de oorzaak van dat de belastingdienst voor 100-en miljoenen…

Zo niet miljarden aan belastinginkomsten misloopt!

We spreken van voorzieningen die voor de “modale” Nederlander ontoegankelijk zijn, maar die er wel middels steeds hogere belastingen voor mag opdraaien!

De reden voor het ontstaan van “belastingparadijzen”…

Frappant maar Nederland hoort daar ook bij…

Echter niet voor het eigen volk!

( onterechte legale status ) >>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Belastingontwijking

( illegaal ) >>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Belastingfraude

Het bedrijfsleven speelt de werknemers op de arbeidsmarkt steeds vaker tegen elkaar uit om zodoende de loonkosten terug te dringen, vaak gepaard met steeds slechtere arbeidsvoorwaarden en uitbuiting, schroomt er bovendien niet voor terug om “de overheid” te chanteren met massa-ontslagen om minder belasting te hoeven te betalen en / of subsidies op te strijken!

Ondertussen neemt de burger in haar rol als consument steeds vaker een afwachtende houding aan.

Een versterking van de neerwaartse spiraal die het economisch verval aankondigt.

De “arbeidsmarkt” is eveneens volledig verziekt!

De overheden ( zowel op Nationaal als op Europees niveau ) die deze ellende over hun eigen bevolkingen hebben uitgeroepen, verdoezelen de groeiende problemen met steeds wisselende rekenmethodes, en maken bovendien keer op keer dezelfde fouten!

Feit…

Is dat het huidige leven dankzij het (wan)beleid van al deze overheden

Geplaagd wordt door steeds meer onzekerheden!

Voor de “huizenbezitters” ( met name diegenen die tussen 2000 – 2014 een woning hebben “gekocht” ), vertalen die onzekerheden zich in de angst dat de banken die hen destijds deze wurgleningen- en hypotheken, en verzekeringen aansmeerden, al dan niet tot “gedwongen verkoop” over zullen gaan, zodat zij met een aanzienlijke restschuld worden opgezadeld!

2015NL030400 nationale hypotheekgarantie - vvd brigitte van der burg - jaap van duijn - uit balans

De woningprijzen zijn sinds het uitbreken van de crisis in 2008 nominaal met 17% gedaald.

Wanneer de inflatiecijfers worden meegenomen in de berekeningen, bedraagt deze daling zelfs 23%.

De toekomst ziet er NIET rooskleurig uit, want we zitten volgens Teurlings in negatieve versterkende spiralen, waaronder die van het consumentenvertrouwen, welke zijn hand stevig op de knip houdt!

13-03-2013 >>> http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/378445-1303/consumentenvertrouwen-sinds-2008-bijzonder-hard-gedaald

ÉénVandaag rapport Eurostat 17% daling in Nederland t.o.v. 3% in de gehele Eurozone.

Woningmarkt-adviseur Maartje Martens en oud Robeco-topman Jaap van Duijn over de huizenprijzen.

Als lonen met 40% stijgen en woningprijzen met 100%, is dat geen houdbaar fenomeen, aldus Jaap van Duijn.

2013 >>> https://www.youtube.com/watch?v=DgsJGPZfPuc

Jaap van Duijn - Hoogleraar economie, ex-topman Robeco en auteur van diverse boeken waaronder “Uit balans”, waarin duidelijk wordt omschreven hoe overheden sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 falen om de economie weer aan de praat te krijgen.

Het verhaal van een krimpende economie, een recordhoge werkeloosheid, dalende inkomens en spaartegoeden van de traditionele gezinnen, en dit alles in schril contrast met recordhoge beloningen in de TOP van het bedrijfsleven!

>>> http://www.paagman.nl/product/uit-balans/3195196/index.html

De PARASIETE van de SSAMENLEVING zijn de ELITE!

Mensen zonder baan worden vaak onterecht door de “ELITE” aangewezen als zijnde de parasieten van de samenleving omdat ze niet zouden willen werken, doch ze vergeten er voor het gemak bij te vermelden dat de meeste mensen werkloos zijn geworden dankzij politiek wanbeleid!

Wanbeleid voortvloeiende uit belangenverstrengeling, tegenstrijdigheden, pure willekeur en zelfverrijking!

2015NL030500 gerrit zalm financien dsb bank abnamro bank - jan kees de jager financien kpn

De parasieten moeten we NIET zoeken onder de werklozen, als slachtoffers van politieke willekeur...

