"Topcriminelen" Weense onderwereld gearresteerd

woensdag 7 april 2010 22:49 | sueme | 8834 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen


Afgelopen zondag is de 37-jarige kroaat Richard Steiner (foto) gearresteerd op de luchthaven van Munchen, Duitsland. Steiner, die overigens bij zijn geboorte de naam Vladimir Barisic kreeg, is momenteel een van de beruchtste criminelen van Wenen, Oostenrijk. Hij wordt gezien als de man met de meeste bordelen en veel afpersingen en geweldsdelicten in en rondom Wenen zouden aan hem/zijn groep worden toegeschreven. Door sommige slecht geïnformeerde insiders wordt hij zelfs de Capo di tutti capi van Oostenrijk genoemd.

Na een onderzoek van 2 jaar werd afgelopen weekend met de inzet van 200 agenten verschillende mensen uit het milieu gearresteerd, waaronder dus Steiner zelf. 9 mensen zitten momenteel in voorarrest. Ook de 49-jarige geweldadige crimineel Dusan "Rocky" R. (foto onder) zat bij de arrestanten. Rocky heeft al jaren een grote naam in de weense onderwereld. Hij is vooral bekend vanwege zijn geweldadige karakter. Vorig jaar kwam Rocky landelijk in het nieuws nadat zijn vriendin, met wie hij sinds kort een relatie had, werd doodgeschoten door haar ex-vriend. Vorige jaar lekte een foto uit van het huwelijksfeestje van Rocky. Naast hem zat een hoge politie hoofdinspecteur die later gesuspendeerd werd. Bij eerste meldingen zou ook Dragan "Der Zopf" Repic gearresteerd zijn. Dragan staat bekend als de leider van een afpersingsbende en als "rechterhand" van Steiner. Deze berichten werden later tegengesproken door justitie. Overigens zou, volgens onze bronnen, Repic al jaren werken als politieinformant.
Bron: Sueme!

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh