Politiek 00025 - Politici de marionetten van het kapitalisme!

Zo 22 Februari 2009 18:12 | knight | 6665 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

politiek 0002501 politici marionetten van het kapitalisme - john pilger - the new rulers of the world

In dit deel wil ik u wat vertrouwd maken met enkele termen die overheden hanteren ( niet vanuit het oogpunt van volksvertegenwoordigers maar als de marionetten van de elite met hun duivelse MEGA concerns ) als het erop aan komt om van goedlopende nationale economieën één chaotische corrupte wereldeconomie te bouwen gefundeerd op monopolieposities van de MEGA concerns en de macht die daarvan uitgaat waaronder de onderdrukking van 3e wereld volkeren.

John Pilger – The new rulers of the World!

Een documentaire van zo’n 53 minuten over ruim 1 miljoen mensen over de wereld die protesteren tegen globalisering.

Afrika wordt zou worden gedomineerd door een handvol “Elite”, terwijl zo’n 200 bedrijven 25% beheren van de wereld economie, doch hierover meer bij het onderdeel Globalisering!

Liberalisering – Het door de overheid opheffen van beperkingen tot een bepaalde markt.

Liberalisering gaat altijd gepaard met reorganisaties en massa ontslagen om te kunnen voldoen aan de nieuwe “spelregels” die behoren bij de term “concurrentie”, waarbij er steeds meer de nadruk wordt gelegd op efficiëntie en ( loon ) kostenbesparingen.

politiek 0002502 recht op werk en bescherming werknemer artikel 19 lid 01 en 02 grondwet

Ofwel de overheid doet daarmee afbreuk op uw Recht op Werk, welke voortvloeit uit het zogenaamde sociale grondrecht, te weten Artikel 19 lid 1 uit de grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden:

  1. Bevordering van voldoende werkgelegenheid is voorwerp van zorg der overheid.

Verder doet de overheid ook nog eens afbreuk op zowel Artikel 19 lid 1 ( zoals hierboven omschreven ) en Artikel 19 lid 2 doordat zij de regelgeving omtrent het ontslagrecht versoepelt, waarbij de bescherming van de werknemer deels wordt opgeheven:

2. De wet stelt regels omtrent de rechtspositie van hen die arbeid verrichten en omtrent hun bescherming daarbij, alsmede omtrent medezeggenschap.

3. Het recht van iedere Nederlander op vrije keuze van arbeid wordt erkend, behoudens de beperkingen bij of krachtens de wet gesteld.

Voorbeelden van Liberalisering:

De telecom sector – Het staatsbedrijf KPN werd geprivatiseerd omdat staatsbedrijven niet voldoen aan de eisen van de “vrije marktwerking” die Europa wilde doorvoeren.

Hierbij werd geclaimd dat door het toelaten van meer telecom aanbieders de consument meer keus zou krijgen en dat door onderlinge concurrentie van de telecom aanbieders de prijzen zouden dalen.

Van prijsdaling voor de consument was geen sprake, iemand met een pre-paid nummer betaald zich scheel ( met link naar VRAAG ALEX ( gratis nummers )) wanneer deze een zogenaamd 0900 service nummer belt, waarbij bedragen van zo’n 1,47 euro per minuut eerder regel zijn dan uitzondering.

De halfwas “oplossing” van de politiek is een verplichte kostenweergave door de eigenaar van het 0900 nummer?!?

Den Haag hoopt dat de eigenaars van de 0900 nummers de wachttijd drastisch inkorten opdat de consument anders middels e-mail of een brief contact opneemt ( alsof het die bedrijven iets kan schelen of men en hoe men contact opneemt ).

Een absurde gedachte dus.

Men gaat immers niet voor onbenullige dingen contact zoeken met een bedrijf, men zit vaak met een vraag of probleem en blijft net zo lang aan die telefoon hangen tot men antwoord een al dan niet bevredigend krijgt, waarbij de kosten tijdens het in de wacht gezet et zijn blijven oplopen.

Het enige verschil hierbij is dat het bedrijf en de overheid kunnen claimen dat je niet moet zeuren omdat je nu ZELF gekozen hebt om die hoge kosten te maken ( men heeft je immers tevoren gewaarschuwd )!

Geen oplossing, maar een klassiek geval van het afschuiven van de verantwoordelijkheid en het vooruitschuiven van het probleem!

Door liberalisering worden bedrijven min of meer gedwongen zich op de buitenlandse markt te begeven om daar kapitale investeringen te doen waarop veelal zware verliezen worden geleden o.a. door geheim gehouden boekhoudkundige fraude in het overgenomen bedrijf en afschrijvingen op goodwill.

SPREUK: “ETEN of GEGETEN worden” – “OVERNEMEN of OVERGENOMEN worden” geldt evenzo voor Liberalisering!

