Hypotheekcrisis 008 Wouter Bos en de verdraaide feiten!

Za 10 Januari 2009 21:55 | knight | 6161 keer bekeken | 0 reacties | 1 x aanbevolen | Artikel voorlezen

De hypotheekcrisis 00801 wolven in de politiek boskabouter wouter

Tsja, ik gaf reeds in mijn artikel: “Politiek Theater 001 Wolven in de politiek!” aan welke koers de PvdA (in 1e instantie “Partij van de Arbeid”, doch later door menigeen gekscherend “Partij van de Allochtonen” werd genoemd gaan varen.

Een “Partij van de Arbeid” is het reeds lang niet meer, want waar was de kritiek van de PvdA toen men begon het arbeidsrecht te slopen door o.a. het ontslagrecht te versoepelen?

En waar zat het verstand van de PvdA toen het idee werd geopperd en uitgevoerd om werknemers “tijdelijk” in de WTV (Werktijdverkorting) te stoppen?

Iedereen met een beetje gezond verstand kan hierbij al aan zien komen dat deze regeling vooral ge(mis)bruikt gaat worden om van de oudere werknemers af te komen”.

Niemand weet hoelang deze “krediet- hypotheekcrisis” gaat duren, want niemand kan voorspellen wanneer de economie weer aan gaat trekken, verder worden er nog steeds GEEN maatregelen genomen om die misleidende reclames aan te pakken, laat staan te verbieden.

En mocht de economie over enige tijd toch een beetje aantrekken, beginnen bedrijven liever met jonge goedkope krachten vanwege hun verder opgeschroefde eisen van efficiëntie en flexibiliteit.

In de toekomst zullen bedrijven zich meer en meer richten op snelheid (kwantiteit) ipv op deskundigheid (kwaliteit) je ziet het immers al aan de “duurzaamheid” van de nieuwe generaties producten, ze gaan steeds korter mee.

We zullen de PvdA ondertussen maar officieel omdopen tot “Partij voor de Armoede!” om de richting van de PvdA nog maar eens duidelijk aan te geven, zijnde kapitalistisch RECHTS!

De PvdA ontpopt zich daarbij als de zoveelste zakkenvullers partij!

Wouter Bos…

De “uitvinder” van het “spaargarantiefonds”.

De (zogenaamd linkse) politicus die claimt dat: “de banken een deel van de (toch al lage) rente in moeten nemen om deze te stoppen in een spaargarantiefonds”.

Een fonds die onze Boskabouter wil oprichten opdat de spaarder ook in de toekomst verzekerd is van zijn eigen spaargeld?!?

De hypotheekcrisis 00802 onbetrouwbaarheid van banken

Mijns inziens laat Wouter Bos hiermee juist zien dat hij zelf weinig vertrouwen heeft in het financiële stelsel!

En als “onze” financiële minister al geen vertrouwen heeft in (zoals we zelf aan den lijve hebben ondervonden) dat corrupte financiële stelsel dat een vermogen creëerde uit niet bestaand geld, waarom zouden wij burgers onze spaartegoeden dan nog aan dat soort “oplichters” moeten toevertrouwen, zeker als we beseffen dat elke bank op elk moment de waarde van onze spaartegoeden kan doen verdampen?!?

De spaarder die al bijna geen rente krijgt voor zijn spaartegoed, moet reeds betalen voor een bank- en/of giropas om te kunnen pinnen, moet ook steeds vaker voor bankdiensten betalen die vroeger gratis waren, moet ook steeds meer moeite doen om antwoorden te krijgen op zijn klachten en/of vragen omdat steeds meer bankfilialen verdwijnen, zeker in de kleinere gemeenschappen / dorpen etc.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat veel Nederlanders hun spaargeld naar buitenlandse banken brachten omdat deze claimden meer rente te geven op hun spaarrekeningen, waardoor de buitenlandse economieën werden aangedreven met Nederlands spaargeld (op zich al een "slimme" zet van de Nederlandse politiek).

Uhm…

Hoe zit dat nou precies met spaargeld dat op een bank staat?