Maar onder diegenen die de werkloosheid hebben gecreëerd!

De POLITICI, die staatseigendom verpatsten aan de kapitaalmarkt.

Waarbij talloze werknemers van hun baan werden beroofd!

Diezelfde POLITICI, die regel- en wetgeving creëerden waarmee de welvaart bij de ELITE ( die zich tegoed doet aan aftrekposten en de mogelijkheid woedt aangeboden hun vermogens veilig te stellen voor de belastingdienst ), terecht komt, en de burgers niet alleen keer op keer met de lasten opzadelt ( hogere belastingen ) maar ook hun sociale infrastructuur om zeep brengt met ondoordachte bezuinigingen…

Hetgeen zich wederom vertaalt in een toename van de werkloosheid!

De TOPMANNEN die bedrijven uithollen met buitensporige beloningssystemen

Daarbij zelfs niet schromen werknemers uit te buiten vanwege hun dolgedraaide fixering op winstmaximalisatie voor de grootaandeelhouders / ELITE…

Dezelfde hoeveelheid werk wordt gedaan door steeds minder mensen

Terwijl de lonen verder dalen en de arbeidsvoorwaarden verslechteren….

Bovendien zadelt het de “samenleving” op met onnodige ziektekosten zowel lichamelijk als psychisch!

OPMERKING: Realiseert u zich dat wanneer deze “malloten” in Den Haag de Staatsbedrijven NIET hadden verpatst, de werkloosheid beduidend lager zou zijn, eventueel gegenereerde winsten aan de samenleving ten goede zouden zijn gekomen, en buitensporige beloning- en bonusstructuren in de TOP voorkomen?

18-11-2011 Gerrit Zalm ABN_AMRO 750.000 euro + >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/abn-amro-hoe-gerrit-zalm-uitzicht-kreeg-op-nog-eens-75-ton

TIP: 31-12-2-12 “Moreel beroep” Gerrit Zalm ( banken behartigen belangen bedrijfsleven, echter desastreus voor de belangen van de burgers ) >>> http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2012/12/Het-moreel-beroep-van-topman-Gerrit-Zalm-1136764W/

TOP ABN-AMRO ziet na “maatschappelijke verontwaardiging” toch af van de loonsverhoging van 100.000 euro, het artikel laat eigenlijk zien dat er weinig verandert is aan de graaizucht van deze “ELITE”.

29-03-2015 >>> http://www.nu.nl/economie/4020874/top-abn-amro-doet-afstand-van-extra-salaris.html

Zalm’s “bijbaantjes” in de vorm van commissariaten waaronder SHELL niet eens meegerekend!

13-12-2012 >>> http://www.shell.com/global/aboutshell/media/news-and-media-releases/2012/directorate-change.html

Denk tevens aan de omstreden wisselkoers van gulden naar (PL)euro als minister van financiën, waarmee menig spaarder 13% van zijn spaargeld in rook zag opgaan!

05-05-2009 Harry Geels en André ten Dam >>> http://www.wisselverlies.nl/publicaties/17_publicatie.pdf

Denk ook aan de omstreden verkoopmethoden die de DSB bank hanteerde bij het aansmeren van de wurg- hypotheken en leningen met Gerrit Zalm als TOPman bij DSB Bank!

26-11-2009 >>> http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/269503/2009/11/26/DSB-last-wordt-Gerrit-Zalm-te-veel.dhtml

16-06-2011 ZALM MISLEIDDE BEWUST, aldus Pieter Lakeman voorzitter stichting hypotheekleed >>> http://www.nu.nl/economie/2541279/zalm-bracht-jaarrekening-dsb-bewust-laat.html

Het rapport commissie scheltema haalt hard uit naar wanbeleid DSB Bank en falend beleid DNB Bank!

29-06-2010 09:01h >>> http://www.rtlnieuws.nl/economie/commissie-scheltema-haalt-hard-uit-naar-dnb-dsb-kreeg-ten-onrechte-bankvergunning

29-06-2010 >>> http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/rapporten/2010/06/29/rapport-van-de-commissie-van-onderzoek-dsb-bank/rapport-scheltema-compleet.pdf

Lenen, lenen en nog eens lenen, de vele domeinnamen van DSB geven al een aardige indruk van de malafide wijze waarop burgers bloot worden gesteld aan misleiding bij de “keus” van een lening:

>>> http://www.gintou.nl/voorbeelden/domeinnamen-dsb

>>> https://spreadsheets.google.com/pub?key=tnQTwvhs86AenHXLjVPY86A&single=true&gid=0&output=html

OPMERKING: De Balkenende norm werd na flinke commotie ingevoerd om het buitensporig graaien aan banden te leggen, maar stelt in de praktijk niets voor want het gaat op “vrijwillige basis”!

Het graaien gaat immers gewoon door!

Het geprivatiseerde KPN is daar een goed voorbeeld van…

 Jan Kees de Jager ( CDA ), voorheen ( net als Gerrit Zalm ) minister van financiën, tegenwoordig financieel directeur van het geprivatiseerde KPN met een salaris van zo’n slordige 625.000 euro excl. bonussen!

26-09-2014 >>> http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2014/9/De-Jager-benoemd-tot-financieel-topman-KPN-1608687W/

TOPman Eelco Blok spant bij KPN de kroon met 1,8 miljoen euro incl. bonussen, waaronder die voor de verkoop van E-Plus aan het Spaanse Telefonica, zo’n slordige 425.000 euro!

KPN sloot bovendien een deal met de overheid…

Voerde een boekverlies op van 3,7 miljard euro en de belastingdienst liep zo 900 miljoen euro mis!

>>>> http://www.z24.nl/ondernemen/bonden-hekelen-bonus-kpn-baas-blok-550344

>>> http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/16/kpn-sluit-deal-met-belastingdienst-over-e-plus/

2015NL030600 maartje martens - woningmarkt adviseur - huizenprijzen en inkomens

Terug naar de woningmarkt…

Bart Kramer interviewt Maartje Martens.

De grafiek laat ruimte voor een verdere daling van zo’n 30%.

De woningmarkt is sinds 2008 verandert…

Starters stromen niet meer door en worden geadviseerd te huren, want er kleven nu eenmaal risico’s aan het kopen van een woning in een markt waar de huizenprijzen nog steeds dalen.

In de jaren 80 duurde het al 15 jaar voor de woningmarkt zich stabiliseerde.

2013 >>> https://www.youtube.com/watch?v=DQccATfT6oE

OPMERKING: In de grafiek wordt echter geen rekening gehouden met het instorten van de lonen ( de TOP-salarissen even buiten beschouwing gelaten ), waardoor de kans groot is dat de daling van de huizenprijzen zich verder zal doorzetten dan in de grafiek wordt aangegeven!

2014 Gevangen in je “eigen” huis! >>> https://www.youtube.com/watch?v=uS7UaFO5yyY

Het duurt zeker nog 15-20 jaar voor de prijzen op het niveau van 2008 zitten.

1,3 Miljoen hypotheken staan onder water.

De hypotheekschuld is daarbij hoger dan de waarde van de woning!

Om de daling van de huizenprijzen af te remmen, werd in 2008 het voorstel van VVD 2e kamerlid Brigitte van der Burg goedgekeurd, en de Nationale hypotheekgarantie verhoogd van 265.000 naar 350.000 euro ( deze mag dan inmiddels weer geleidelijk zijn afgebouwd, doch heeft niettemin wederom een groot aantal nieuwe “kopers” in financiële problemen gebracht ).

>>> http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/tag/brigitte-van-der-burg/

>>> http://brigittevanderburg.vvd.nl/nieuwsarchief/20696/

Interessante video die vermeld dat de VVD een generatie de woningmarkt heeft opgejaagd en in de schulden gedreven, ook wordt de bouwlobby aangehaald die voornamelijk bestaat uit politici, waaronder Elco Brinkman ( CDA ) en Maxime Verhagen ( CDA )!

2014 >>> https://www.youtube.com/watch?v=iDIAwU2U5Vs

>>> http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2013/februari/08/het-nieuwe-gezicht-van-de-bouwlobby-1206332

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Elco_Brinkman

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Maxime_Verhagen

 OPMERKING: U dient zich bovendien goed te realiseren dat het bij de NHG draait om een constructie waarbij de banken als “geldschieters” buiten schot blijven en de belastingbetaler opdraait voor de risico’s, want het VROM (ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer ) en de NVG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten ) staan immers garant!

