De hypotheekcrisis 004 - Het ontstaan van een Europa-bank!

Do 16 Oktober 2008 14:34 | knight | 6227 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

Balkenende’s VOC mentaliteit wordt in de praktijk getest!

De hypotheekcrisis 00401 Overheden nemen omvallende banken over

Ik heb u in de vorige 3 afleveringen kennis laten maken met de hypotheek- kredietcrisis waar dat financieel kapitalistische stelsel momenteel in verkeert.

Ik heb u ook kennis laten maken met de geraffineerde wijze waarop diezelfde financiële instellingen geld uit lucht creëren door meer leningen en hypotheken te verstrekken dan zij aan ingelegd vermogen bezaten van hun klanten, waardoor de geldontwaarding (inflatie) als een sneeuwbal die van een helling afrolt, steeds verder toeneemt!

Deel 01: “Is dit de ondergang van het consumptief kapitalisme”.

Deel 02: “De rekening is voor de belastingbetaler”.

Deel 03: “De overheid schoot te kort”.

INFLATIE…

Door het continue bijdrukken van financiële middelen.

De reden waardoor uw en mijn geld steeds minder waard wordt.

De vraag is: “Slaat dit consumptief gerichte kapitalistische monetaire stelsel te pletter?”

Ik denk zelf van niet.

Ik durf zelfs te stellen dat deze crisis waarschijnlijk expres is uitgelokt!

Terwijl iedereen zich door deze “financiële crisis” ongerust maakte over haar/zijn banktegoeden, spelen de overheden de reddende engel met belastinggeld van de bevolking om het door private banken opgerichte kapitalistische monetaire systeem overeind te houden, dat nu op de rand van de afgrond terecht is gekomen door het wanbeleid dat al die decennia is gevoerd door de “sloofjes” (bankdirecteuren) van dit kapitalistische monster!

03 oktober 2008 – Staat neemt Fortis Nederland volledig over!

Kosten 16,8 miljard euro (inclusief de Fortis onderdelen van AbnAmro)!

06-10-2008 - De rest van Fortis gaat naar voor 75% naar het Franse BNP Paribas, terwijl de overige 25% in handen is van de Belgische Staat (die daarbij een “blokkeringsminderheid” heeft en bovendien 11,7% van BNP Paribas zelf in handen krijgt).

Een investering van de Belgische Staat in Fortis van 11,9 Miljard euro!

05-10-2008 - Eenzelfde constructie zien we in Duitsland bij de “Hypo Real Estate”, waarin de Duitse overheid, samen met de Centrale Bank en branchegenoten 50 Miljard euro steken, waarvan de Duitse overheid garant staat voor een krediet van 35 Miljard euro.

De vraag die men zich zou moeten stellen is WAAROM is deze “crisis” dan uitgelokt?!?

Het antwoord ligt echter voor de hand.

De hypotheekcrisis 00402 Het complot voor een Europa-bank

Deze hypotheek- kredietcrisis geeft het kapitalisme name(n)lijk de kans om hun doelstelling (het invoeren van een Europa-bank naar Wereldbankconcept) versneld door te voeren.

Door banken door de overheden op te laten kopen worden wij als burger als het ware mede-eigenaar (uiteraard hebben wij over dit alles niets te zeggen, het speelt zich immers allemaal af in de hogere regionen van onze dictatuur waaronder politieke kringen, die de beslissingen voor de burger menen te mogen nemen (ondanks dat de kloof tussen burger en politiek steeds verder toeneemt, en het vertrouwen zienderogen wegebt)).

Bovendien claimt de politiek dat dit “bankproject van de overheid” voor alle burgers voordeel zou opleveren in de vorm van staatsgarantie op hun spaartegoeden.

Garanties waar de bevolking overigens zelf grof geld voor betaald, doch daarover later meer.

30-09-2008 Ierland geeft volledige garantie op spaartegoeden!

03-10-2008 – Hogere garantie Britse spaartegoeden!

De Britse Staat staat garant voor een spaartegoed van 50.000 pond (63.800 euro (was 30.000 pond)).

04-10-2008 – Groot-Brittannië en België verhogen garantie spaartegoeden!

Europese minimumnorm 20.000 euro, Nederland tot 38.000 euro, België verhoogt naar 60.000 euro, Italie 103.000 euro, Frankrijk 70.000 euro en Denemarken 40.300 euro!

06-10-2008 – Berlijn verrast met volledige garantie op spaartegoeden!

Merkel en Steinbrück verhoogden de Staatsgarantie op spaartegoeden van 20.000 euro naar een volledige 100% vergoeding!

De hypotheekcrisis 00403 Garantie spaartegoed en Europafonds 700 miljard euro

Ondertussen is Balkenende bezig te slijmen bij de huidige Europese voorzitter Frankrijk om een Europees model voor zijn kapitalistische financiele vangnet op te richten!

02-10-2008 – Europees vangnet voor spaarders en banken in de maak!

Een vangnet waarbij de bevolking waarschijnlijk haar spaartegoed voor 100% krijgt gegarandeerd en wel op Europees niveau, dit om te voorkomen dat Nederlandse spaarders hun spaargeld op buitenlandse banken gaan zetten omdat een aantal van deze banken wel een volledige 100% garantie geven op hun spaartegoeden!

Een Europees vangnet naar Amerikaans model met een fonds van 700 miljard euro!!!

1. Bedenk wel dat de belastingbetaler hiervoor op moet draaien!

Het fonds van 700 miljard euro wordt zeer waarschijnlijk gevuld met belastinginkomsten.

Als dit fonds eenmaal gevuld is kunnen de klanten van de bank die failliet mocht gaan hun gespaarde vermogen terugkrijgen uit dit fonds.

Wat weinigen zich schijnen te beseffen, dat de bankklant in de vorm van belastingbetaler eigenlijk zelf een extra vermogen betaald voor de garantie dat hij zijn eigen spaartegoed terug zal krijgen bij een faillissement van zijn bank.

2. Ook schijnen weinigen te beseffen, dat wanneer dit fonds eenmaal is opgericht, een bank eigenlijk NOOIT failliet kan gaan, omdat vanuit dit miljardenfonds de benodigde bedragen direct kunnen worden doorgesluisd naar de bank die in financiële moeilijkheden is gekomen, zonder dat iemand er ooit achter komt dat de bank in een “crisis” terecht kwam.

Een belangrijke vraag rijst hierbij op: “WIE wordt hierbij de onafhankelijke toezichthouder?”

In ieder geval betekend dit voor de burgerbevolking een extra belastingverhoging totdat dat fonds van 700 miljard is gevuld.

Ondertussen denkt Wouter Bos nog na of hij al dan niet 100% aan spaartegoed garanties durft te bieden, zoals de andere landen hem reeds één voor één voorgegaan zijn.

05-10-2008 – Bos sluit verhoging garantie op spaargeld niet uit!

Even terugkomen op 2 eerdere projecten van “onze volksvertegenwoordigers”!

De hypotheekcrisis 00404 Cameratoezicht en biometrisch paspoort met vingerafdruk

Wat waren we “blij” met al die cameratoezicht in de strijdt tegen criminaliteit en “terrorisme” die (deze zelfde overheid overigens (zeer waarschijnlijk met opzet) zelf heeft uitgelokt), de privacy drastisch inperkt en de criminaliteit alleen verplaatste buiten het beeld van de camera’s!

Behalve dat deze camera’s een vermogen kosten aan belastinggeld, blijkt steeds weer dat deze camera’s alleen effect hebben op de aantasting van de privacy van de burger, hun “nuttigheid” qua preventie van criminaliteit staats steeds weer ter discussie.

23-01-2007 Connexion onderzoekt mismanagement in Arnhem!

Hierbij werden de camera’s in de bus ge(mis)bruikt tegen de buschauffeurs zelf.

02-10-2008 Cameratoezicht voor psychiatrische patiënten

06-05-2008 CCTV boom has failed to slash crime, says police!

07-05-2008 Kritiek op registratie kentekens omgeving Zwolle!

28-05-2008 Cameratoezicht in treinen!

15-09-2008 Ambulancebroeders niet enthousiast over cameratoezicht (video)!

16-09-2008 Camera’s op bussen leiden niet tot minder geweld!

02-10-2008 Cameratoezicht in isoleercel!

Kritisch op cameratoezicht - Brief De Graaff over cameratoezicht.doc

Een vernietigend stuk over kosten en efficiëntie van camera’s en de twijfel aan de noodzaak van plaatsing!