Spaargeld is dat geld dat je niet direct nodig denkt te hebben en dat je “veilig” op de spaarrekening van een bank zet in de hoop dat het (zich vermeerdert met eventuele rente) een steeds schameler wordend pensioen kan aanvullen opdat je als gepensioneerde minder zorgen hoeft te hebben rond te kunnen komen.

Even buiten beschouwing gelaten dat pensioenfondsen steeds meer pensioengelden zitten te vergokken in dubieuze buitenlandse (aandelen en obligatie) fondsen en wapens waardoor je ook nog eens hogere pensioenpremies moet gaan betalen en steeds minder zekerheid hebt op een pensioen in de toekomst!

Mocht je de pensioengerechtigde leeftijd ooit halen, want die wordt langzaamaan steeds verder verhoogd, terwijl arbeidsdruk bij de bedrijven steeds verder toeneemt!

De hypotheekcrisis 00803 banken lenen meer geld uit dan er binnen komt

Nog even een kleine toelichting hoe de kredietcrisis is ontstaat:

Het geld dat je als spaarder tegen zo’n 1-2% (sinds kort vanwege de kredietcrisis waarbij banken staan te springen om spaartegoeden verhoogd naar zo’n 4-5%) rente op de spaarrekening van een bank zet, leent de bank weer uit aan anderen tegen een veel hoger percentage (5-10% of meer).

Een lucratieve inkomstenbron van de banken, doch deze begonnen steeds hebberiger te worden en begonnen op den duur meer leningen en hypotheken te verstrekken dan zij in de vorm van cash vermogen in hun eigen bank ontvingen!

Ik vraag me daarbij af of het uitlenen van NIET BESTAAND geld eigenlijk wel LEGAAL is?!?

VALSEMUNTERS (mensen die zich schuldig maken aan oplichting, door zelfgemaakte muntjes uit te geven als zijnde een wettig betaalmiddel) worden immers ook bestraft.

Is het VIRTUEEL creëren van geld (LENING of HYPOTHEEK) door banken om daar REEEL geld (RENTE) voor terug te krijgen niet hetzelfde?

Immers het stelen van VIRTUEEL eigendom is reeds strafbaar gesteld!

Als het aan Boskabouter Wouter ligt, mag de burger als spaarder opdraaien voor het WANbeleid van de banken en de overheid zelf als zijnde financiële toezichthouder!

Laat de volgende woorden rustig tot u doordringen!!!

Wouter Bos wil de “SCHADE” die mede door ZIJN EIGEN TOEDOEN (maar vooral door toedoen van zijn voorganger ZALM) is ontstaan verhalen op U als ONSCHULDIGE burger in de vorm van SPAARDER bij zo’n (naar het zich laat aanzien) dubieuze bank die zelf VIRTUEEL GELD creëerde om zijn zakken te kunnen vullen!

Doch “onze” Boskabouter maakt het wel erg bont met de volgende woorden:

De burger is schuld aan de kredietcrisis omdat zij alsmaar meer wil consumeren!

De hypotheekcrisis 00804 wouter bos burger schuld door overconsumptie

Wat een LEF!

Wouter Bos vergeet voor het gemak maar even dat hij (als minister van financiën) vele miljoenen opstrijkt aan inkomsten op RECLAME die bedrijven uitzenden.

Reclameboodschappen die specifiek aan U zijn gericht als ”mogelijk toekomstige klant en consument” om u over te halen om dingen te kopen die u in 1e instantie niet eens wilde aanschaffen!

Reclame waar voor 100-en miljoenen aan onderzoek in wordt geïnvesteerd, opdat deze steeds geraffineerder en verleidelijker en steeds persoonlijker (gedragsgerelateerde reclame) aan U word gericht opdat u nog meer aankopen wilt doen!

Maar toch ligt volgens die politieke Boskabouter “Wouter” de schuld bij U.

U had zich maar beter moeten wapenen tegen al die continue uitgezonden reclames op radio en tv, boodschappen op aanplakbiljetten en posters, grote koppen in kranten en tijdschriften etc.

