Dossier Amanda Knox - Ophef om film & hoger beroep

zaterdag 12 februari 2011 01:26 | sueme | 5000 keer bekeken | 0 reacties | 4 x aanbevolen

 
In Italië is de Amerikaanse Amanda "Foxy Knoxy" Knox opnieuw het gesprek van de dag.

Op 2 november 2007 werd de 21-jarige Meredith Kercher dood aangetroffen in haar studentenkamer in de Italiaanse stad Perugia. Kercher zou het slachtoffer geworden zijn van een extreem seksspel, dat uiteindelijk tot een steekpartij en haar dood leidde. Haar keel was doorgesneden en ze was tientallen keren gestoken. In een tweede versie van het verhaal zou Kercher vermoord zijn omdat zij niet wou meedoen aan het sexspel. In een derde versie heeft Rudy Guede de moord alleen gepleegd. Feit is wel dat het politie onderzoek vanaf dag 1 niet soepel verliep.

Amanda Knox werd op 4 december 2009 tot een 26-jarige gevangenisstraf veroordeeld wegens haar aandeel in de moord op haar Britse medestudente. Haar Italiaanse ex-vriend Raffaele Sollecito kreeg 25 jaar & de derde dader, Rudy Guede, werd eerder tot 30 jaar veroordeeld. In hoger beroep werd zijn straf teruggebracht naar 16 jaar. De straf is inmiddels door het gerechtshof bevestigd. Het hoger beroep van Knox & Sollecito is momenteel nog in volle gang. Zowel Amanda Knox als Raffaele Sollecito zeggen onschuldig te zijn.

 
Eerder deze week waren de eerste beelden te zien van de film "Amanda Knox - Murder on trial in Italy". Knox, in de film gespeeld door Hollywoodster Hayden Panettiere was overigens te beroerd om Amanda Knox te bezoeken voordat ze de rol ging spelen. Na meerdere gesprekken tussen Penettiere en de familie van Knox, liet Penettiere niets meer van zich horen. Zowel in Engeland, Amerika als in Italië werd negatief op de film gereageerd.

John Kercher, de vader van Meredith, zei: "Het gaat over waargebeurde feiten en dat maakt het al lastig. Maar als ik die expliciete beelden van de moord zag, dan was ik echt helemaal van de kaart. De scènes zijn echt weerzinwekkend. Het is verschrikkelijk wat die filmmakers hebben gedaan. Ik ben echt verrast dat ze zo ver zijn gegaan. Alle ellende komt weer naar boven en dat is heel hard voor ons".

Amanda Knox zelf is ook niet blij met de film. Het ergste voor haar verdediging is dat de film uitkomt terwijl het hoger beroep nog gaande is. De mensen rondom het proces en de publieke mening zou daardoor behoorlijk beïnvloed kunnen worden. De film zou op 21 februari in premiere moeten gaan.

Bron: Sueme!