Databases 001 Stap voor stap introductie!

Zo 14 December 2008 23:24 | knight | 5750 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

databases 0000201 databases met informatie over u

In dit 1e deel van databases wordt u stap voor stap uitgelegd wat databases zijn, om wat voor gegevens het gaat, wat er kan gebeuren wanneer al deze gegevens ONLINE worden geplaatst etc.

Ofwel DATGENE wat overheden U NIET vertellen!

Een DATABASE is niets meer dan een verzamelplaats voor gegevens.

Elk bedrijf heeft wel een database, al was het maar om de voorraadadministratie erin te verwerken of klantenfacturen, belastingformulieren, loonadministratie etc.

De meeste bedrijven leggen ook al geruime tijd personeelsdossiers aan.

Hierin komen o.a. alle beoordelingen en functioneringsgesprekken, maar ook wantoestanden en problemen etc.

Hoewel bedrijven claimen dat deze databases onschuldig zijn, is hier en daar reeds gebleken dat bedrijven deze databases misbruiken om van bepaald personeel af te komen (bv ouderen met een goed salaris en bonussen), zodat deze vervangen kunnen worden door jongeren of goedkope krachten van buitenaf.

Elk akkefietje staat in deze dossiers vermeld, evenals elke negatieve roddel over de werknemer.

Databases tref je o.a. aan in de gezondheidszorg.

De huisarts heeft dossiers van haar patiënten met informatie over wanneer zij bij hem/haar te rade kwamen, en welke kwaal de patiënt had, evenals de wijze van behandeling of medicatie die toegepast werd.

Alles, van aspirientje tot psychotische medicatie staat erin vermeld.

Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen die ook eigen dossiers aanleggen over hun patiënten, zo ook tandartsen, fysiotherapeuten etc.

Databases kom je ook tegen bij Justitie en Politie.

Hierin o.a. of iemand ooit met Justitie of Politie in aanraking is gekomen en waarvoor.

Of het nu gaat om een boete voor te snel rijden, diefstalletje of een moord, alles komt in dit dossier en creëert daarmee een zogenaamd persoonlijk strafblad.

Eigenlijk moet men er niet vreemd van opkijken als zowat elk bedrijf of organisatie zijn eigen databases heeft gecreëerd waar uw persoonsgegevens in voorkomen.

Zo heeft elke bank de beschikking over persoonsgegevens van haar klanten aangevuld met sofinummers (burger service nummers) en bankrekeningnummers etc.

Of het nu gaat om een energiemaatschappij, telecombedrijf of verzekeringsmaatschappij, allen hebben zij de beschikking over persoonsgegevens van hun klanten.

Elke winkel met haar eigen winkelpasjes (bouwmarkt, detailhandel, supermarkt, tankstation etc.) voor kortingen of het sparen van punten als airmiles of rocks heeft de beschikking over persoonsgegevens aangevuld met aankoopbedragen en (misschien wel het voornaamste) het aankoopgedrag.

Zelfs op het internet laat men sporen na, zoals persoonsgegevens aangevuld met e-mailadressen.

Waar men vroeger nog gebruik maakte van pen en papier om documenten te creëren om deze daarna in mappen te stoppen die in dossiers werden verwerkt, zo gebruikt men tegenwoordig computers met toetsenborden en database software.

Op zich eigenlijk geen enkele reden om u zorgen te moeten maken!

Tenmiste…

Tot voor kort.

De overheid heeft het namelijk in haar kop gezet om databases ONLINE (op het internet) te zetten.

Ik zal later verder ingaan op 2 van deze databases, namelijk:

· Het EPD – Elektronisch Patiënten Dossier.

· Het EKD – Elektronisch Kind Dossier.

databases 0000202 databases online wie waarborgt de veiligheid

Online databases:

Wat kan het voor kwaad als de verouderde kaartenbakken en dossiers plaats moeten maken voor moderne ONLINE databases, hoor ik u denken.

De vragen die u eigenlijk zou moeten stellen zijn:

· Welke van mijn persoonsgegevens komen in die database?

· Wie heeft / hebben toegang tot (delen van) die gegevens?

· Zijn mijn gegevens wel veilig op het internet?

· Wie houdt / houden toezicht op het gebruik van mijn persoonsgegevens en kan eventueel ter verantwoording worden geroepen wanneer deze gegevens incorrect zijn, of verhandelt en / of misbruikt worden?

databases 0000203 enkele gevaren van online databases hacken identiteitsfraude omkoping verkeerde data virussen

Gevaren te over voor ONLINE databases:

· Het hacken van databases kan een lucratieve aangelegenheid zijn qua winstgevendheid, zeker als het gaat om identiteitsfraude.

· Nonchalance en onachtzaamheid van de beheerders van de database kunnen zorgen dat gegevens massaal op straat komen te liggen.

· Invoerders van informatie kunnen tiepfauten typefouten maken (een verkeerd ingevoerde dosis van een medicijn kan hierbij rampzalige gevolgen hebben) en de gegevens kunnen incompleet / verouderd zijn (met eveneens rampzalige gevolgen), immers doktoren gaan niet eerst alle gegevens controleren die in de database staan, omdat anders de tijdswinst (die men claimt te hebben als alle gegevens online staan) teniet wordt gedaan.

· Virussen, Trojaanse paarden en Wormen vallen regelmatig webpagina’s aan en kunnen bestanden zowel als gehele websites infecteren en computers laten crashen of zelfs overnemen.

Virusalert informeert u over de laatste virussen!

databases 0000204 door een virtuele bril ziet alles er onschuldig uit

Alles goed en wel zult u denken, maar is het nu allemaal zo erg als ik hier nu lees?

Wordt er niet al voldoende gedaan om al die gegevens te beschermen zodat zij niet in verkeerde handen vallen?

Tsja, als u na het voorgaande nog niet bent geschrokken en liever onverstoord door een virtueel brilletje wilt blijven kijken, zodoende de zaak te blijven bagatelliseren, zoals de overheid dat keer op keer pleegt te doen, is dat verder uw zaak.

Probeert u echter serieus informatie in te winnen naar het wel en wee van ONLINE databases omdat u nog geen beslissing heeft kunnen maken over het al dan niet toestaan dat de overheid uw persoonlijke gegevens in zo’n ONLINE database plaatst, kan het echter geen kwaad als u verder leest en de links volgt!

Het verhaal gaat verder!

databases 0000205 online databases het startsein voor het gevecht om uw gegevens

Misschien wist u het nog niet, maar uw persoonsgegevens zijn geld waard!

Vandaar dat na het ONLINE brengen van databases door de overheden met persoonlijke informatie van de burger, het gevecht om deze gegevens kan beginnen!

Hoe zou u het vinden als bv. uw medische gegevens in handen zouden komen van zorgverzekeraars?

Zij kunnen aan de hand van deze gegevens immers uw zorgpremie verhogen als mocht blijken dat u veel gebruik maakt van zorg faciliteiten en medicijnen, of u zelfs weigeren te verzekeren.

Hoe zou u het vinden als bedrijven uw gegevens in handen zouden krijgen?

Zij kunnen eveneens aan de hand van deze gegevens kunnen bepalen of zij u al dan niet in dienst willen nemen, of in dienst willen behouden, immers een bedrijf staat niet te springen op iemand die vaak ziek is, antidepressiva slikt, of onder behandeling staat!

Hoe zou u het vinden als uw persoonsgegevens in handen vallen van criminele organisaties die uw bankrekening plunderen, of uw identiteit aannemen?

Houdt er wel rekening mee dat als hackers kunnen inbreken in databases, men er ook van uit mag gaan dat diezelfde hackers ook in staat zijn de gegevens in die databases te veranderen.

Zo kan zo’n hacker u gemakkelijk vermoorden door eenvoudigweg medicijnen verwisselen of de dosis van uw medicijnen aanpassen zodat u een “natuurlijke” dood sterft, of de hacker kan uw smetteloze politiedossier veranderen zodat u in een vuurgevaarlijke gezochte crimineel veranderd, waarbij waarschijnlijk eerst geschoten wordt voordat men uitzoekt of u werkelijk bent waarvoor de database u uitgeeft.

databases 0000206 online databases 1x hacken is genoeg en uw schulden liggen op straat

Heeft u geld geleend of een hypotheek op uw huis, of andere schulden gemaakt?

Heeft u ooit in een inrichting gezeten?

Heeft u ooit medicijnen geslikt?

Bent u ooit in aanraking geweest met justitie of politie?

Met een ONLINE database blijft uw verleden u de rest van uw leven achtervolgen!

Het is nooit leuk om er achter te komen dat uw gegevens op straat zijn beland door nalatigheid van de ONLINE database beheerder of criminele hackers die uit zijn op uw persoonsgegevens.

Er zijn echter tal van voorbeelden die aangeven hoe databases gehackt worden, datasticks met databases die worden verloren door onachtzaamheid en laptops en computers met complete databases gestolen.

De digitale techniek, hoe mooi deze ook wordt voorgeschoteld door overheden en bedrijven, is een serieuze bedreiging aan het worden voor uw privacy en veiligheid!

Het wordt nu hoog tijd om de 2 overheidsdatabases aan de tand te voelen!

databases 0000207 database 01 epd database 02 ekd

Het EPD – Elektronisch Patiënten Dossier:

Alleen al de manier waarop deze wordt ingevoerd zou al vraagtekens bij u moeten oproepen.

U kreeg namelijk (al dan niet) een foldertje van de overheid waarin de komst van de EPD werd aangekondigd.

Een foldertje waarin werd aangegeven hoe gemakkelijk het zou zijn als uw medische gegevens in een ONLINE database zouden worden ingevoerd.

Men claimde hierbij dat deze database mensenlevens zou kunnen redden.

Wel het kan net zo goed levens kosten wanneer gegevens incorrect zijn ingevoerd of verouderd zijn!

Er schijnt nogal wat onduidelijkheid te zijn ontstaan vanwege dat overheidsfoldertje.

Veel mensen hebben het foldertje nog steeds niet ontvangen.

Anderen hebben het foldertje achteloos in de vuilnisbak gegooid, niet wetende dat men …

Tsja, en nu komt het “achterbakse” deel van deze ONLINE overheidsdatabase geschiedenis.

Niet wetende dat men een bezwaarschrift moet terugsturen dat bij het foldertje ingesloten zat, wil men NIET in die ONLINE database worden opgenomen.

Veel mensen hebben echter ook geen keus, zitten in een verzorgingstehuis of inrichting en daarvoor wordt vanzelf bepaald dat zij in die database worden opgenomen.

Het trucje dat de overheid NIET durfde uit te voeren met de donorcodicil werd dus WEL toegepast bij deze ONLINE EPD!

Het automatisch opnemen in een database zonder tegenbericht, wel te verstaan!

Meer over het EPD (inclusief bezwaarschrift opvragen) op de volgende LINK!

 

Het EKD – Elektronisch Kind Dossier:

Het Elektronisch Kind Dossier is een database waarin kinderen van 0-19 jaar worden opgenomen.

In deze database gaat de overheid nog verder dan in de EPD.

TE VER als je het mij vraagt!

Met vragen als:

  • Heeft uw kind het wel eens gedaan, wanneer, en met of zonder condoom?
  • Heeft uw kind schaamhaar, zo ja is het lang of gekruld, hoe lang en welke kleur?

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar de vragen zijn op zijn zachtst gezegd ongehoord en hebben meer het karakter van een “ONLINE CATALOGUS voor PEDOFIELEN”, opdat die hun slachtoffers op persoonlijke voorkeur kunnen uitzoeken?!?

Nu ik het toch over pedofielen heb, in de link hierboven naar het EPD artikel staat ook een stukje over een pedofiel op een hoge plaats bij justitie genaamd “Joris Demmink”, aldus KlokkenluiderOnLine.

Meer over het EKD op de volgende LINK!

25-11-2008 Vrees voor Rouvoets schaamhaar politie!

Klinkt een beetje overdreven, maar het is een serieuze waarschuwing!

Zo vind VVD’er Ineke Dezentjé de vragen in deze database ook allemaal wat te ver gaan met deze Big Brother praktijken van minister Rouvoet, de vragen zijn te persoonlijk en slaan werkelijk nergens op!

28-11-2008 Dreigende privacyramp is gevolg van blind politiek dossier denken!

De enige reden die ik kan bedenken waarom overheden zulke waanzinnige databases aanleggen, is dat overheden bang beginnen te worden het overwicht te verliezen bij de groeiende bevolkingsaantallen (deze paranoïde groep “stropdassen” ziet niet eens meer dat zij de bevolking zelf steeds agressiever maakt met hun absurd hoge belastingen, boetecultuur en afbraak van sociale voorzieningen, en dat alles om de weg vrij te maken voor een goedbetaald baantje in het bedrijfsleven).

Het verklaart in ieder geval de kloof tussen burger en politiek.

28-11-2008 “Minister van schaamhaar” is de titel waar Vrijspreker mee kopt met twee uitgebreidere vragen waar niemand iets mee te maken heeft (vragen over de penis van uw zoon en het schaamhaar van je dochter)?!?

