Sreten "Joca Amsterdam" Jocic & valse mediaberichten

Zo 13 Februari 2011 03:47 | sueme | 4015 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Vandaag ons derde deel over de rechtszaak tegen Sreten Jocic en 2 medeverdachten ivm de liquidatie van journalist Ivo Pukanic en zijn medewerker Niko Franjic.

Een lokale krant had geschreven dat de voorzitter van de rechtbank in dit proces, Vladimir Vicinic, door de politie zou worden beschermd omdat hij door mensen rondom Jocic zou worden bedreigd.

Sreten Jocic & Zdenko tomanovic Deze bewering werd door Jocic's advocaat Tomanovic tegengesproken: "Eerder hadden ze al geschreven dat Jocic de Servische President Boris Tadic, officier van justitie Snezana Malovic en uiteindelijk minister van justitie Ivica Dacische en zijn kinderen zou hebben bedreigd". (Overigens schreven wij destijds dat Darko Saric achter deze bedreiging zat - SUEME!) "Ze zijn niet bezig met het proces en controleren hun informatie niet. Voor mij mogen deze texten geen invloed hebben. Ik zie dit als een gevaar voor mijn client Jocic", aldus Tomanovic.

Jocic zelf vroeg de rechter om hem in bescherming te nemen tegen de valse mediaberichten die over hem geschreven worden. "Hoewel veel zaken tegen mij lopen op basis van media artikelen, staan er geen journalisten terecht maar ben ik hier aangeklaagd", aldus Jocic. Tevens vroeg hij de rechtbank om onderzoek te doen naar de valse berichten.

De rechter zei dat het enige wat hij kon doen is de media vragen om objectief verslag te brengen. Om een onderzoek te laten doen naar de media verwees hij naar "bevoegde overheidsinstanties" die daarvoor bedoeld zijn. Verder liet hij weten dat de berichtgeving geen invloed heeft op het proces en dat Jocic en de andere verdachten zich tijdens het proces correct gedragen hebben.

Jan Femer, Sam Klepper & Koos Plooij 
Overigens is Jocic wel bekend met valse mediaberichten. Vanaf begin jaren 90 tot en met de bekende liquidatiegolf in Amsterdam, werd Jocic vaak van verschillende liquidaties in Nederland beschuldigd. Zodra er een liquidatie was werd er snel een verband gelegd met Jocic. In de media hier werd hij beschreven als een "Joegoslavische moordmachine", hoewel Jocic is Nederland nooit voor een liquidatie is veroordeeld. Jocic werd ondermeer verdacht van de liquidaties van Jan Femer & Sam Klepper en van het beramen van een moordaanslag op officier van justitie Koos Plooij. Daarnaast werd zijn naam bij talloze andere liquidaties genoemd, zonder enig bewijs.

Bron: Sueme!