Rechtszaak liquidatie Pukanic begonnen

donderdag 4 februari 2010 01:33 | sueme | 3050 keer bekeken | 0 reacties | 0 x aanbevolen

Onder veel media belangstelling is woensdagochtend in Zagreb, Kroatië het zwaar beveiligde "Proces van het decennium" begonnen (foto).


Onder rechter Ivan Krsul staan de broers Robert  & Luka Matanic, Amir Mafalani,Bojana Guduric en Slobodan Durovic terecht wegens de liquidatie van journalist Ivo Pukanic en zijn collega Niko Franjic. Mede-aangeklaagde Zeljko Milovanovic zit vast in een servische gevangenis en wordt niet uitgeleverd aan Kroatië. Verder worden de aangeklaagden beschuldigd van het vormen van een criminele organisatie. Deze zou onder leiding staan van Sreten Jocic.

Bron: Sueme!

 Quote

De kennelijke opluchting waarmee Paars ervan uitgaat dat de dader van de moord op Fortuyn een eenling is, zou het diepste wantrouwen moeten veroorzaken bij de jongens en meisjes van de pers. Maar de Nederlandse pers blinkt vooral uit in het aanschurken bij de macht, niet in machthebbers kritisch volgen. De moordenaar had één kogel over, gewoonte die alleen professionals zich eigen maken. Ik voorspel U dat 't hier niet om één gek gaat, maar om een complot, hoe paranoïde dat ook klinkt.'
Theo van Gogh