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Hypotheek_Garantie

GOUDEN TIP: Animatie over de werking van de hypotheekrenteaftrek!

Neem ook eens de tijd de reacties te lezen!

2010 >>> https://www.youtube.com/watch?v=Kux2cMAFNTY

“Woningbouw”:

In 2012 gingen 376 bouwbedrijven ( excl. “éénmanszaken” ZZP’ers dus ) failliet.

2013 Wordt het recordjaar genoemd qua aantal faillissementen.

30-05-2012 >>> http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/3262964/2012/05/30/Steeds-meer-bouwbedrijven-over-de-kop.dhtml

13-06-2013 >>> http://www.bouwendnederland.nl/nieuws/32361/aantal-failliet-verklaarde-bouwbedrijven-nauwelijks-veranderd

2015NL030700 bouwbedrijven bam - ballast nedam - faillissementen 2008-2013

Anno 2015 gaat het er al niet veel beter aan toe…

Bouwbedrijven kampen met een lage solvabiliteit, terwijl langdurende projecten ten einde lopen.

De marges zijn inmiddels zo laag dat menig bouwbedrijf verlies lijdt, aldus Edmond Verstraete van PWC ( Price Waterhouse Coopers ).

BAM geeft voor 2014 een verlies op van 6,6 miljoen euro, en schrapt 650 banen!

Ballast Nedam geeft voor 2014 een verlies op van 51 miljoen euro, en is op zoek naar een koper!

12-01-2015 08:22h >>> http://nos.nl/artikel/2012871-bouwbedrijven-hebben-te-weinig-vet-op-de-botten.html

Gelukkig hebben we de Rabobank, want die kijkt namelijk door al de misère heen en ziet daarbij zelfs een wonderbaarlijk herstel van de woningmarkt, dat zich in 2015 door zal zetten!

13-11-2014 >>> https://economie.rabobank.com/publicaties/2014/november/verder-herstel-in-2015/

Gezien de RABOBANK “slechts” een eigen vermogen heeft van 30-40 miljard.

En daarbij zo’n slordige 200 miljard aan woonhypotheken heeft uitstaan.

Daarbij ook nog eens 100 miljard aan onroerend goed ( incl. kassenbouw ) heeft gefinancierd.

Wordt haar prognose overschaduwd door een sterke mate van belangenverstrengeling.

De gegevens vindt u in de volgende video: “Wanneer gaat de RABOBANK failliet?

>>> https://www.youtube.com/watch?v=lvfdC6dyAS8

De Nederlandse overheid zal uiteindelijk worden gedwongen maatregelen te nemen om de hypotheekschulden terug te dringen, want die behoren tot de hoogste binnen de Europese Unie.

De overheid heeft geen andere keus dan het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek!

>>> http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/februari/Interview-schuld-NL.html

Men verwacht dat de Staatsschuld nog verder oploopt ( 2013 74,6% - 2014 75,8% - 2015 xxxx)!

>>> http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/3435806/2013/05/03/Nederlandse-economie-krimpt-sterker-dan-gedacht.dhtml

De verziekte arbeidsmarkt:

Denk bijvoorbeeld aan verdringing van de arbeidsmarkt door Oost-Europese “arbeidsmigranten”, een cadeautje voortvloeiende uit Europese regel- en wetgeving ( Verdrag van Schengen ( 1985 )) die de vrije doorvoer van personen binnen de Europese landen regelt.

>>> http://nl.wikipedia.org/wiki/Verdragen_van_Schengen

Maar ook de burnouts, ontstaan door een toename van stress door uitbuiting op de werkplek…

EFFICIËNTIE - BEZUINIGINGEN - REORGANISATIES

Hetzelfde werk met steeds minder personeel

>>> https://mednetwerk.vitaliteitsportaal.nl/gezond_aan_het_werk/stress

OPMERKING: Wellicht efficiënt voor het bedrijfsleven

Niettemin desastreus voor de economie, want het zadelt de overheid ( en daarmee de belastingbetaler ) op met hogere uitgaven aan werkloosheidspremies, sociale uitkeringen en ziektewet uitkeringen en bovendien met een aanzienlijke inkomstenderving doordat de koopkracht steeds verder afneemt.

Deze koopkrachtafname wordt overigens nog eens versterkt door een totaal verkeerde aanpak van de overheid, te weten bezuinigingen en belastingverhogingen!