Een rapport betreffende 4 metingen (2003, 2004, 2005 en 2006) over cameraplaatsing in Amsterdam claimt dat niet te bewijzen valt of cameratoezicht effect heeft (2.3), ook voelt nog steeds 75%-80% van de bewoners in een gebied met cameratoezicht zich nog steeds onveilig (3.1).

Terwijl 32% claimt wel eens slachtoffer te zijn geweest van criminaliteit of overlast, ligt dit percentage bij een gebied met cameratoezicht op 40% (5.4).

Net zo “blij” zijn wij met dat biometrisch pasport en de plannen voor de opslag van alle banktransacties, biometrische kenmerken, internetverkeer (e-mails, surfgewoontes), sofinummers, telefoonverkeer (gsm, sms, mms) en vliegverkeer van alle Europese burgers in één centrale databank!

Biometrisch paspoort!

01-07-2005 Biometrische paspoorten binnen 10 jaar gekraakt!

14-09-2005 Ongeloof over problemen met biometrisch paspoort

10-01-2006 Biometrisch paspoort krijgt kritiek te verduren!

28-08-2006 Biometrisch paspoort officieel ingevoerd!

28-08-2006 Biometrisch paspoort gevaar voor privacy!

06-03-2007 Biometrisch paspoort eenvoudig te kraken!

Onnodig te zeggen dat we deze kapitalen aan belastinggeld verspillende (ook nog eens onveilige) biometrische onding aan het CDA te danken (website CDA standpunten) hebben!

Eigen artikel: “Nederland een politiestaat 02 – Het biometrisch paspoort!”

 

Terug naar de banken en een kijkje in de toekomst!

De hypotheekcrisis 00405 Verdwijntruc cash geld in virtueel geld

 

Nu we iets over de hypotheekcrisis hebben geleerd, gaan we verder met de meest waarschijnlijke volgende zet van deze kapitalisten.

Een goocheltruc deze keer.

Het omvormingsproces van CASHgeld naar VIRTUEEL geld.

We kennen allemaal de armoede in de 3e wereldlanden, velen van u halen die aan om aan te duiden dat we het hier in vergelijking met daar “goed” hebben, hoewel sommigen die zich in Nederland al in een benarde situatie bevinden dit (overigens volkomen terecht) zullen bestrijden!

Mijn verwachting is dat met de huidige miljarden verspillingen van de overheden om het op instorten staande kapitalisme overeind te houden, de armoede in onze zogenaamde “welvarende” landen verder zal toenemen.

Zeker als we toelaten dat “onze volksvertegenwoordigers” ons als 3e rangs burgers blijven behandelen en onze kinderen aan drugs en criminele elementen ten onder laten gaan.

Cascade International – Drugsverslaving steeds meer geaccepteerd!

Drugsbeleid in Nederland!

Justitie over Cannabis – Regels omschreven in Opiumwet!

Postbus 51 – Ben ik strafbaar als ik drugs bezit, gebruik, produceer of verhandel?

21-03-2001 Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) – Groeiende drugsverslaving onder jongeren!

2003 Drugsgebruik leerlingen!

05-03-2008 Dealers op en rond scholen aanpakken!

07-03-2008 Drugs maken politici blind voor de feiten!

25-08-2008 Wiettaxi bracht bestelde drugs naar scholieren!

10-09-2008 Nederland blijft belangrijkste producent van xtc!

 

Wij…

De wat oudere generatie kunnen ons nog goed voor de geest halen hoe het 20-30 jaar geleden was…

De wereld was een stuk vriendelijker, de deuren stonden gewoon open en de buren kwamen sociaal op de koffie voor een praatje, maar daar zijn nu alleen nog herinneringen van over.

De politiek heeft de samenleving kapot gemaakt.

Individualisme.

Toenemende prestatiedwang.

Opgedrongen efficiëntie verbetering.

Eenzaamheid.

Asociaal gedrag en intolerantie.

Vervagende “Normen en Waarden” en het teloor gaan van respect.

De maatschappij blijkt intussen bikkelhard te zijn geworden!

 

Afijn…

Ik ben wat afgedwaald…

De hypotheekcrisis 00406 Virtueel geld en rfid-verichip

Terug naar de verdwijntruc van het CASH geld!

