Politiek, economie en bewustwording 02 De ondergang van de Europese Unie!

Za 9 Juni 2012 15:05 | knight | 6026 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Hoe democratisch is de Europese Unie?

de europese unie 000100 jose manuel barroso dictator

De EU opereert via een systeem van onafhankelijke supranationale instituten, zijnde instellingen die een hogere autoriteit genieten dan de nationale instellingen, waardoor deze bepaalde bevoegdheden op het gebied van besluitvorming en samenwerking kunnen overnemen en daarbij lidstaten kunnen dwingen een bepaalde beslissing door te voeren.

Enkele van deze instituten zijn de Europese Commissie, die uit 27 leden bestaat, waarbij elke lidstaat 1 lid aanlevert, doch waarbij onduidelijkheid bestaat over hoe de keus van de voorzitter (de Portugees José Manuel Barroso (Barroso I 2004-2009 / Barroso II 2009- ) tot stand komt), De Raad van de Europese Unie, waarbij elke lidstaat 1 minister aanlevert, en die samen met het Europees Parlement voor beleidsbepalende en coördinerende taken, de begroting en de wetgeving zorg draagt, De Europese Raad, welke wordt gevormd door de regeringsleiders van de 27 lidstaten + 1 voorzitter (Herman Achille van Rompuy 2009- ) + de voorzitter van de Europese Commissie (José Manuel Barroso), Het Europese Hof van Justitie en De Europese Centrale Bank, die zorg droeg over de invoering van de Euro, volledig onafhankelijk fungeert en haar kapitaal van 5,61 miljard euro verkreeg van de Centrale Banken van de lidstaten.

De bijdrage van de Nederlandse centrale bank DNB ligt op 3,9882% ofwel 230 miljoen euro.

De 3 grootste aandeelhouders zijn Duitsland (18,9%), Frankrijk (14,2%)en Italië (12,5%).

Per 28 december 2010 is het kapitaal 10,761 miljard euro, en de Nederlandse bijdrage verhoogd naar 296 miljoen euro.

Het Europees Parlement is overigens het enigste Europese instituut dat nog de schijn van een democratie overeind houdt, doordat de Europese Staatsburgers elke 5 jaar op een partij mogen stemmen (het Europees Parlement bestaat overigens uit 736 Europarlementariërs).

Het democratische aspect is het gemakkelijkst te herleiden uit de volgende constateringen:

  1. Politici bepaalden over de toetreding tot de Europese Unie, terwijl de kosten van dit nieuwe kolossale bureaucratische apparaat worden verhaalt op de burger in de vorm van extra te betalen belastingen!
  2. Politici bepaalden eveneens dat de Nederlandse munteenheid werd vervangen door een Europese munteenheid, even buiten beschouwing gelaten dat de bevolking meteen al werd bedonderd met de wisselkoers, en later ook mocht opdraaien voor de kosten van de invoering, en nog steeds opdraait voor de handhaving!
  3. Politici hielpen het laatste restje democratie om zeep, toen zij het Franse, Nederlandse en Ierse volk in een referendum verzochten te stemmen over de Europese Grondwet, en het eensgezinde NEE vanuit de bevolking listig omzeilden door een Europees Verdrag (om maar te zwijgen van de wijze waarop Nederlandse politici probeerden de uitkomst ven het referendum te manipuleren door te dreigen met energie uitval, oorlog en het Holocaust spotje van de VVD).
  4. Politici bepaalden dat er een noodfonds nodig is om de hebzuchtige financiële instellingen en corrupte lidstaten overeind te houden, waarbij de burger wederom mag opdraaien voor de steeds verder oplopende kosten omdat het noodfonds een steeds grotere uitleencapaciteit nodig blijkt te hebben, en die landen die in 1e instantie garant stonden nu zelf moeten putten uit het fonds, waardoor de overige lidstaten hun toezeggingen steeds verder moeten opschroeven opdat het noodfonds kan blijven bestaan!

Hoe betrouwbaar is de Europese Unie?

de europese unie 000200 de spiv formule

1999 Europese Santer Commissie treedt af na de publicatie van een rapport over fraude, wanbeleid en vriendjespolitiek, waarbij alle 20 commissarissen “besloten af te treden” (Paul van Buitenen fungeerde hierbij als de klokkenluider)!