Tsja…

“Uitzendbureaus”

Met hun 0-uren contracten en parttime baantjes ( vaak op “oproepbasis )”!

2015NL030800 uitzendbureaus veel namen onder hetzelfde beheer

Het aantal mensen met flexibele arbeidscontracten ( waaronder de zogenaamde 0-uren contracten ) zou zijn toegenomen van 12% in 2001 naar 16% in 2012, aldus het CBS en het TNO.

17-05-2013 09:44h Update 17-05-2013 11:06h >>> http://www.nuzakelijk.nl/werk/3476732/aandeel-flexibele-werknemers-stijgt.html

Zij menen overigens dat dit soort “contracten” kans zou bieden op een vast contract, daarmee spreken zij zichzelf echter tegen, zijnde de claim van een toename van het aantal flexibele arbeidscontracten.

Menigeen heeft echter kunnen ervaren dat werken via een uitzendbureau in een nachtmerrie eindigt!

Je herkent het vast wel…

Niets is frustrerender dan de hele dag met een mobieltje op zak rond te moeten rondlopen…

Hopend op een TRING of SMSJE waarmee men te kennen geeft dat je “mag” werken!

Zeker als die TRING of dat SMSJE komen wanneer je er al niet meer op rekent…

Bijvoorbeeld een uur voordat je moet beginnen…

’t kan overigens ook andersom…

Afgebeld worden vlak voor je moet beginnen, want er zou te weinig werk zijn!

Je kunt NOOIT iets afspreken.

Sterker nog…

MENIGEEN ZAL HET ZONDER EEN NORMAAL GEZINSLEVEN MOETEN STELLEN!

Hoe meer deeltijd baantjes hoe meer gezeik!

Ook met de belastingdienst!

Er is een wildgroei aan uitzendbureaus ontstaan…

Deze “uitzendbureaus” claimen openlijk zich te “specialiseren” in het uitzenden / exploiteren van Polen, Hongaren en Tsjechen ( lees slavenhandel )…

’t Zou mij niets verbazen als het bij deze wildgroei in “slavenhandel” handelt om één van de uitwassen ontstaan door oneigenlijk gebruik / misbruik van Nederlandse dan wel Europese subsidie systemen!

2015NL030900 uitzendbureaus gespecialiseerd in poolse arbeidsmigranten

Zeg nou zelf…

Maak je als Nederlander op de Nederlandse arbeidsmarkt tegenwoordig ook nog maar een schijn van kans op een fatsoenlijke fulltime baan als die naar “arbeidsmigranten” worden doorgesluisd?

Verder wordt je steeds de mond gesnoerd als je dit thema aanraakt, en dat zegt eigenlijk genoeg over de waarde die we als burgers mogen hechten aan onze “Vrijheid van Meningsuiting”!

ZZP’ers:

Het aantal ZZP’ers zou inmiddels zijn toegenomen van 7% naar 10%...

Gezien het feit dat ik hierboven heb omschreven eerder een kwalijke zaak!

Er bestaan bovendien GEEN of ONVOLDOENDE sociale vangnetten…

Zo zou 54% van de ZZP’ers niet verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid!

De concurrentie is moordend, vooral dankzij de toestroom van Oost-Europese “arbeidsmigranten”, en de arbeidsmarkt is zowat verzadigd na de vele faillissementsgolven.

Offertes worden daarom steeds lager bijgesteld, en steeds meer ZZP’ers werken op of onder kostprijs!

Een onhoudbare situatie op middellange tot lange termein!

17-05-2013 >>> http://www.bnr.nl/nieuws/878509-1305/steeds-meer-flexibele-werknemers-en-zzpers

22-03-2013 >>> http://www.computable.nl/artikel/nieuws/detachering/4694164/3484209/zzper-toont-zich-negatief-over-toekomst.html

10-03-2012 >>> http://collectiefpensioenkiezer.nl/waarom-zzper-geen-aov-verzekering-heeft/

Het volgende artikel laat zien HOE ernstig de situatie is…

Klanten die niet of te laat betalen, terwijl de eigen rekeningen gewoon blijven doorlopen.

Veel ZZP’ers zijn genoodzaakt er een parttime baantje bij te nemen om rond te kunnen komen!