Politie en Justitie zouden ook gebruik moeten kunnen maken van het EKD, aldus Rouvoet!

Bovendien zijn er al geruime tijd plannen om de beide databases EPD en EKD te koppelen!

Spookverhaal of bizarre realiteit?

databases 0000208 online databases spookverhalen en eenzijdige informatie

Het is aan u om aan de hand van deze gegevens een besluit te nemen.

Het maakt verder voor mij niets uit of u besluit niets te doen en daarbij uw gegevens automatisch vast laat leggen in een ONLINE database of dat u aan de hand van dit artikel besluit om het bezwaarschrift in te dienen!

Ik lever alleen gratis informatie aan (iets wat den Haag verzuimd te doen), hoe u daarmee omgaat is uw zaak.

U bepaald uiteindelijk ZELF wat al dan niet goed voor u is, niet zo’n bureaucraat vanuit Den Haag.

Ik hoop dat dit artikel u van voldoende informatie heeft voorzien, opdat u er eens rustig over na kunt denken!

Is wel wat anders dan het eenzijdige informatiefoldertje van Den Haag waarbij er meteen maar van uit wordt gegaan dat u GEEN bezwaren zou hebben opgenomen te worden in een ONLINE database.

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken!

Hetzelfde kunstje heeft Den Haag immers geflikt met de Europese Grondwet!

Uw stem werd NIET gehoord!

De Europese Grondwet werd er als Europees Verdrag alsnog doorheen gejaagd!

En aan de EURO heeft iedereen een vermogen verloren, zij bleek ook niet zo stabiel te zijn als werd geclaimd!

databases 0000209 online database rfid en verichip fuck you wie is liever een joker

Diagned.nl is een interessante .pdf waarin men o.a. in het hoofdstuk “Zorg voor zinvolle screening” claimt (op pagina 8 onderin) dat “overheidsbescherming van de burger zwaarder weegt dan keuzevrijheid van de burger”!

Ofwel de overheid kan haar burgers verplichten zich aan een landelijk onderzoek te onderwerpen (denk hierbij aan een epidemie, hoewel men ook een zogenaamd preventief onderzoek zou kunnen verplichten).

Het lijkt mij tijd worden dat deze wet eens drastisch aangepakt wordt!

WBO - Wet op het Bevolkingsonderzoek.

Jira.nl verteld hoe gemakkelijk hacken wel niet is!

Een streepjescode (.pdf) op elk kind!

Na het EPD en het EKD komen een 3e en 4e database in zicht genaamd het EMD (Elektronisch Medisch Dossier, een medicijnen database van de kringapotheken en het VIR (Verwijs Index Risicojongeren).

Het VIR is een database waarin justitiële en zorginstanties (waaronder de scholen en de leerplichtambtenaar) beknopte gegevens uitwisselen over (geconstateerd of vermeend) afwijkend gedrag van jongeren tot 23 jaar. Als twee of meer instanties over dezelfde persoon een VIR-melding hebben gedaan, worden zij automatisch van elkaars meldingen op de hoogte gesteld.

Meer over databases en diverse verhelderende videoclips op Hyves!

Meer over Joris Demmink (secretaris Generaal Justitie) op Hyves!

Ga NIET klakkeloos af op wat overheden u voorhouden, maar ga af op de FEITEN!

02-03-2005 In 2006 is het landelijke EMD klaar!

Hoogervorst (je weet wel, die “gozer” die Nederland het nieuwe en (zoals gebruikelijk bij overheidsvernieuwingen) veel te dure ZORGSTELSEL door de strot perste) was reeds bezig met het ONLINE brengen van een medische database, namelijk het EMD (Elektronisch Medisch Dossier)!

05-09-2005 Elektronische ONLINE dossiers gemakkelijk te hacken!

Aldus een hackproef in een ONLINE ziekenhuisdatabase, waarbij 1,2 miljoen patiëntgegevens vrijkwamen.

Digitale overheid identiteit herkenning systeem:

DigiD – Een digitaal overheidsidentificatie systeem.

eNIK – (Elektronische Nederlandse Identiteit Kaart) Een 2e digitale overheidsidentificatie systeem te gebruiken bij het EMD.

Over de "veiligheid" van deze digitale toepassingen zullen we het maar niet meer hebben, dat mag voor u onderhand wel duidelijk genoeg zijn!

Bron: WorldTheChanges