2003 Eurostat schandaal, waarbij grote hoeveelheden geld naar geheime Zwitserse bankrekeningen werd overgeheveld.

Van de onderzochte 400 contracten die Eurostat zou hebben uitgevaardigd zouden enkele contracten kunstmatig zijn opgekrikt en veel contracten bestaan eenvoudig weg niet, tussen 1996-2001 werd zo voor 5 miljoen euro verduisterd.

In 2009 introduceert de EU een nieuwe wet: “Protocol on the Privileges and Immunities of the European Union”!

In artikel 1 lezen we dat de leden van de Europese Unie alsook de EAEC (European Atomic Energy Community) volledige immuniteit krijgen van onderzoek en rechtsvervolging.

In artikel 2 worden ook documenten / dossiers gevrijwaard van onderzoek en inbeslagname.

In artikel 3 wordt de Europese Unie zelfs vrijgesteld van belasting.

24-12-2012 Jaques Santer (van de Santer Commissie) komt met de “redding” van Europa in de vorm van een SPIV (Special Purpose Investment Vehicle), waarmee de schulden van in financiële nood verkerende landen binnen de Eurozone kunnen worden opgekocht.

Jacques Santer de leiding geven over het noodfonds is hetzelfde als Dracula aanstellen als directeur van de bloedbank, aldus Martin Callanan, leider van de Britse Conservatieve Europarlementariers.

Het handelt om eenzelfde CDO constructie als die o.a. de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gebruikte, en deze sub-prime CDO is moeilijk slijten, aldus Julian Pendock (Senhouse Capital) tegen CNBC!

25-10-2011 Zelfs Greenspan gaf eerder al aan dat de Europese Unie de verschillen tussen Noord- en Zuid-Europa flink heeft onderschat, waarbij Noord-Europa de buitensporige consumptie van Zuid-Europa bleef subsidiëren.

Hij claimde destijds ook dat de Eurozone ten onder zal gaan.

Frits Bolkestein – VVD

de europese unie 000300 frits bolkestein eurocommissaris en de europese doofpot affaire

1960-1976 Shell

1982-1986 Staatssecretaris Buitenlandse zaken tijdens het kabinet Lubbers I.

1983 Bolkestein sluit een handelsverdrag met Saddam Hoessein, en gaf (tegen het advies van het ministerie van BuZa) toestemming voor de export van chemicaliën naar Irak die werden gebruikt tegen de Koerden en de oorlog met Iran.

23-09-1996 Bolkestein verzocht Els Borst (Minister van Volksgezondheid) de medicijnen Cozaar (bloeddruk verlager) & Zocor (cholesterol synthese remmer) van farmaceut DSM (waar hij destijds voorzitter van was) in de vergoedingsregeling van het ziekenfonds op te nemen.

2001 De Clearstream affaire:

Clearstream is een in 1999 door Deutsche Börse opgezette instelling die op internationaal niveau effecten bewaart.

De Clearstream affaire betreft een schaduwboekhouding, opgezet door s’werelds grootste banken en multinationals, met als doel enorme sommen geld wit te wassen teneinde de belasting te kunnen ontduiken.

Ex-Clearstream bankier Ernest Backes en onderzoeksjournalist Dennis Robert fungeren hierbij als klokkenluiders.

Samen schreven zij ene boek genaamd Révélation$, waarin wordt gesproken over zo’n 150 miljoen transacties, met een totale waarde van 10.000 miljard euro, die in 2000 via Clearstream zouden zijn doorgesluisd.

Zo zouden ook de Russische Menatep Bank en Shell zijn betrokken bij de witwasoperaties van Clearstream!

Régis Hempel, een ex-computer programmeur bij Clearstream, claimt dat ‘s morgens accounts werden geactiveerd om speciale transacties uit te voeren, die later op de dag weer werden gedeactiveerd.

Het boek Révélation$ werd in 2001 o.a. aan het Europees Parlement overhandigd, waarna enkele Europarlementariërs een onderzoek eisten, doch Frits Bolkestein, destijds (1999-2004 Eurocommissaris voor de Interne markt, Douane Unie en de Belastingen, weigerde echter toestemming te verlenen voor een dergelijk onderzoek, hij werd daarin gesteund door EC voorzitter José Manuel Barroso.

Overigens schijnen we de zojuist gepresenteerde gegevens over Frits Bolkestein ook tegen te komen in het boek: “The nazi roots of the Brussels EU”, en wel in chapter 7 “Who is who” pagina 11.