Liberalisering energie markt 2004 – De overheid vond het nodig dat de consument kon kiezen bij wie hij / zij de stroom af wilde nemen.

Carol Velthuis - Te snelle liberalisering kost Nederland teveel geld.

Ondanks de beloofde concurrentie en de daaruit voortvloeiende prijsdalingen, hebben we tot op de dag van vandaag alleen nog maar prijsstijgingen gezien, ook het wisselen van energie provider schijnt nog steeds problemen te geven in de vorm van dubbele facturen etc.

1e Kamer der Staten Generaal – Het officiële verhaal van de overheid: “Liberalisering van de postmarkt en garantie van de universele dienstverlening.”

Resultaat rapport bezinningsgroep energie - Vrije Stroom, vieze stroom en weg stroom ( .Pdf ).

politiek 0002503 liberalisering energiemarkt en postmarkt

De POST sector -

Het Europese Parlement wil tussen 2011-2013 een open Postmarkt!

Dat betekend concreet reorganisaties met de daarbij behorende ontslagen, prijsverhogingen van postzegels en postpakketten etc. en nieuwe parttime banen voor lagere salarissen.

Hoe moeten we ons deze liberalisering eigenlijk voorstellen?

Een rijtje brievenbussen met verschillende kleuren?

Wie is wat aan wie verschuldigd, wanneer er te weinig porto op een brief geplakt zit?

Wat draait op voor de kosten wanneer een brief in de verkeerde brievenbus is gepost?

Ik verwacht dan ook een complete chaos samen met exorbitante prijsstijgingen zoals bij de telecom en de gezondheidszorg het geval was!

TNT Post heeft in 2008 al aangekondigd dat het haar zelfstandige postkantoren gaat sluiten, waardoor 100-en banen op de tocht komen te staan, zij houdt tegenwoordig steeds meer kleine loketten aan bij o.a. de detailhandel en supermarkten ( zogenaamde agentschappen ), waar je al geruime tijd je postzegels kunt / moet kopen, wat ten koste gaat van de service doordat onbekwame detailhandel- en supermarktmedewerkers je te woord moeten staan bij je vragen.

Van de vakbonden hoeft u ook al niet te veel te verwachten, die zijn reeds volledig in de macht van het kapitalisme en haar politieke marionetten.

20-10-2006 Liberalisering maakt post duurder!

In Zweden is al een open postmarkt – de postzegel werd 2x zo duur!

04-03-2006 Tweederde bevolking wil rem op liberalisering!

De grootste liberaliseringsprojecten voltrokken zich af tijdens de laatste kabinetten van Lubbers ( CDA ), Kok ( PvdA ) en Balkenende ( CDA ).

Merk op dat u weinig verschil bespeurd tussen het LINKSE en RECHTSE gedachtegoed, beiden zijn willens en wetens bezig liberaliseringen door te voeren.

Merk ook op dat liberaliseringen steeds gepaard gaan met ( massa ) ontslaggolven en prijsverhogingen.

politiek 0002504 rene boomkens over globalisering en de nieuwe wanorde

Globalisering – Ook wel Mondialisering genoemd is een voortdurend proces van wereldwijde economische, politieke en culturele integratie, met als centraal kenmerk een wereldwijde arbeidsdeling, waarbij productielijnen over de wereld worden gespreid die gedreven worden door de informatie- en communicatietechnologie en door internationale handel.

Niemand kan ontkennen dat dit zich kenmerkt door verregaande schaalvergroting, het ontstaan van een wereldwijd kapitalisme en de verspreiding van de consumentencultuur.

17-12-2006 René Boomkens – De nieuwe wanorde – Globalisering en het einde van de maakbare samenleving!

De bedreiging van bestaande identiteiten en tradities.

Complexiteit van machtsverhoudingen door democratisering van de politiek en de groeiende economische macht van kartels en multinationals en de terreur van moslimfundamentalisten die zich verzetten tegen de kapitalistische wereldmarkt!

Even terug naar John Pilger, ook hij slaat de spijker op z’n kop met zijn documentaire “The New Rulers of the World!

Een documentaire over een handvol MEGA-corporaties die 25% van de wereldmarkt hebben weten te veroveren zich gesteund wetende door het IMF en de Wereldbank die landen als Indonesië in hun dodelijke klauwen hebben weten te strikken met hun leningen, waardoor zij hun lokale markten voor buitenlandse bedrijven moesten openstellen.

Een documentaire die zich hoofdzakelijk richt op globalisering en de impact hiervan op Indonesië.

Één van de landen waar de lonen extreem laag zijn, evenals de levensstandaard van de meeste mensen, opdat de productwinsten van o.a. Nike producten gemaximaliseerd kunnen worden.

De loonslaven – Het leven om te “mogen” werken ( vaak ook nog onder erbarmelijke omstandigheden )!