16-01-2012 >>> http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/financiele_zaken/article20101377.ece

Een artikel van het CBS gedateerd 15-12-2014 09:00h met de kop: “ZZp’ers een groep met veel gezichten”, claimt o.a. dat het aandeel ZZP’ers vanaf 1996 ( 330.000 ) anno 2014 is uitgegroeid tot 800.000.

Het CBS vergelijkt daarbij in het stukje “inkomensverschillen” de inkomens van 2009 met die van 2012.

Frappant dat een officieel statistiekenbureau als het CBS ofwel niet beschikt over relevantere inkomensgegevens ( 2013 en 2014 ), of niet de moeite heeft genomen deze mee te nemen in haar berekeningen!

15-12-2014 09:00h >>> http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-4230-ta.htm

GOUDEN ZZP TIP: Schijnzelfstandigen bestaan niet, wel foute werkgevers en koppelbazen!

Dit artikel omschrijft hoe bedrijven vast personeel buiten gooien om ze daarna weer als flexwerker of ZZP’er in te huren, een schimmige draaideur constructie waarmee de werkgever dure ontslagvergoedingen bespaard blijven, en de overheid zowel als haar belastingdienst werken hieraan mee!

Buitenlandse werknemers worden door koppelbazen naar Nederland gehaald en als ZZP’er te werk gezet… Uitgebuit…Dag en nacht werken tegen super lage tarieven

Daarbij woekerprijzen betalend voor onderdak en servicekosten!

Daar kan bovendien geen enkele Nederlandse ZZP’er tegen op!

>>> http://www.zzp-nederland.nl/nieuws/92446-ZZP-schijnzelfstandigen

ZZP’er door gedwongen ontslag! >>> http://zzpbarometer.nl/2014/12/70-000-zzpers-gestart-vanwege-gedwongen-ontslag/

Het politiek ( liberaal ) beleid faalt keer op keer!

Eerst verpatsten de liberalen binnen de overheid zowat alle voorzieningen ( Staatsbedrijven- en diensten ) die voor werkgelegenheid zorgden en belastinginkomsten genereerden aan particuliere parasieten die deze bedrijven- en diensten en het personeel steeds verder uitpersen.

2015NL031000 organiseer een revolutie

Reorganisaties doorvoerden om winstmaximalisatie te bewerkstelligen…

Werknemers in de sociale vangnetten flikkerden…

Uitkeringsgerechtigden die door de uitkerende overheidsinstanties werden aangepraat ZZP’er te worden, onder het vooruitzicht op fiscale vrijstellingen als zelfstandigenaftrek, startersaftrek, en winstvrijstelling midden- en kleinbedrijf etc.

Nu de overheid er inmiddels achter is dat ZZP’ers meer geld kosten dan opbrengen ( alleen al de kosten van de zelfstandigenaftrek bedraagt zo’n slordige 1, 8 miljard euro ).

Overweegt de overheid weer een eind te maken aan al die fiscale voordeeltjes voor ZZP’ers!

28-10-2014 06:00h Update 30-10-2014 10:46h >>> http://fd.nl/economie-politiek/900279/kabinet-zet-rem-op-wildgroei-aan-zzp-ers

Slecht nieuws dus voor die ZZP’ers, die sowieso al een karige boterham verdienden dankzij de eindeloos voortdurende crisis, de verziekte arbeidsmarkt en de steeds hardere onderlinge concurrentiestrijd om een contract te kunnen bemachtigen.

Bovendien is inmiddels bekend geworden dat behalve dat veel ZZP’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben, velen ook niets geregeld hebben inzake hun pensioen.

23-12-2014 >>> http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/een-derde-zzpers-verdient-karige-boterham

Tsja, wat kun je als burger / slachtoffer het beste doen in deze onzekere crisistijden?

Juist… Afwachten…

Daarbij proberen zo lang mogelijk uit de schulden te blijven!

Doch wanneer je eenmaal je vaste baan verliest…

Daarbij geconfronteerd wordt met steeds verder stijgende vaste lasten…

En lijdzaam moet toezien hoe je spaargeld langzaam maar zeker verdampt…

Blijkt dat uiteindelijk een onmogelijke opgave!

Het resultaat laat zich wel raden.

ARMOEDE & CRIMINALITEIT!

