Sreten "Joca Amsterdam" Jocic heeft zich niet verzet tijdens arrestatie

Wo 27 Februari 2013 23:52 | sueme | 4097 keer bekeken | 0 reacties | 3 x aanbevolen

In 2007 vierde Sreten Jocic, met familie en vrienden, in een restaurant in Belgrado, Servië zijn 45ste verjaardag. Toen agenten hem wilde confronteren zou hij de agenten hebben beledigd en zich daarna verzet hebben toen ze hem wilde aanhouden. Jocic werd uiteindelijk, samen met zijn vriend Srdjan Adzemovic, alsnog meegenomen en na een nacht op het bureau kon hij weer gaan.

Afgelopen week zat Srdjan Adzemovic, in het getuigenbankje in Belgrado. Hij verklaarde voor de rechtbank dat hij een jarenlange vriend van Jocic is en dat hij degene was die moeilijk deed. Hij zei: "Het is een leugen dat Jocic zich zou hebben verzet. Hij was helemaal niet in de stemming om ruzie te maken met de agenten". Volgens Adzemovic was hij degene die kwaad geworden was omdat de agenten met hun actie zijn aanwezige familie en 8-maanden zwangere vrouw bang maakte. Hij verklaarde: "Ik schreeuwde toen: Kijk wat jullie doen, naar jullie luister ik niet meer".


Vera MilosavljeviÄ?, de vrouw van Jocic, verklaarde eerder: "Voor de deur van het restaurant parkeerde verschillende politieauto's. Iets daarna kwamen 2 agenten binnen die hun collegas de opdracht gaven om aan alle gasten hun identiteitspapieren te vragen. Jocic stond op dit moment bij de ingang. Nadat de agenten klaar waren kwam de hoofdinspecteur binnen die de agenten opnieuw de opdracht gaf om de gasten te controleren. Niemand maakte bezwaar. Bij de ingang stonden bewapende agenten. Deze sprongen opeens op mijn man. Ze deden hem handboeien om. Ik hoorde mijn man vragen of ze niet aan zijn armen wilde trekken. Hij heeft zich niet verzet en heeft de agenten niet bedreigd. Ik had al eerder gevraagd of ze de wapens niet weg konden doen. Ook hebben ze de wapens op onze gasten gericht. Op het feest waren meer vrouwen dan mannen. Ook waren er veel kinderen. De actie was alleen om het verjaardagsfeest te verzieken".

Bron: Sueme!