In 2004 was er nog een 2e schandaal rondom Clearstream, nu beschuldigd de rechter-commissaris Renaud Van Ruymbeke Franse politici ervan steekpenningen te hebben aangenomen inzake het schandaal rondom de Taiwanese fregatten, waarbij 8 mensen onder verdachte omstandigheden om het leven kwamen, ook deze affaire belandde in de doofpot.

OPMERKING: Waarom laat Eurocommissaris Frits Bolkestein met de portefeuille Interne Markt, Douane en Belasting het afweten als het erom gaat een beschuldiging van fraude van buitengewoon extreme proporties te onderzoeken?

OPMERKING 2: Wat is de rol van EC voorzitter José Manuel Barroso bij deze, immers ook hij liet weten dat er geen reden zou zijn om een onderzoek in te stellen, waardoor deze zaak uiteindelijk in de doofpot belandde?

Europa wankelt:

de europese unie 000400 europa wankelt - domino effect landen eurozone

De huidige economische crisis heeft Europa niet veel goed gedaan.

’t Wordt steeds duidelijker dat de groei van de Europese Unie onverantwoordelijk snel is gegaan, en dat de cultuurverschillen tussen Noord- en Zuid-Europa te groot zijn om op zo’n korte termijn op te lossen.

Terwijl de ene na de andere Europese lidstaat in financiële problemen geraakt, komt het kapitalistische juk van de EU met steeds waanzinnigere financiële constructies om de Eurozone overeind te houden.

Eenzelfde constructies werden overigens al eerder door financiële instellingen als Goldman Sachs gebruikt om de wereld in de huidige schuldeneconomie te storten, de hefboom werkingen die de Europese Unie van plan is door te voeren zorgen gegarandeerd dat de Eurozone op niet al te lange termijn volledig bankroet gaat!

Gelukkig brokkelt de steun voor de Eurozone beetje bij beetje verder af nu het prijskaartje met de dag hoger wordt, hetgeen zich uit in steeds hogere toezeggingen teneinde de capaciteit van de Europese noodfondsen verder te vergroten.

De Britse Euroscepticus Nigel Farage introduceert in deze video het boek: “Europa Wankelt”!

de europese unie 000500 hans olaf henkel - die abwracker - retted unser geld

Ik wil u ook nog bekend maken met Hans Olaf Henkel, auteur van “Retted unser geld (2010)” waarin hij vertelt hoe de euro een bedreiging vormt voor de (Duitse) welvaart, en auteur van “Die abwracker (2009)” waarin hij verteld hoe politici onze toekomst verkwanselen.

In de volgende video verteld Henkel hoe de Duitse Bondskanselier Angela Merkel wordt gechanteerd door de Franse President van de ECB Jean Claude Trichet (in 2003 als minister van Financiën betrokken bij een bankschandaal, en voorstander van een Federale Europese Autoriteit) en de Franse President Nicolas Sarkozy, die gedreigd zou hebben de “vriendschappelijke band” tussen Duitsland en Frankrijk te verbreken.

07-06-2012 Angela Merkel zou ervoor pleiten meer macht vanuit de afzonderlijke lidstaten naar de Europese Unie over te hevelen, zij claimt hierbij dat hierdoor de Europese crisis bezworen kan worden, echter na een telefoontje van de Amerikaanse President Barack Obama die meende dat het europroject meer is dan alleen een muntunie.

08-06-2012 Opmerkelijk dat de Franse minister voor Europese Zaken, Bernard Cazeneuve een dag later meent eveneens voor een politieke unie te zijn, toeval of heeft Hans Olaf Henkel gelijk dat Merkel wordt afgeperst?

Dat Griekenland niet uit de Europese Unie mag stappen, is niet te wijten aan Duitsland, aangezien Merkel in eerste instantie voorstander was om Griekenland uit de Eurozone te gooien, maar is te wijten aan Frankrijk, waarvan de banken de grootste belangen hebben in Griekenland, Moody’s heeft al 2 Franse banken (Société Générale en Crédit Agricole) afgewaardeerd.

Niettemin moet worden toegegeven dat Griekenland als afnemer van wapentuig belangrijk is voor de Duitse wapenindustrie (31%) alsook de Franse wapenindustrie (24%)!

