''Wonder Woman'' Gal Gadot verdedigt Israelische aanvallen op Gaza

Do 28 Mei 2020 05:59 | Astrid Essed | 236 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen | Artikel voorlezen

 
''WONDER WOMAN'' ISRAELISCHE FLIMACTRICE GAL GADOT VERDEDIGT AANVAL OP GAZA EN STAAT OP DE COVER VAN TV FILM!
ZIE OOK
BRIEF!
AAN
Redactie TV Film
Onderwerp: Filmactrice Gal Gadot als ''coverbabe'' in uw TV krant
Gal Gadot verdedigt oorlogsmisdaden
Geachte Redactie,
[Zie onder Epiloog wat ik van u verlang en eis.
In onderstaande brief is dat toegelicht]
''Eindelijk eens NIET de zoveelste blonde of -wat vaker voorkomt- [slecht] geblondeerde dame op de cover van uw blad'' dacht ik, toen ik de foto van een donkerharige, inderdaad mooie vrouw op de cover van uw recente TV film gids, nummer 11, 23 mei t/m 5 juni jongstleden zag staan.
Totdat ik op uw cover las om wie het gaat:
De Israelische filmactrice Gal Gadot.
En daar bleef het niet bij:
Op bladzijde 83 in uw Gids [zie onder P/S] stond er een lovend stukje over haar en haar rol in ''Wonder Woman'', een Superhelden[heldinnen]bioscoop spektakelfilm uit 2017. [1]
Hierop schijnt een vervolg te komen, Wonderwoman 1984.[2]
Uw promotie van Gal Gadot is naar aanleiding van het feit, dat Veronica op zondag 31 mei om 20.00 de ''oude'' Wonderwoman uitzendt, zoals u vermeldt [met een korte inhoudsbeschrijving, nogal een idioot verhaal mijns inziens, maar dat daargelaten] op bladzijde 82 in uw Gids
Zie onder P/S
''Waarom is het van belang, dat Astrid Essed ons hierover aanschrijft?''
zult u denken.
Wel Geachte Redactie, het gaat hier om het volgende:
Deze Israelische filmactrice, uw ''coverbabe'', die zo heeft ''geschitterd''[uw woorden, zie onder P/S]  als Wonderwoman, heeft onvermoede, nare kanten.
Niet alleen heeft zij gediend in het Israelische leger [3], dat zoals u weet, of althans behoort te weten, een bezettingsleger is, met alle daaraan gekoppelde onderdrukking en terreur [4], het is nog erger.
Want nu kan men nog aanvoeren, dat militaire dienstplicht in Israel verplicht is en dat niet iedere Israelische soldaat, hoewel deze wel de bezetting van de Palestijnse gebieden in stand houdt, zich per definitie heeft schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden.
ECHTER:
Deze ''schitterende'' coverbabe en filmactrice heeft zich van haar meest weerzinwekkende kant laten zien door de moordende Israelische aanval op Gaza ''Protective Edge'' uit juli-augustus 2014, te ondersteunen!
Ik citeer de Britse krant The Independent:
''As the conflict between Israel and Gaza worsened, she uploaded a photograph of herself praying with her daughter Alma.
“I am sending my love and prayers to my fellow Israeli citizens,” she wrote. “Especially to all the boys and girls who are risking their lives protecting my country against the horrific acts conducted by Hamas, who are hiding like cowards behind women and children...We shall overcome!!! Shabbat Shalom! #weareright #freegazafromhamas #stopterror #coexistance #loveidf”'' [5]
Nou laat ik de politieke en verzetsbeweging Hamas even buiten beschouwing, zonder te ontkennen, dat Hamas zich zeker ook schuldig maakt aan ongerechtigheden [6] , maar daar gaat het hier niet om.
Gadot verzwijgt niet alleen het feit, dat Israel bezettingsmacht is sinds 1967 en zich heeft schuldig gemaakt-en nog doet- aan onder andere misdaden zoals foltering, etnische zuiveringen, landroof [bouw en uitbreiding in bezet Palestijns gebied gebouwde illegale nederzettingen], apartheid en oorlogsmisdaden [7]
In die die specifieke Israelische militaire aanval op Gaza, waarvoor zij met haar [onschuldige] dochtertje bidt [wat een goddeloos Gebed!][8], heeft Israel zich schuldig gemaakt aan zware oorlogsmisdaden:
In de aanval op Gaza in 2014 , waarvoor la Gadot heeft gebeden, zijn in twee maanden tijd 1391 Palestijnse burgers gedood, waaronder 526 kinderen [9], een VN school werd gebombardeerd [10], een ziekenhuis werd beschoten [11], moet ik doorgaan?
Ik denk, dat dit wel een Beeld geeft.
Wie een dergelijke misdadige aanval verdedigt, applaudisseert dus voor het doden van ongewapende burgers en kinderen en beschietingen van scholen en ziekenhuizen.
EPILOOG
Ik vraag u niet om aan politiek te doen, WEL stil te staan bij het feit, dat wie openlijk misdaden als het targetten van burgers [12] en beschietingen van scholen en ziekenhuizen verdedigt, geen lovend stukje in uw TV krant verdient [zie onder P/S, uw pagina 83], dat trouwens sowieso overbodig was, omdat aan de bewuste film waarin Gadot heeft gespeeld, op bladzijde 82 al aandacht was besteed en naar mijn mening meer dan voldoende.
En met name hoort IDF lover Gadot [13] in geen geval op uw voorpagina [de cover] te staan!
U wist het niet?
Dan weet u het nu!
Ik reken erop, geen foto's meer aan te treffen van de bewuste dame of lovende stukjes in uw blad, want zo wordt u, of u het nu wil of niet, onderdeel van het probleem, dat aan de wortel ligt van het huidige Midden Oostenconflict.
De onderdrukkende Israelische bezetting van de Palestijnse gebieden. [14]
Houdt u hieraan, anders gaan onze degens elkaar weer kruisen!
Vriendelijke groeten
Astrid Essed
Amsterdam 
TEKSTEN TV FILM:

STUKJE OP BLADZIJDE 83, TV FILM GIDS

GAL GADOT SLUIT MEI SPETTEREND AF ALS WONDER WOMAN
Deze Meimaand Filmmaand heeft Veronica het lekkerste voor het laatst bewaard.
Onze coverbabe Gal Gadot schittert weer als Wonder Woman.
In 2017 verwierf Gal Gadot wereldfaam als de stoere superheldin. Voor de Israelische schone bleek haar kostje gekocht.
Half augustus komt het vervolg uit, althans we hopen, dat we dan naar de bioscoop kunnen om Wonder Woman 1984 op het witte doek te zien en Gal weer in haar roodblauwe pakje door het beeld te zien rennen.
En op 8 oktober verschijnt de actrice ook in Death on the Nile.
Net als Murder on the Orient Express een verfilming van een spannend verhaal van Agatha Christie met opnieuw Kenneth Branagh als de besnorde speurder Hercule Poirot.
Gal speelt de rol van de steenrijke Linnet Ridgeway, die tijdens een cruise over de Afrikaanse rivier de Nijl het loodje legt.
WONDER WOMAN 20.00 Veronica
EINDE STUKJE OVER GAL GADOT
TEKST TV FILM MET INHOUDSBESCHRIJVING ''WONDER WOMAN''
TV FILM, bladzijde 82
GAVE ZONDAGFILMS
WONDER WOMAN
20.00 Veronica
VS, 2017, R: Patty Jenkins. A: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen e.a.
Als piloot Steve Trevor op het eiland Themsyrica neerstort, maakt hij op die manier een einde aan het isolement van de Amazonen.
Amazone Diana [Gadot] gaat met hem mee om een eind te maken aan de Eerste Wereldoorlog.
Actie [vier van de vijf sterren, door TV Film toegekend]
EINDE BERICHTEN TV FILM
ZIE VOOR NOTEN
OF

Meer van Astrid Essed