Men zal claimen dat het drukken en persen van CASH teveel geld kost.

Men zal ook de oplopende kosten aanhalen verbonden aan de beveiliging van geldtransporten die steeds vaker zullen worden overvallen.

Om van de almaar toenemende valsemunterij maar niet te spreken.

 

Er is eigenlijk al veel verandert in het bankwezen tov vroeger.

De gratis bankpasjes zijn vervangen door betaalpasjes, wat ronduit schandalig is omdat je hebt zo’n ding nodig hebt als je aan je eigen geld wilt komen!

Het aantal gratis girobetaalkaarten is uitgedund en je moet er tegenwoordig voor betalen.

De klantvriendelijk en service van deze financiële “dienstverleners” is al een tijdje in het geding doordat filialen in dorpen zijn afgestoten en men er steeds meer op aandringt via het internet te bankieren.

Als gevolg van deze “reorganisaties” is veel bankpersoneel ontslagen.

De balies in de banken zijn onpersoonlijk geworden, alles moet tegenwoordig staand gebeuren, alsof men je snel weer de deur uit wil werken, een enkele bank (en dan spreek ik van buitenlandse banken) biedt je tegenwoordig nog een stoel aan en een kopje koffie om de vriendschappelijke relatie tussen bank en klant (van vroeger) nog eens te benadrukken.

De bereikbaarheid van de banken is teruggebracht naar wat hoofdfilialen in de grote steden, een website die regelmatig plat ligt en een duur 0900 “servicenummer” van 1,45 euro!

Met ouderen wordt ook steeds minder rekening gehouden.

Rente krijg je ook al haast niet meer op je spaartegoed (voor zover je die nog hebt).

Nog even en men laat je betalen voor het op laten slaan van je “vermogen” op de bank!

 

Ook wil ik nog even op de Rfid- Verichip terugkomen.

Deze chips zullen waarschijnlijk nog eens versneld ingevoerd worden, waarbij men zal claimen dat het de veiligste manier is om te betalen, als zijnde de veiligste manier van identificatie (het herkennen van de eigenaar van de rekening)!

Men zal daarbij claimen dat u geen zwaar CASHgeld meer bij u hoeft te sjouwen.

Men zal hierbij ook claimen dat u veiliger over straat kunt lopen omdat, doordat u geen CASH geld meer bij u draagt, en u dus geen slachtoffer meer wordt van overvallers omdat er bij u niets te halen zou zijn.

Dit virtuele geld zal de kapitalist super vermogend maken, in geval deze het nog niet mocht zijn.

De (Staats)banken kunnen nu immers net zoveel virtueel geld creëren als zij denken nodig te hebben, zonder bang te hoeven zijn dat iemand haar/zijn vermogen zou incasseren, omdat er tegen die tijd geen CASH geld meer bestaat.

Niemand zal het opmerken als de komma bij bepaalde transacties een plaatsje is opgeschoven, en mocht het toch opvallen dan beroept men zich op een menselijke of computerfout.

 

Ik zou zeggen: “Geef uw ogen en oren goed de kost, want er staat nog iets te gebeuren!”

17-01-2008 Europeaan krijgt bankrekening met 18 tekens door invoering van het Europese betaalsysteem SEPA (Single European Payments Area) een open Europese markt voor bankproducten!

IBAN staat voor "International Bank Account Number" Het IBAN bestaat uit 18 tekens: De eerste 2 letters geven de landcode aan: NL voor Nederland; De volgende 2 cijfers vormen een controlegetal; Dan volgen 4 letters ter aanduiding van uw bank, bijv. ABNA; Tot slot volgen 10 cijfers: uw 'oude' nummer met 1 of meer nullen. BIC staat voor “Bank Identifier Code” Deze code is naast het IBAN nummer nodig om de andere bank te identificeren (De BIC wordt ook wel S.W.I.F.T.adres genoemd).

De BIC van de banken in Nederland bestaat uit 8 tekens: Eerst een bankcode: 4 letters Dan een landcode: 2 letters, bijv. NL Als laatste een plaatscode: 1 cijfer en 1 letter

De bankpassen worden voorzien van een EMV chip.

Ingangsdatum vervanging bankpassen gepland op 2010!

 

Bron: WorldTheChanges