Marktwerking – De totstandkoming van een evenwichtprijs voor een goed of voor een dienst wanneer er evenwicht ontstaat tussen vraag en aanbod.

Privatisering – Het proces waarbij publiek eigendom ( bv een staatsbedrijf als Energiebedrijven als Essent, Postbedrijven als TNT post en Telecombedrijven als KPN ) overgaat in particuliere handen.

Niet alleen kwamen staatsbedrijven voor een schijntje in handen van particulieren, maar de zogenaamde GOUDEN aandelen werden zowat weggegeven…

Kapitalen aan volkseigendommen werden op deze wijze door politiek Den Haag verkwanseld!

politiek 0002505 ander europa - wat europa werkelijk doet

Vergeet niet dat steeds meer regelgeving vanuit het Europese Parlement komt!

Aangezien de meeste websites over Europa door Europese instellingen en nationale overheden gesponsord worden, is er weinig kritisch te vinden!

Toch heb ik een site gevonden die wel kritisch is, met de naam AnderEuropa!

Zij heeft een tweetal .pdf artikelen gepubliceerd Deel 01 en Deel 02!

In Deel 01 o.a. Inleiding – Hoe democratisch is Europa eigenlijk – Wat zij ervan zeggen – De agressieve handelsstrategie van de EU – De belangen van grote producenten voorop – Europa en de afbraak van de sociale zekerheid.

In Deel 02 o.a. De stille militarisering – Constitutie / Verdrag – Het Europese landbouwbeleid – Het Europa dat wij willen.

Andere e-book brochures zijn o.a. NEE tegen deze GrondwetEen ander Europa is mogelijkHun Europa en het onzeNaar een nieuwe wettelijke basis voor de Europese Unie.

De volgende boektitels van de auteurs Noreena hertz, Naomi Klein en Hanz Peter Martin met Harald Schumann komen het meest overeen met de wijze waarop ik die hele GLOBALISERTINGS geschiedenis zie, vandaar dat ik ze even onder uw aandacht breng!

image

24-12-2007 Europa’s sputterend sociaal model: Het sprookje en de feiten!

Noreena Hertz – The silent takeover ( 2002 ) – Global Capitalism and the death of Democracy! LINK ( 1e review Nederlands ) LINK ( 2e review Nederlands ).

Een boek over de toenemende macht van multinationals en het opgebouwde consumptief krediet!

Een consumptie kapitalisme gefocust op overdreven materialisme zonder oog te slaan op grondstof verspillingen, de belasting op de natuur, en een eerlijke verdeling van de welvaart.

Een creditkaart maatschappij met Joost mag weten hoeveel openstaande schulden ( vooral in Amerika ).

De daling van consumenten uitgaven – Een schamele Britse belastingverlaging van 2,5% - Uitverkopen in de detailhandel met kortingen die oplopen tot wel 50%.

Een boek uit 2001 dat verteld over de kredietcrisis van vandaag in 2009.

politiek 0002507 naomi klein - the shock doctrine - the rise of disaster capitalism

02-12-2007 Caution ”Disaster Capitalism” at work!

Naomi Klein – The shock doctrine – The rise of disaster capitalism!

Het verhaal over hoe Amerika’s vrije markt beleid de wereld domineert door de exploitatie van door rampen geschokte volkeren en landen!

Een verhaal over hoe grote oliemaatschappijen als BP en SHELL de olievoorraden van Irak opeisen.

Een verhaal over 11 september 2001 en het uitvaardigen van een oorlog tegen een onzichtbare vijand genaamd “terrorisme”, met in de hoofdrol wapenfabrikant Halliburton en “veiligheidsbedrijf” Blackwater.

Een verhaal over het gebruik van Taser wapens.

Een verhaal over door de CIA gesubsidieerde experimenten met elektroshock wapens in de jaren 1950-.

politiek 0002508 hanz peter martin en harald schumann - the global trap - assault on democracy and prosperity

Hanz Peter Martin en Harald Schumann – The global trap ( 1997 ) – Globalization and the assault on Democracy and prosperity!

Een verhaal over Globalisering en de gevolgen voor de werkgelegenheid en democratie.

Het verplaatsen van productiefaciliteiten naar goedkope lage lonen landen met extreem hoge werkloosheid tot gevolg in de geïndustrialiseerde Westerse wereld.

Een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk en het excessief uitbuiten van grondstoffen en personeel.

Nov 1999 Review 01

 

Tot slot nog een artikel in de Washington Post:

31-10-2007 The Washington Post - The Global Poverty Trap!

Een artikel van Robert J Samuelson over globalisering en de impact op de diverse werelddelen.

WEET WAT ER SPEELT IN DE WERELD!

Want KENNIS is MACHT!

Bron: WorldTheChanges