>>> http://rtl.ksya.net/video/rtl-nieuws/nederlanders-massaal-in-bezuinigingsstand/98795222bcf44d5ba244d80d2eb01720

>>> http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3322366/2012/09/26/Bijna-helft-houdt-hand-op-de-knip-na-verhogen-btw.dhtml

Tot slot nog enkele interessante aanvullende TIPS:

TIP01: Netwerk Notarissen claimen herstel woningmarkt is nep, want 1:3 van de verkochte woningen staat onder water, en 45% van de kopers is starter ( profiterend van de tijdelijke maatregel van de overheid die het mogelijk maakt 100.000 euro belastingvrij schenkrecht ) geeft een vertekend beeld!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=F_CanTa9GbI

TIP02: Kees de Kort Huizenmarkt herstelt NIET in 2014 en NIET in 2015.

Weliswaar iets meer uitzenduurtjes en investeringen, doch verder nog steeds dalende huizenprijzen, een belabberde arbeidsmarkt, tegenvallende loonontwikkeling, hogere eisen van banken bij het verstrekken van leningen en hypotheken, al met al geen serieuze tekenen van herstel.

2014 >>> https://www.youtube.com/watch?v=EQF2vgK3n7E

TIP03: Ad Broere - Ex-bankier doet boekje open!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=JzZOChl0Z6g

TIP04: Willem Middelkoop - Ons geldsysteem is een monsterverbond tussen monarchen en bankiers!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=XRVPUIBdE5E

TIP05: Mark Rutte verklaart het politiek beleid van de VVD aangaande hypotheekrenteaftrek

01:25 “In de jaren 80 begin jaren 90 kon je tot 3x je inkomen lenen.

01:30 Geleidelijk aan zijn de banken het mogelijk gaan maken dat je tot 7x, 8x, 9x je inkomen kunt lenen.

01:35 Dat heeft geleid tot een enorme boost op de huizenprijzen!”

Oftewel… Politiek zowel als bankbeleid hebben geleid tot een prijsopdrijvende bubbel in de woningmarkt.

Merk op dat deze prijsopdrijving eveneens plaatsvind in de huursector!

HUURDERS betalen indirect mee aan de KOOPWONING van anderen!

Rutte geeft in deze video overigens ook toe dat de huizenprijzen dalen.

 Zeer interessant wordt het overigens pas aan het eind, waar hij zich verspreekt over de aankoop van zijn eigen appartementje in 1995 en de riante waardestijging nadien!

2013 >>> https://www.youtube.com/watch?v=vFGIes_dvSo

GOUDEN TIP06: Belastend bewijs tegen Gerrit Zalm inzake DSB!

Het gaat hierbij om het verstrekken van hypotheken die hoger zijn dan de waarde van de woning!

>>> https://www.youtube.com/watch?v=tF0tVQ3zhBs

Het BKR ( Bureau Krediet Registratie ) zal wel het beste weten hoe Nederland er voor staat, vandaar dat ik die er bij haal, en zij claimt 740.000 Nederlanders kampen met financiële problemen.

Waar mogelijk worden hypotheken versneld afgelost en er worden minder leningen verstrekt.

De stijging mag dan afvlakken, maar de problemen nemen alleen maar toe.

2014 >>> https://www.youtube.com/watch?v=8U7y7Q7kRBU

Zo’n 64.000 Nederlanders zouden zijn ondergedoken in een poging aan hun schuldeisers te ontkomen en leven daarbij als zwervers, zonder zorg, onderdak, uitkering etc.

2013 >>> https://www.youtube.com/watch?v=s7szQWyZ0i0

Economische crisis leidde tot ZELFMOORDGOLF schuldenaren!

Een artikel over 30% toename van het aantal zelfmoorden, werkloosheid, oplopende schulden en onmenselijke uithuiszetting door gerechtsdeurwaarders.

OPMERKING: Het GGN zou zo’n slordige 1 miljoen dossiers behandelen!

11-11-2014 >>> http://www.eenvandaag.nl/binnenland/55200/deurwaarders_werken_aan_zelfmoordpreventie

Het beste heb ik overigens tot het laatst bewaard…

INTERESSANTE SLOT TIP: Bosschenaar in de bijstand!

Veel commotie, maar ik vraag me af of die wel terecht is?

>>> http://www.omroepbrabant.nl/?news/2258981463/Veel+commentaar+op+EO-reportage+over+Bosschenaar+in+de+bijstand+Hier+zakt+mijn+broek+van+af.aspx

KENNIS IS MACHT!

Bron: WorldTheChanges