Witte Huis stuurt Kazachse reporter Borat weg

Vr 29 September 2006 11:21 | Frank | 3049 keer bekeken | 2 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen
WASHINGTON - Borat, de fictieve Kazachse verslaggever gespeeld door de de Britse komiek Sacha Baron Cohen (ALi G), is donderdag bij het Witte Huis weggestuurd door veiligheidsagenten. Hij wilde „premier George Walter Bush” uitnodigen voor het bekijken van zijn film die binnenkort uitkomt. De stunt was kort voor het bezoek van de Kazachse president Nursultan Nazarbajev aan de Amerikaanse president, meldden Amerikaanse media.


In de film, 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan', reist de lompe en seksistische verslaggever voor zijn vaderland naar Amerika om zijn cultuur te verspreiden. Hij vangt Pamela Anderson met een zak omdat hij met haar wil trouwen. Kazachstan wordt in de film onder meer getoond als een plek waar paardenurine de nationale drank is. De komische film van Cohen, ook bekend van zijn typetje Ali G., is op filmfestivals met groot enthousiasme ontvangen.

De Kazachse autoriteiten kunnen de humor er niet van inzien. Ze vinden namelijk dat hun land door Borat wordt afgeschilderd als immens achterlijk. Kazachstan heeft Cohen gedreigd met juridische stappen. Ook is de fictieve Kazachse website van Borat uit de lucht gehaald.

De 'rel' heeft nu een absurdistisch trekje gekregen nu president Nazarbajev vrijdag tijdens zijn bezoek aan Bush in Washington onder meer wil praten over het imago van zijn Aziatische land. Nazarbajev, die zijn land met straffe hand regeert, zou met tv-spotjes op de Amerikaanse televisie dat imago willen oppoetsen. Ook heeft Kazachstan miljoenen dollars uitgetrokken om een actiefilm over het 'heldhaftige' verleden van Kazachstan te maken.
Bron: Telegraaf

Reacties

  Bekijk de hilarische video's!

  Za 30 September 2006 04:20 | Frank |

  Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan staat een spelfout.

  Do 19 Oktober 2006 02:10 | Frank |

  ALMATY - Op de nieuwe bankbiljetten van Kazachstan staat een spelfout. Het woord ''bank'' is verkeerd geschreven.

  De centrale bank wil de biljetten desondanks verspreiden en daarna geleidelijk intrekken. Politici vinden dat de briefjes van 2000 en 5000 tenge (circa 12 en 30 euro) meteen moeten worden vervangen.


  De blunder komt op het moment dat Kazachstan op de korrel wordt genomen in een satirische film over de fictieve Kazachse journalist Borat.

  Nou ik kan het niet vinden jij wel?


  5000tenge