Henkel is verder voor de nationalisering van de bankinstellingen, en zich er van bewust dat hierdoor de staatsschuld in het begin sterk zal oplopen, doch hij meent dat het land nu niet meer gechanteerd kan worden en de desbetreffende landen eindelijk kunnen beginnen met het verlagen van de staatsschulden.

Wel…

de europese unie 000600 barroso doet een graai naar het belastinggeld - accepteert de burger dat ja of nee

De Europese Unie schijnt alleen oog te hebben voor het redden van de bankensector, maar wie redt de belastingbetaler?

De volgende link (Duitstalige video) stelt dat een perverse financiële sector zwaar risicovol zit te gokken (en dit ook in de toekomst zal blijven doen), omdat zij uit ervaring weet dat de overheden het zich niet kunnen permitteren de financiële sector failliet te laten gaan, omdat zodoende ook het spaargeld van miljoenen burgers in rook opgaat!

De video claimt verder dat als we kijken naar Griekenland, we moeten constateren dat de staatsschuld niet omlaag is gebracht, maar juist met 20 miljard is toegenomen, ondanks dat Griekenland inmiddels voor 100-en miljarden aan noodhulp heeft ontvangen.

De Griekse economie wordt steeds verder afgebroken vanwege de harde bezuinigingsprogramma’s en hervormingen die het land moet doorvoeren om voor “verdere noodhulp” in aanmerking te komen.

In het volgende deel kom ik hierop terug, en zult u zien dat die (ongewenste / opgedrongen) “noodhulp” uit het Europese noodfonds niet is bedoeld om de Griekse of eender welke economie te stimuleren, maar dat het hier gaat om een ordinaire gecamoufleerde “bailout“ van banken met risicovolle beleggingen die waardeloos dreigen te worden!

Europa Wankelt…

de europese unie 000700 europa vergeleken met titanic - op tijd eruit springen of verzuipen

‘k Zou de Europese Unie eigenlijk willen vergelijken met de Titanic.

En daarbij rijst de volgende vraag: “Wanneer zien de politici van de individuele lidstaten in dat het tijd wordt de reddingssloepen uit te zetten vooraleer alle lidstaten, één voor één de diepte in worden gezogen?”

De Europese Unie was niet meer dan een ondemocratisch tot stand gekomen experiment.

Voor zover er al sprake was van steun onder de bevolking, neemt die steun steeds verder af naarmate de hypotheek- / financiële- / economische crisis aan blijft duren, en de overheden steeds verder inzetten op onverantwoorde bezuinigen en hervormingen.

De bevolking steeds verder financieel wordt uitgekleed en zich begint te realiseren dat ook de gezondheidszorg en de pensioenvoorzieningen steeds verder in gevaar komen.

Men zich begint te realiseren niets meer te zijn dan een slaaf in een steeds harder wordende samenleving maatschappij waar graaiende bankiers en onmenselijke multinationals de dienst uitmaken.

Men uiteindelijk beseft dat DEMOCRATIE is verworden tot een woord zonder betekenis!

De steun voor de Europese Unie brokkelt steeds verder af, en dat uit zich in de opkomst van steeds meer nieuwe euro kritische partijen in alle lidstaten van de Eurozone, partijen die langzaam maar zeker hun krachten bundelen.

Zo heeft Nederland de “PVV” van Geert Wilders, België het “Vlaams Belang” en “Lijst Dedecker (LDD)”, Frankrijk het “Front National” met Jean-Marie Le Pen, Groot-Brittannië het BNP (Britisch National Party) en de UKIP met Nigel farage, Finland de “Echte Finnen (SP)”, Oostenrijk de “BZÖ (Bündnis Zukunft Österreich)” van Jörg Haider, Tsjechië het “CDP (Civic Democratic Party)” met Vaclav Klaus, en ook Duitsland moet er sinds kort aan geloven met de nieuw opgerichte Beierse partij “Freie Wähler” met Hubert Aiwanger!

De politiek wil of kan niet voor verandering zorgen en hetzelfde geldt voor de financiële sector.

Verandering is alleen mogelijk wanneer U de politiek aanspreekt op haar verantwoordelijkheden, zodat deze op haar beurt met Uw steun de financiële sector kan aansturen.

Als de politiek niet wil horen, moet zij het maar voelen!

De volgende link verwijst naar een petitie om uit de Europese Unie te stappen!

Veel Geluk en Voorspoed

Kennis is Macht

Bron: WorldTheChanges