Rice sluit akkoord met Roemenie over militaire bases

dinsdag 6 december 2005 23:44 | Innercircle | 2525 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

BOEKAREST - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice heeft dinsdag een akkoord getekend met haar Roemeense collega Razvan Ungureanu over het opzetten van vier Amerikaanse militaire bases in het Oost-Europese land. Ze deed dat tijdens een kort bezoek aan Boekarest.

Rice bezocht Boekarest na overleg in Berlijn met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze ontmoette ook de Roemeense president Traian Basescu. In een gezamenlijk optreden voor de pers zeiden beide politici dat de VS en Roemenië vastbesloten zijn het internationaal terrorisme te bestrijden, maar met respect voor de mensenrechten.

Roemenië huisvest volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch een geheime CIA-gevangenis waar verdachten van terrorisme zouden worden vastgehouden. Ook is er opschudding ontstaan over geheime vluchten van de CIA met terreurverdachten via Europese luchthavens.

Na haar bezoek aan Roemenië is Rice doorgereisd naar Oekraïne. Ze arriveerde dinsdagavond in Kiev, waar ze een gesprek zal hebben met president Viktor Joesjtsjenko. Daarna reist de minister door naar Brussel voor een bezoek aan het hoofdkwartier van de NAVO.

Bron: Telegraaf

 Quote

De gedachte manifesteert zich in het woord, het woord manifesteert zich in de daad, de daad ontwikkelt zich tot een gewoonte, en de gewoonte verhardt zich tot een karakter. Sla dus acht op de gedachte en waar ze u brengt, en laat haar voortkomen uit liefde ontstaan uit begaanheid met alle wezens. Zoals de schaduw het lichaam volgt, zo worden wij wat we denken.
Onbekend