Het is volgens Wouter Bos uw schuld dat de media STEEDS MEER IRRITANTE reclameboodschappen uitzenden terwijl de overheid zelf geen poot uitsteekt / gedoogd omdat zij hier in de vorm van MILJOENEN belastinginkomsten van profiteert, terwijl u ondertussen door dat continue hersenspoelen van de media nog slechts aan één woord kunt denken, en dat is “KOPEN”!

Om te KOPEN hebt u GELD nodig, en in geval u GEEN geld heeft moet u dit dus LENEN!

Waarbij banken op het (destijds geniale) idee kwamen geld te verdienen aan het uitlenen van geld dat zij niet eens bezaten!

DE ENIGSTE REDEN WAAROM DEZE KREDIETCRISIS BESTAAT!

De kredietcrisis is er nu eenmaal, en wat nu?

Geld blijven uitdelen aan banken en hypotheekverstrekkers, zoals minister Boskabouter Wouter doet?

De staatsschuld is inmiddels met 100 miljard opgelopen, of wel 6.000 euro per inwoner van Nederland.

200 Miljard euro wachten nog op een bestemming, waardoor er een schuld per inwoner kan ontstaan van 18.000 euro.

Laten we hopen dat deze politieke Boskabouter niet ook nog eens miljarden gaat steken in “omvallende” bedrijven, anders kunnen we Nederland over niet al te lange termijn failliet verklaren!

FEIT IS en BLIJFT:

De banken hebben voor 2.200 miljard euro aan hypotheken en leningen verstrekt, waarbij aangenomen mag worden dat daar op termijn zo’n 10% van afgeschreven dient te worden (een slordige 220 miljard euro).

Denk eraan dat figuren als tuinkabouter Wouter een land als Nederland zelfs failliet kunnen laten gaan, waardoor Nederland bij het IMF om geld moet aankloppen, de belastingen drastisch omhoog zullen gaan en overheidsbedrijven verplicht worden te privatiseren.

Om maar te zwijgen van de TORSIE waarmee de EURO nu te maken krijgt doordat NIET alle landen een gelijke recessie ervaren!

Enkele landen dreigen immers al de 3% norm die bij de invoering van de euro werd afgesproken te overschrijden!

Gezien de voorspelling dat dit wel eens een langdurige recessie zou kunnen worden en het fanatisme waarmee tuinkabouter Wouter miljarden aan kredieten blijft verstrekken, zouden we ons eens af moeten vragen hoe lang het duurt voordat Nederland failliet gaat (doelende op een reeds bereikte staatsschuld van 57,3% van het bbp)!

WIE mag opdraaien voor Boskabouter Wouter zijn miljarden kapriolen?

Juist…

WIJ als belastingbetaler!

26-11-2008 Oorzaak financiële crisis blijft onduidelijk!

Alexander Pechtold “onderzoekt” de oorzaak van de krediet- hypotheekcrisis en claimt niet tevreden te zijn met het antwoord van de bankiers, ben benieuwd hoe dat afloopt, hoewel we bij voorbaat al weten dat het met een sisser zal aflopen (zoals gewoonlijk, wanneer de politiek betrokken is bij onderzoeken naar problemen waarin de politiek zelf een belangrijke rol speelt)!

28-11-2008 Nederlandse staatsschuld stijgt tot 57,3% van bbp in 2008!

Met de snelheid waarmee Wouter Bos miljarden kredieten blijft rondslingeren, zal de staatsschuld in 2009 waarschijnlijk verdubbelen!

03-12-2008 Spaarders draaien op voor garantiefonds!

Waar Banken en Overheid falen, draait de burger (dit keer als spaarder) op voor de financiële gevolgen!

05-12-2008 Overgeld neemt stelling: Garantiefonds spaarders belachelijk!

27-12-2008 De geldpers is ons laatste redmiddel!

Ja, hoor dat is de oplossing (bedacht door hooggeschoolden notabene).

Gewoon geld bij blijven drukken, dan hangt de Euro binnenkort ook als schijtpapier in het toilet naast de dollar!

Bbp – Bruto Binnenlands Product!

HetEchteNieuws - Interessant stuk over Pensioensparen en de jaarlijkse waardevermindering van geld etc.

Bron: WorldTheChanges